Meisjesnamen met een B

Meisjesnamen met een B

Meisjesnamen die beginnen met een B zijn onder andere Babette, Barbara, Beatrix, Bella, Bertha, Bianca, Bibi, Bo, Bonita, Brenda en Britt. Deze namen variëren van klassiek tot modern en bieden een brede selectie voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte naam voor hun dochter. Babette en Barbara hebben een traditionele klank en zijn al jaren populair, terwijl namen zoals Bella en Britt een modernere en vlotte uitstraling hebben.

Namen zoals Beatrix en Bertha zijn minder alledaags, maar stralen een historische charme uit. Bianca en Bibi zijn speels en makkelijk te onthouden. Kortom, de keuze aan meisjesnamen die beginnen met een B biedt voor ieder wat wils, van klassiek en elegant tot fris en eigentijds.

 • Vind meisjesnamen die beginnen met de letter B.
 • Ontdek trendy, populaire en betekenisvolle opties.

Unieke babynamen met een B

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam met een B? Hier vind je suggesties voor bijzondere en originele babynamen die beginnen met B. Laat je inspireren!

Ben je benieuwd naar de populairste meisjesnamen die beginnen met de letter B? Hieronder vind je een lijst met namen die momenteel veel worden gekozen door ouders in Nederland. Misschien zit jouw favoriet er ook tussen!

 1. Bo
 2. Bente
 3. Britt
 4. Bella
 5. Bente
 6. Britt
 7. Bella
 8. Bente
 9. Britt
 10. Bella

Deze namen zijn geliefd vanwege hun mooie klank, betekenis en populariteit in Nederland. Wellicht biedt deze lijst inspiratie voor het kiezen van een populaire meisjesnaam met een B voor jouw dochter.

Trendy babynamen met een B

Ben je op zoek naar een trendy meisjesnaam met een B? Hier vind je namen die momenteel in de mode zijn en perfect passen bij de tijdgeest. Neem een kijkje!

 • Bella
 • Britt
 • Bente
 • Bo
 • Bente

Deze trendy namen met een B zijn populair onder ouders en hebben een moderne en hippe uitstraling. Ze klinken niet alleen trendy, maar hebben ook een stijlvolle klank. Of je nu op zoek bent naar een korte naam of een wat langere naam, er is altijd een trendy babynaam met een B die bij jou en je kind past.

Namen Betekenis
Bella Mooi
Britt Uit Engeland
Bente Gezegend
Bo Woont bij de beuk
Bente Zegen

Deze trendy meisjesnamen met een B zijn niet alleen modieus, maar hebben ook stuk voor stuk een betekenisvolle achtergrond. Ze geven je kind een speciale betekenis en een unieke identiteit. Kies de trendy babynaam met een B die het beste bij jou en je gezin past!

Bijzondere babynamen met een B

Ben je op zoek naar een bijzondere meisjesnaam met een B? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze lijst bevat unieke en ongebruikelijke namen die ervoor zorgen dat jouw kind echt opvalt. Laat je inspireren door deze bijzondere babynamen met een B:

 1. Britta
 2. Bliss
 3. Brex
 4. Bloom
 5. Bayla
 6. Brielle
 7. Beatrix
 8. Bijou
 9. Bodhi
 10. Brynn

Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook een prachtige klank en betekenis. Kies een naam die bij jou en je kind past en maak een echt statement. We hopen dat deze lijst je inspireert bij het vinden van de perfecte bijzondere meisjesnaam met een B.

Betekenisvolle meisjesnamen met een B

Ben je op zoek naar een meisjesnaam met een mooie betekenis? Hier vind je namen met een diepe betekenis die perfect passen bij jouw wensen en waarden. Een betekenisvolle naam kan een speciale betekenis geven aan de identiteit van je kind en kan een krachtige boodschap uitdragen. Kies uit deze lijst van betekenisvolle meisjesnamen met een B:

Naam Betekenis
Bo Levenskrachtig
Benthe Zegen
Bente Gezegend
Britt Uit Groot-Brittannië
Babs Vreemdeling

Deze namen hebben elk hun unieke betekenis en kunnen een mooie keuze zijn voor jouw baby. Neem de tijd om de betekenissen te overwegen en kies een naam die echt resoneert met jou en je gezin. Een betekenisvolle naam kan een speciale band creëren en een blijvende indruk achterlaten.

Ben je geïnteresseerd in natuurlijke thema’s? Hier vind je meisjesnamen met een B die geïnspireerd zijn op de natuur. Van Bloem tot Briesje, er is voor elk wat wils.

 • Bloem
 • Briesje
 • Briza
 • Berga
 • Bronte

Of je nu houdt van bloemen, briesjes of bergen, deze namen bieden een link naar de natuurlijke wereld. Ze zijn niet alleen uniek en betekenisvol, maar ze brengen ook een vleugje frisheid en schoonheid in het leven van je dochter.

Naam Betekenis
Bloem Verwijst naar de pracht en diversiteit van bloemen
Briesje Symboliseert een subtiele windvlaag
Briza Een naam van Griekse oorsprong, betekent bries of wind
Berga Gerelateerd aan bergen en berglandschappen
Bronte Afgeleid van het Griekse woord voor “donder”

Deze namen met een B bieden een prachtige manier om de natuur te vieren en een unieke keuze voor de naam van je dochter. Laat je inspireren door de schoonheid en de betekenis die ze met zich meebrengen.

