Meisjesnaam: Tess

Alles over de naam Tess

De meisjesnaam Tess staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 7 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 583 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Oogst, Zomer, Jageres.

Herkomst en betekenis van de naam Tess

Tess is een samentrekking van Tessa, Tessie en Tessy, een naam die waarschijnlijk is afgeleid van Teresa of Theresa. De naam “jager” zou verband houden met de Griekse woorden theros “warmte, zomer, oogst” en therizein “oogst”, en met het Griekse woord thèraein “jacht”. Het wordt ook uitgelegd als ‘inwoner van het eiland Thera’, nu Thira (Santorini), en ‘inwoner van Therasia’.De naam Tess is populair bij ouders niet alleen in Nederland en België, maar ook in de VS, Frankrijk en Scandinavië. Tess, een literair icoon, is de mooie heldin van Thomas Hardy’s Tess of the D’Urbervilles en vormt het morele middelpunt van de roman. Als je denkt dat je dochter een actrice is, is Tess ook een goede naam. Vele Tesses zijn op het scherm geportretteerd, waaronder Katharine Hepburn (Tess Harding in Woman of the Year), Julia Roberts (Tess Ocean in Ocean’s 12) en Shirley MacLaine (Tess Carlisle in Guardsman Tess). Melanie Griffiths (Tess McGill in Working Girl), Kate Hudson (Tess Finnegan in Fool’s Gold), Jamie Lee Curtis (Tess Coleman in Freaky Friday), Cher (Tess in Burlesque), Della Reese ( Tess in Touched by an Angel) en Malin Akerman (Tess in 27 Dresses). Romanschrijfster en modejournaliste Pram Sykes noemde haar dochter Tess.
De schrijfster Tess Gerritsen werd geboren als Terry, maar besloot haar naam te vervrouwelijken toen zij romans ging schrijven. In Nederland ook bekend als Tess Milne (presentatrice) en Tess Goossens (actrice).

Opbouw van de naam Tess

De naam Tess bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Tess is Grieks. Andere namen die lijken op Tess zijn Jess,Kess,Teske,Tessa,Tessel.

Spelling van de naam Tess

Spelling volgens het internationaal alfabet

T Tripoli
E Edison
S Santiago
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

T Teunis
E Eduard
S Simon
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

T Tango
E Echo
S Sierra
S Sierra