Meisjesnamen met een H

Meisjesnamen met een H

Meisjesnamen die beginnen met een H zijn veelzijdig en komen voor in verschillende culturen en talen. Enkele populaire opties zijn Hannah, een tijdloze en klassieke naam die “genade” betekent, en Hailey, die “heldere weide” betekent en vooral in Engelssprekende landen veel voorkomt. Andere veelgebruikte namen zijn Hanneke, een Nederlandse variant van Hannah, en Helena, een naam met Griekse oorsprong die “stralend” of “fakkel” betekent.

Voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks, kunnen namen zoals Hazel, die “hazelnootboom” betekent, of Hester, een naam van Perzische oorsprong die “ster” betekent, aantrekkelijk zijn. Namen zoals Heidi, bekend uit de gelijknamige roman, en Henrike, een vrouwelijke variant van Hendrik, zijn eveneens charmante keuzes. Hedwig, die “strijd” en “strijdvrouw” betekent, biedt een historische en krachtige klank, terwijl Hadewijch een middeleeuwse naam is die vooral in Vlaanderen bekend is. Tenslotte, de naam Hanne, een verkorte vorm van Johanna, betekent “God is genadig” en heeft een warme en vertrouwde klank.

 • Hier vind je een diverse selectie van meisjesnamen die beginnen met de letter H.
 • Of je nou op zoek bent naar een Hollandse, hippe, originele, unieke, populaire, korte of moderne naam, je vindt hier inspiratie.

Hollandse Meisjesnamen met een H

In Nederland zijn er veel mooie meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze Hollandse namen hebben een traditionele en tijdloze uitstraling en zijn populair bij veel ouders. Als je op zoek bent naar een naam met een Nederlandse achtergrond, dan biedt deze lijst met Hollandse meisjesnamen inspiratie.

Populaire Hollandse meisjesnamen met een H zijn bijvoorbeeld:

 • Hanna
 • Hester
 • Hendrika
 • Hilde
 • Hermien

Deze namen hebben een klassieke charme en kunnen een mooie keuze zijn voor ouders die willen verwijzen naar de Nederlandse cultuur in de naam van hun dochter. Hieronder vind je nog meer Hollandse meisjesnamen met een H:

Nederlandse Meisjesnamen met een H Betekenis
Hendrika heerser van het huis
Hester ster
Hilde strijd
Hanna Genade of Gunst

Hippe Meisjesnamen met een H

Ben je op zoek naar een trendy naam voor je dochter? Hieronder vind je een selectie van hippe meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze namen zijn populair in de moderne tijd en hebben een eigentijdse uitstraling. Of je nu een naam zoekt die stoer, hip of juist lief klinkt, in deze lijst vind je inspiratie voor allerlei stijlen.

Naam Betekenis
Hannah Genade
Hailey ‘Heldere wei’
Hazel Hazelaarboom
Harper Harp
Heidi Van adel

Deze hippe meisjesnamen zijn niet alleen trendy, maar hebben ook allemaal een mooie betekenis. Kies de naam die het beste past bij jouw dochter en haar unieke persoonlijkheid.

Originele Meisjesnamen met een H

Ben je op zoek naar een unieke naam voor je dochter? Hier vind je originele meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze namen zijn bijzonder en onderscheidend, perfect voor ouders die iets anders willen dan de geijkte namen.

Originele Meisjesnamen met een H Betekenis
Hazel Betekent “hazelaar” en staat symbool voor wijsheid en bescherming.
Hailey Shaileagh” betekent “helder, stralend”.
Hermione Van Griekse oorsprong en betekent “aards”. Bekend van het personage Hermione Granger uit de Harry Potter-boeken.
Hanna Variant van de naam Hannah en betekent “genade”.
Hera Verwijst naar de Griekse godin van het huwelijk en de vruchtbaarheid.

Deze originele meisjesnamen met een H zijn een prachtige keuze voor ouders die een naam willen die zich onderscheidt van de massa. Ze zijn stuk voor stuk betekenisvol en hebben een eigen karakter. Laat je inspireren en vind de perfecte originele naam voor jouw dochter.

