Meisjesnaam: Yara

Alles over de naam Yara

De meisjesnaam Yara staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 10 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 568 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Kleine Vlinder, Sterk, Lente.

Herkomst en betekenis van de naam Yara

Yara (يارا ) is een mooie Arabische meisjesnaam.De naam Yara heeft verschillende betekenissen in verschillende culturen. Zo is het Turkse Yara ‘sterk/bron’, het Arabische ‘vlinder’, het Britse ‘prinses’ en het Braziliaanse Yara is ‘watergod’. Yara, ook gespeld als Uiara, Iara, Hiara en Maindas Aguas, is een soort zeemeermin, of beter gezegd een rivierzeemeermin. Zij is een figuur uit de Braziliaanse mythologie, gebaseerd op de mythen van de oude Tupi en Guarani stammen. Het woord is afgeleid van het Oud-Tupi yîara = y + îara = “vrouw van het meer”. Aantrekkelijke naam. Yara Greyjoy is een personage uit Game of Thrones. Een variant van de naam is Yarah. De naam Yara wordt ook vaak gegeven in Brazilië. In het Braziliaans is de betekenis ‘watervrouw’. Deze naam is populair bij ouders in de VS, Nederland, België en Frankrijk. De naam wordt echter het meest gebruikt in … Brazilië! Actrices Yara Martinez en Yara Shahidi zijn de bekendste. In Nederland is shorttrackschaatsster Yara van Kerkhof beroemd.

Opbouw van de naam Yara

De naam Yara bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Yara is Arabisch. Andere namen die lijken op Yara zijn Dara,Jara,Lara,Mara,Sara,Tara,Yarah,Yaren,Yuri,Zara.

Spelling van de naam Yara

Spelling volgens het internationaal alfabet

Y Yokohama
A Amsterdam
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Y Ypsilon
A Anna
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Y Yankee
A Alfa
R Romeo
A Alfa