Meisjesnamen met een C

Meisjesnamen met een C

Meisjesnamen die beginnen met een C zijn divers en bieden een breed scala aan keuzes voor ouders die op zoek zijn naar een naam voor hun dochter. Populaire opties zijn onder andere Charlotte, een tijdloze naam met Franse oorsprong die ‘vrij man’ betekent, en Chloe, een naam die komt uit het Grieks en ‘jonge groene scheut’ betekent. Claire is een elegante naam van Latijnse oorsprong die ‘helder’ of ‘stralend’ betekent.

Carmen is een klassieke naam met Spaanse wortels die ‘lied’ betekent. Caitlin, een Ierse variant van Catherine, betekent ‘puur’. Carly is een modernere naam van Duitse oorsprong die ‘sterk’ of ‘krachtig’ betekent. Carina, met Latijnse wortels, betekent ‘geliefde’ of ‘liefste’. Cindy is een afgeleide van Cynthia, wat verwijst naar de Griekse godin van de maan. Camille, van Franse oorsprong, betekent ‘dienares in een tempel’ en wordt vaak geassocieerd met gratie en elegantie. Carmen en Caroline zijn eveneens populaire keuzes, waarbij Caroline ‘vrij man’ betekent en afkomstig is van de Latijnse naam Carolus.

Cassandra, van Griekse oorsprong, betekent ‘zij die mannen in de war brengt’ en heeft een historische en mythologische achtergrond. Clara is een heldere en klassieke naam die ‘helder’ of ‘beroemd’ betekent in het Latijn. Al deze namen bieden verschillende betekenissen en culturele achtergronden, waardoor ouders een passende naam kunnen kiezen die zowel betekenisvol als mooi is.

 • Er zijn veel meisjesnamen met de letter C om uit te kiezen.
 • Je kunt kiezen uit unieke, populaire, betekenisvolle, trendy, klassieke of moderne namen.
 • Overweeg de betekenis, populariteit en trends bij het kiezen van een naam.
 • Je kunt inspiratie en advies vinden om het keuzeproces gemakkelijker te maken.
 • Blader door de lijst met meisjesnamen die beginnen met de letter C en ontdek jouw favorieten.

Populaire meisjesnamen met een C

In Nederland zijn er verschillende populaire meisjesnamen die beginnen met de letter C. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders vanwege hun klank, betekenis of historische achtergrond. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire meisjesnamen met een C:

Naam Betekenis
Claire Frans voor “helder” of “stralend”
Charlotte Een vrouwelijke vorm van Charles, wat “vrij persoon” betekent
Chloe Grieks voor “jonge groene scheut”, symbool voor vruchtbaarheid
Celine Frans voor “hemels”
Camila Latijns voor “vrije, nobele”

Deze namen hebben elk hun eigen unieke klank en betekenis, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een populaire meisjesnaam met een C. Overweeg de betekenissen en kies de naam die het beste bij jou en je dochter past.

Trendy meisjesnamen met een C

Ben je op zoek naar een modieuze meisjesnaam met de letter C? Hier vind je een selectie van de nieuwste trendnamen, die perfect passen bij de huidige tijd. Laat je inspireren door deze moderne en hippe namen.

 • Cami
 • Caro
 • Chloé
 • Cara
 • Celeste
 • Ciara
 • Cora
 • Cosima
 • Charly
 • Capri
Namen Betekenis Trend
Cami Betekenis: ceremonie Trending Up
Caro Betekenis: geliefde Trending Down
Chloé Betekenis: groen Trending Up
Cara Betekenis: geliefde Trending Up
Celeste Betekenis: hemels Trending Up
Ciara Betekenis: zwart Trending Down
Cora Betekenis: meisje Trending Down
Cosima Betekenis: harmonie Trending Up
Charly Betekenis: vrije man Trending Up
Capri Betekenis: geiten Trending Down

Klassieke meisjesnamen met een C

Voor ouders die op zoek zijn naar tijdloze namen, zijn klassieke meisjesnamen een goede keuze. Deze namen zijn al generaties lang geliefd en stralen een mooie en traditionele sfeer uit. Hieronder vind je een lijst met klassieke meisjesnamen die allemaal beginnen met de letter C. Laat je inspireren door de schoonheid en elegantie van deze tijdloze namen.