Populaire Meisjesnamen met een H

Als je graag een naam wilt kiezen die momenteel populair is, bekijk dan deze lijst met populaire meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben vaak een tijdloze aantrekkingskracht.

Naam Betekenis
Hannah Genade
Hailey Heldere weide
Harper Harp speler
Hazel Hazelnootboom
Heidi Van adel

Korte Meisjesnamen met een H

Soms is een korte naam precies wat je zoekt. Hier vind je een selectie van korte meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze namen hebben vaak een krachtige en eenvoudige uitstraling.

Korte Meisjesnamen met een H
Hannah
Haley
Holly
Hanne

Deze namen worden steeds populairder en passen goed bij de moderne trend van korte en pakkende namen. Ze zijn gemakkelijk uit te spreken en hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Als je op zoek bent naar een meisjesnaam met een H die kort en krachtig is, dan zijn deze opties zeker het overwegen waard.

Meisjesnamen met een H

Moderne Meisjesnamen met een H

Als je houdt van eigentijdse namen, dan zul je deze moderne meisjesnamen die beginnen met de letter H waarderen. Deze namen hebben een frisse en hedendaagse vibe, ideaal voor ouders die graag met de tijd meegaan.

Naast de klank en de vorm van een naam is de betekenis vaak belangrijk bij het kiezen van een naam. Hieronder ontdek je de betekenis van een aantal meisjesnamen die beginnen met de letter H. Deze betekenissen zijn leuk om te weten en kunnen je helpen bij het maken van je keuze.

Hieronder vind je een lijst van betekenisvolle meisjesnamen met een H:

Naam Betekenis
Hannah Genade van God
Hailey Weide van de herten
Harper Harpist
Hazel Hazelnootboom

Deze betekenisvolle meisjesnamen kunnen een extra symbolische waarde toevoegen aan de naam van je dochter. Kies de naam die bij jou en je gezin past!

Leuke combinaties met Meisjesnamen met een H

Het combineren van namen kan zorgen voor een unieke en persoonlijke keuze. Hier vind je suggesties voor leuke combinaties met meisjesnamen die beginnen met de letter H. Laat je inspireren en stel je eigen combinatie samen.

Ben je op zoek naar leuke combinaties met meisjesnamen met een H? Hier zijn enkele voorbeelden om je op weg te helpen:

 • Hannah-Sofie
 • Hailey-Lynn
 • Hazel-Mae
 • Hilda-Rose
 • Holly-Anna

Met deze combinaties kun je verschillende namen met elkaar verbinden en een unieke naam creëren voor je dochter. Je kunt ook variëren met de spelling, zoals Hailey-Lynne of Holly-Ann, om het nog persoonlijker te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende combinaties. Zo kun je een naam vinden die perfect past bij je smaak en voorkeuren.

Tips bij het kiezen van een Meisjesnaam met een H

Het kiezen van de perfecte meisjesnaam is een belangrijke beslissing. Het is een naam die je dochter haar hele leven zal dragen, dus het is begrijpelijk dat je hier zorgvuldig over nadenkt. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een meisjesnaam met de letter H.

1. Betekenis: Overweeg de betekenis van de naam. Wil je een naam kiezen met een speciale betekenis die past bij jouw waarden en overtuigingen? Bij het kiezen van een meisjesnaam met een H kun je denken aan betekenissen zoals “sterk”, “lieflijk”, “beschermer” of “stralend”.

2. Uitspraak: Denk na over de uitspraak van de naam. Hoe wordt de naam uitgesproken in het Nederlands? Is het een naam die vaak verkeerd wordt uitgesproken of juist makkelijk te begrijpen is? Let hierop om ervoor te zorgen dat de naam duidelijk is voor anderen.

3. Populariteit: Overweeg de populariteit van de naam. Wil je een naam die uniek is of juist een naam die momenteel populair is? Houd er rekening mee dat populaire namen vaak vaker voorkomen, terwijl unieke namen een persoonlijke en onderscheidende keuze kunnen zijn.