Meisjesnaam: Safiya

Alles over de naam Safiya

De meisjesnaam Safiya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 345 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 41 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Puur, Onschuldig.

Herkomst en betekenis van de naam Safiya

Safiya (Arabisch: صفية) is een populaire Arabische meisjesnaam.De naam Safiya is afgeleid van de naam Safiyah.De betekenis van de naam “Safiya” varieert tussen talen, landen en culturen, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen In sommige gevallen is Safiya een indirecte Quranische naam die “zuiver”, “deugdzaam”, “vlekkeloos” of “onschuldig” betekent. Het is afgeleid van de wortel SAD-F-A, die in verschillende delen van de Koran wordt gebruikt. Safiya bint Huyayi (Arabisch: صفية بنت حيي) was een van de echtgenotes van de islamitische profeet Mohammed. Zij kreeg, samen met Mohammeds andere vrouwen, de titel Umm ul-Mu’mineen, of ‘Moeder van de Gelovigen’. Alternatieve spellingen zijn Saffiyah, Safiyyah, Safie, Safia, Safija en Safya.

Opbouw van de naam Safiya

De naam Safiya bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Safiya is Arabisch. Andere namen die lijken op Safiya zijn Safae,Sif,Sifra,Sofia,Sofie.

Spelling van de naam Safiya

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
A Amsterdam
F Florida
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
A Anna
F Ferdinand
I Izak
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
A Alfa
F Foxtrot
I India
Y Yankee
A Alfa