Meisjesnamen met een B geïnspireerd op dieren

Hou je van dieren? Dan ben je vast geïnteresseerd in meisjesnamen die geïnspireerd zijn op verschillende diersoorten. Hier vind je een lijst met meisjesnamen met een B die perfect zijn voor dierenliefhebbers. Van Beer tot Bijou, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Bekijk de lijst hieronder voor inspiratie:

 • Bente
 • Bambi
 • Bliss
 • Bloem
 • Bruin
 • Bambi
 • Bijou

Deze meisjesnamen met een B hebben een prachtige betekenis en refereren aan verschillende dieren, van de majestueuze beer tot de charmante bijou. Kies een naam die past bij jouw liefde voor de natuur en dierenrijkdom. Laat je inspireren door deze unieke babynamen geïnspireerd op dieren!

Korte meisjesnamen met een B

Ben je op zoek naar een korte meisjesnaam met een B? Hier vind je namen met één of twee lettergrepen die prachtig klinken en makkelijk te onthouden zijn. Neem een kijkje!

Als je op zoek bent naar een meisjesnaam met een B die kort en krachtig is, hebben we een aantal suggesties voor je. Deze namen hebben een mooie betekenis en zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel klassiek als trendy is.

Naaam Betekenis
Bente Gezegend
Britt Sterke vrouw
Babs Vreugde
Belle Schoonheid
Bente Gezegend
Britt Sterke vrouw
Babs Vreugde
Belle Schoonheid

Deze namen zijn niet alleen kort en krachtig, maar hebben ook een betekenis die past bij de persoonlijkheid van je kind. Kies de naam die het beste bij jullie past en creëer een bijzondere band met je dochter.

Meisjesnamen met een B

Meisjesnamen met een B geïnspireerd op mythologie

Ben je geïnteresseerd in mythologie en op zoek naar een meisjesnaam met een B die verwijst naar een mythologisch figuur of verhaal? Hier hebben we een lijst samengesteld met prachtige meisjesnamen met een B die geïnspireerd zijn op de rijke wereld van de mythologie. Laat je betoveren door deze namen en ontdek jouw favoriet!

Namen Betekenis
Brunhilde Een legendarische Germaanse heldin uit de Nibelungenlied
Bellatrix Een ster in het sterrenbeeld Orion en de naam van een personage uit de Harry Potter-boeken
Bastet Een Egyptische godin met de gedaante van een leeuwin, beschermer van de farao’s
Berenike Een naam van Griekse oorsprong die “overwinning brengend” betekent, bekend uit de oude mythologie
Bianca Een Italiaanse naam die “wit” betekent en geassocieerd wordt met Bianca, een personage uit Shakespeare’s toneelstuk “Othello”

Deze namen hebben allemaal een unieke betekenis en een link met de mythologie. Of je nu geïnspireerd bent door heldhaftige godinnen of fascinerende mythologische figuren, er is vast een naam die bij jou en jouw kind past. Laat je inspireren door de magie van de mythologie en vind de perfecte meisjesnaam met een B!

Meisjesnamen met een B geïnspireerd op bekende personen

Ben je geïnspireerd door bekende personen uit de geschiedenis, kunst of literatuur? Hier vind je meisjesnamen met een B die verwijzen naar iconische figuren. Lees verder!

Bekende persoon Meisjesnaam met een B
Beatrix Potter Britta
Beyoncé Bella
Barbara Hepworth Babs
Billie Holiday Britney
Boudicca Bo

Meisjesnamen met een B passend bij Nederlandse tradities

Als je op zoek bent naar een meisjesnaam die past bij Nederlandse tradities, hoef je niet verder te zoeken. Hier vind je een lijst met meisjesnamen die beginnen met de letter B en een typisch Nederlands karakter hebben. Deze namen hebben een link met de Nederlandse cultuur en dragen een stukje Nederlandse geschiedenis met zich mee. Neem een kijkje en ontdek jouw favoriete naam!

Een populaire meisjesnaam met een B die geïnspireerd is op Nederlandse tradities is Benthe. Deze naam is zowel klassiek als tijdloos en heeft een mooie betekenis. Benthe is afgeleid van de naam Benedicta, wat “gezegend” betekent. Deze naam is perfect voor ouders die een naam willen die zowel traditioneel als uniek is.

Een andere mooie naam uit de Nederlandse tradities is Bente. Deze naam is kort en krachtig en wordt steeds populairder. Bente is afgeleid van “Bernard”, wat “sterk en dapper” betekent. Deze naam heeft een stoere uitstraling en past goed bij Nederlandse meisjesnamen.

Als je een naam zoekt met een Nederlands tintje, maar iets uniekers wilt, is Bliss een goede optie. Hoewel het geen traditionele Nederlandse naam is, heeft het wel een Nederlands gevoel. Bliss betekent “geluk” en heeft een elegante en moderne klank. Deze naam past goed bij ouders die op zoek zijn naar een naam met een internationaal karakter.