Naa Betekenis
Catherine Betekent “puur” of “onschuldig”. Een elegante en tijdloze naam die al eeuwenlang wordt gebruikt.
Charlotte Een gracieuze naam met een betekenis van “vrouwelijk” of “vrij”. Populair in zowel Nederland als daarbuiten.
Clara Betekent “helder” of “stralend”. Een klassieke naam die pure charme uitstraalt.
Cornelia Een traditionele naam met een betekenis van “sterk” of “dapper”. Een perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam.
Caroline Een elegante naam met een betekenis van “vrije man” of “dappere krijger”. Een tijdloze keuze met een vleugje allure.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van klassieke meisjesnamen die beginnen met de letter C. Er zijn nog tal van andere mooie en betekenisvolle namen om uit te kiezen. Neem de tijd om te verkennen en vind de perfecte klassieke naam voor jouw dochter.

Betekenisvolle meisjesnamen met een C

Als je op zoek bent naar een naam voor je dochter die een speciale betekenis heeft, ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie vind je een selectie van betekenisvolle meisjesnamen met de letter C. Ontdek de oorsprong en symboliek van deze namen, en kies een naam die een diepere betekenis heeft voor jou en je gezin.

Naam Betekenis
Chloe bloeiend
Clara helder, stralend
Charlotte sterk, vrouwelijk
Celine hemels
Camilla jonkvrouw
Carina geliefde

Deze namen hebben allemaal een speciale betekenis die kan resoneren met jou en je gezin. Kies een betekenisvolle meisjesnaam met een C die past bij jouw waarden en wensen voor je dochter!

Unieke meisjesnamen met een C

Voor ouders die graag een naam willen geven die anders is dan de traditionele namen, bieden unieke meisjesnamen met de letter C een geweldige optie. Hieronder vind je een selectie van originele en zeldzame namen om je te inspireren:

Namen Betekenis
Caelyn Iers voor “slim en mooi”
Cassia Grieks voor “kaneel”
Clodette Franse variant van “Clodagh”
Cleona Grieks voor “uitmuntend”
Cyrene Grieks voor “heerseres”

Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook allemaal een speciale betekenis. Ze kunnen jouw dochter een bijzondere identiteit geven en haar laten opvallen in een menigte. Laat je inspireren door deze prachtige namen en kies de perfecte naam voor jouw kleine meisje.

Moderne meisjesnamen met een C

Als je op zoek bent naar een eigentijdse en trendy meisjesnaam met de letter C, ben je hier aan het juiste adres. Deze moderne namen passen perfect bij de huidige generatie en volgen de laatste stijltrends. Laat je inspireren door onderstaande opties:

Naam Betekenis
Chloe Bloeiend, groen
Celeste Verheven, hemels
Camila Dienaar van God
Cara Geliefde
Charlotte Vrij man

Deze moderne meisjesnamen combineren stijl en betekenis. Of je nu kiest voor Chloe, Celeste, Camila, Cara of Charlotte, je geeft je dochter een naam die past bij de moderne tijd en haar unieke persoonlijkheid.

Meisjesnamen beginnend met de letter C

Ben je op zoek naar een meisjesnaam die begint met de letter C? Hier vind je een uitgebreide lijst met meisjesnamen die allemaal starten met de letter C. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, trendy, unieke of betekenisvolle naam, deze lijst biedt volop inspiratie voor de naamgeving van jouw dochter.

Meisjesnamen met een C

Bekijk de lijst hieronder en laat je inspireren:

 • Carolina
 • Chloe
 • Celeste
 • Claire
 • Celine
 • Camilla
 • Charlotte
 • Cassandra
 • Cara
 • Carmen

Ontdek nog meer prachtige meisjesnamen met de letter C en vind de perfecte naam voor jouw dochter!

Originele meisjesnamen met een C

Ben je op zoek naar iets speciaals voor de naam van je dochter? Originaliteit kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een meisjesnaam. Hieronder vind je een selectie van creatieve en unieke namen die beginnen met de letter C. Deze namen zullen je dochter echt laten opvallen.

 • Cadence
 • Celeste
 • Clio
 • Corin
 • Crystal
 • Cyra
 • Cynthia

Deze originele meisjesnamen zijn zowel zeldzaam als betekenisvol. Ze hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en kunnen een speciale betekenis hebben. Of je nu op zoek bent naar een naam die uniek is of die een speciale betekenis heeft, deze namen bieden volop inspiratie.

