Meisjesnaam: Vieve

Alles over de naam Vieve

De meisjesnaam Vieve staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 148 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 114 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Leven.

Herkomst en betekenis van de naam Vieve

Vieve is een Nederlandse meisjesnaam. De betekenis van Vieve is moeilijk te achterhalen; tot 2010 was het een weinig voorkomende naam. Misschien is de naam verwant aan het Spaanse “viva” of het Franse “la vie” (leven). In het Spaans wordt ‘viva’ gebruikt om te juichen (Viva la vida, Lang leve het leven). In het Frans wordt “vive” in dezelfde zin gebruikt: “Vive La Fête” betekent “Leve het feest”. De naam Vive kan nu door ouders aan hun kinderen zijn gegeven.
Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van Viviana. De naam stamt uit het Latijn en is afgeleid van “vivus”, wat “levend” betekent. Dus de naam betekent ‘levende’.
Varianten, zoals Fieve, Genevieve en Vive, zijn de laatste jaren ook gangbaar geworden.
De naam Vieve is ook zeer zeldzaam in Australië en Canada. Misschien zijn de Nederlandse ouders en hun dochter in deze landen geboren. ……

Opbouw van de naam Vieve

De naam Vieve bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Vieve is Nederlands. Andere namen die lijken op Vieve zijn Lieve,Vive.

Spelling van de naam Vieve

Spelling volgens het internationaal alfabet

V Valencia
I Italia
E Edison
V Valencia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

V Victor
I Izak
E Eduard
V Victor
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

V Victor
I India
E Echo
V Victor
E Echo