Meisjesnaam: Saar

Alles over de naam Saar

De meisjesnaam Saar staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 14 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 512 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vorstin.

Herkomst en betekenis van de naam Saar

Saar is een meisjesnaam. De naam Saar is afgeleid van de naam Sarah. Sarah betekent ‘prinses’ in het Hebreeuws en is de vrouwelijke vorm van sjar ‘prins’. Het was de naam van Abrahams vrouw. Aanvankelijk heette zij Sarai, maar toen de geboorte van haar zoon werd aangekondigd, moest zij haar naam veranderen (Gen. 17, 15). Sarai (Sjarai in het Hebreeuws) is sjar met het achtervoegsel -ai, dat “koninklijk” betekent. Een variant van deze naam is Saartje. En de Amerikaanse verkorte vorm van deze naam is Sally.
De naam Saar is populair bij Belgische en Nederlandse ouders. Vorig jaar werd hij door ongeveer 500 ouders genomineerd – het was de populairste naam onder Brabantse ouders in 2020. De bekendste naam voor Saartje is waarschijnlijk Saartje uit de serie ‘Swiebertje’. Andere namen in Nederland en België zijn Saartje Vandendriessche (presentatrice) en Saar Koningsberger (actrice).

Opbouw van de naam Saar

De naam Saar bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Saar is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Saar zijn Saarah,Sara,Sare,Sari,Siri,Sora.

Spelling van de naam Saar

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
A Amsterdam
A Amsterdam
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
A Anna
A Anna
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
A Alfa
A Alfa
R Romeo