Meisjesnaam: Selena

Alles over de naam Selena

De meisjesnaam Selena staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 500 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 27 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Maan.

Herkomst en betekenis van de naam Selena

Selena is een stralende meisjesnaam. De naam Selena is van Latijnse oorsprong en betekent “godin van de maan”; Selena is afgeleid van Selene. Selene (Oudgrieks: Σελήνη) is een figuur in de Griekse mythologie. Zij is de godin van de maan en zuster van Eos en Helios. In Griekenland was de maan een vrouwelijk en maagdelijk symbool en wordt vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd. Net als Iris, de regenbooggodin, komt zij in weinig mythen voor. Het is bekend dat zij hield van de herder Endymion, die uiteindelijk een god werd. Voor zover bekend, hadden Selene en Endymion geen kinderen. Volgens andere bronnen kwam Selene elke nieuwe maan naar Endymion op aarde. Uiteindelijk schonk ze hem 50 dochters. Wel, ze is tenslotte maar een godin.
Selena Quintanilla-Pérez was een succesvolle zangeres in de Verenigde Staten die voornamelijk in het Spaans muziek maakte. In een film over haar leven, werd de rol van Selena gespeeld door Jennifer Lopez. De naam is vertrouwd met stijlvolle moderne namen als Serafina en Celia, en is vertederend, zelfs voor niet-Latino’s.

De jonge Disney-favoriet Selena Gomez, voormalig ster uit The Wizards of Waverly Place en nu popzangeres, is vernoemd naar Selena Quintanilla. Een bekend personage met deze naam is Selena Kyle. Zij is de geheime identiteit van Catwoman.

Opbouw van de naam Selena

De naam Selena bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Selena is Grieks. Andere namen die lijken op Selena zijn Helena,Jelena,Selene,Selin,Selina,Silana,Silina.

Spelling van de naam Selena

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
E Edison
L Liverpool
E Edison
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
E Eduard
L Lodewijk
E Eduard
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
E Echo
L Lima
E Echo
N November
A Alfa