Naam Betekenis Populariteit
Cadence ritme, muziek Gemiddelde populariteit
Celeste hemels, goddelijk Populair
Clio lofzang, roem Laag
Corin maiden Gemiddelde populariteit
Crystal kristalhelder Laag
Cyra zon Laag
Cynthia maan Gemiddelde populariteit

Of je nu kiest voor een naam uit de bovenstaande lijst of deze namen gebruikt als inspiratie voor je eigen unieke creatie, je kunt er zeker van zijn dat je een bijzondere naam zult vinden voor je dochter.

Overwegingen bij het kiezen van een meisjesnaam met een C

Voordat je een definitieve keuze maakt voor een meisjesnaam met de letter C, zijn er verschillende overwegingen die je kunt maken. Hieronder worden nuttige tips gegeven over hoe je de perfecte naam kunt vinden, inclusief betekenis, populariteit en trends.

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een meisjesnaam is de betekenis ervan. Sommige ouders willen een naam die een specifieke betekenis heeft die past bij hun waarden of hun hoop voor de toekomst van hun dochter. Neem de tijd om de betekenis van verschillende namen te onderzoeken en kies er een die voor jou en je gezin een diepere betekenis heeft.

Het kan ook nuttig zijn om de populariteit van een naam in overweging te nemen. Sommige ouders geven er de voorkeur aan om een unieke naam te kiezen, terwijl anderen juist graag een naam willen die populair is en veel voorkomt. Denk na over hoe belangrijk het voor jou is dat de naam van je dochter uniek is en of je het prettig vindt als er andere kinderen zijn met dezelfde naam.

Trends in meisjesnamen

Om up-to-date te blijven, kun je ook kijken naar de trends in meisjesnamen. Er zijn namen die in bepaalde jaren populairder zijn geworden en namen die steeds meer aan populariteit winnen. Je kunt inspiratie halen uit deze trends of er juist bewust voor kiezen om een tijdloze naam te geven die niet aan modes onderhevig is.

Een andere belangrijke overweging is hoe de naam klinkt en past bij jullie achternaam. Probeer de naam uit te spreken en te combineren met de achternaam om te zien hoe het geheel klinkt. Sommige namen kunnen een mondvol zijn of onbedoelde woordspelingen veroorzaken, dus let hier goed op.

Tenslotte is het belangrijk om te luisteren naar je persoonlijke voorkeur en gevoel. Uiteindelijk ben jij degene die de naam zal uitspreken en horen elke dag. Het is belangrijk dat de naam jou en je partner aanspreekt en een goed gevoel geeft. Vertrouw op je intuïtie en kies een meisjesnaam waar jullie beiden enthousiast over zijn.

Door deze overwegingen in gedachten te houden, kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van een meisjesnaam met de letter C. Neem de tijd, doe onderzoek en vind de perfecte naam voor jouw dochter.

Inspiratie en tips voor het kiezen van een meisjesnaam met een C

Ben je op zoek naar inspiratie voor het kiezen van een meisjesnaam met de letter C? In deze sectie vind je handige tips en bronnen om je te helpen bij het selecteren van de perfecte naam voor jouw kleine meid.

Om te beginnen, is het belangrijk om verschillende bronnen van inspiratie te verkennen. Blader door baby naamboeken, bekijk populaire namenlijsten online en praat met vrienden en familie die recentelijk een kindje hebben gekregen. Het kan ook nuttig zijn om namen uit verschillende culturen en landen te overwegen, omdat deze vaak unieke en betekenisvolle opties bieden.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met praktische overwegingen bij het kiezen van een meisjesnaam. Let bijvoorbeeld op de lengte en uitspreekbaarheid van de naam. Ook de combinatie van de voor- en achternaam is iets om in gedachten te houden. Het is tenslotte belangrijk dat de naam goed klinkt en past bij jouw gezin.

Als je moeite hebt om een keuze te maken, is het handig om advies in te winnen bij anderen. Bespreek je ideeën en twijfels met je partner, vrienden of zelfs een professionele naamexpert. Zij kunnen je helpen om de juiste naam te vinden die echt bij jou en je kindje past.