Meisjesnaam: Romy

Alles over de naam Romy

De meisjesnaam Romy staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 125 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 132 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dauw Van De Zee, Rozemarijn.

Herkomst en betekenis van de naam Romy

Romy is een meisjesnaam; Romy is een gevleugelde vorm van Rosemarie.Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van Rosemarie.Rosemarie is waarschijnlijk afgeleid van de botanische naam ‘rozemarijn’.De naam Romy is afgeleid van Rosemarie, wat ‘roos’ betekent in het Duits en ‘roos’ in het Engels. De naam Rosemarie zou een combinatie kunnen zijn van Rosa en Maria, waarbij Rosa “roos” betekent en ook is afgeleid van de Germaanse stam van de naam die “glorie” betekent. De betekenis van Maria is onbekend, mogelijk ‘schoonheid’ of ‘bitterheid’. Varianten zijn Ramona, Romana en Romina. De naam werd beroemd door de Oostenrijkse actrice Romy Schneider. Hoewel het een Germaanse afleiding is en de beroemdste drager uit Oostenrijk komt, wordt deze naam het meest in Frankrijk gegeven. En heel af en toe aan jongens. Ouders in andere Franstalige landen, zoals België en Québec, geven hun dochters ook bij voorkeur deze naam. En net als andere namen met de letter R, zoals Romain, Rowan en Romeo, is ook Romy populair geworden bij beroemdheden. Matt Lauer heeft een dochter die Romy heet, net als regisseur Sofia Coppola en Phoenix-frontman Thomas Mars. De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie hebben hun dochter in 2021 Romy genoemd. Wij denken dat Romy Rosemont de schattigste combinatie heeft.
Misschien herinnert u zich ook de komedie Romy and Michelle’s High School Reunion (1997) met Mira Sorvino als Romy. En tot slot is er natuurlijk de superleuke Nederlandse film met de titel Kapsalon Romy.

Opbouw van de naam Romy

De naam Romy bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Romy is Duits. Andere namen die lijken op Romy zijn Rima,Romée.

Spelling van de naam Romy

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
M Madagaskar
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
M Maria
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
M Mike
Y Yankee