Meisjesnamen met een I

Meisjesnamen met een I

Meisjesnamen die beginnen met een “I” zijn zowel klassiek als modern, met veel variatie in stijl en oorsprong. Populaire namen zijn Isabella, een naam die elegantie en koninklijke charme uitstraalt, en Iris, geïnspireerd door de Griekse godin van de regenboog, die frisheid en levendigheid symboliseert.

Andere geliefde namen zijn Ilse, een korte en krachtige naam met Duitse oorsprong, en Inez, een stijlvolle naam die haar oorsprong vindt in Spanje. Ida is een traditionele naam die eenvoud en sterkte combineert, terwijl Imke een unieke, Friese naam is die warmte en vriendelijkheid uitstraalt. Voor ouders die op zoek zijn naar iets meer exotisch, is Indira een prachtige keuze met Indiase wortels, en Imani, een naam met Swahili oorsprong die ‘geloof’ betekent.

Meisjesnamen die beginnen met een “I” bieden een rijke variëteit aan culturele achtergronden en klanken, perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel betekenisvol als melodieus is.

 • Ontdek unieke meisjesnamen met een I
 • Krijg inzicht in de populairste meisjesnamen met een I in Nederland
 • Vind betekenisvolle namen die een speciale boodschap met zich meedragen
 • Verken moderne en trendy meisjesnamen met een I
 • Leer meer over Nederlandse meisjesnamen met een I

Unieke meisjesnamen met een I

Hieronder vind je een selectie van unieke meisjesnamen die beginnen met een I. Deze namen zijn minder gebruikelijk, wat ervoor zorgt dat jouw dochter echt opvalt. Ontdek hier prachtige namen met een betekenis die je nergens anders zult vinden.

Namen Betekenis
Isabel Betekent “God is mijn eed” in het Hebreeuws
Iris Een bloemennaam met de betekenis “regenboog”
Imara Komt uit het Swahili en betekent “sterk”
Isla Heeft Schotse oorsprong en betekent “eiland”
Indra Afkomstig uit het Sanskriet en betekent “koning der goden”

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van unieke meisjesnamen die beginnen met een I. Er zijn nog veel meer prachtige en bijzondere namen om uit te kiezen. Laat je inspireren en vind de perfecte naam voor jouw dochter!

Populaire meisjesnamen met een I

In deze sectie zullen we enkele van de populairste meisjesnamen ontdekken die beginnen met de letter I. Deze namen hebben een tijdloze aantrekkingskracht en zijn geliefd bij veel ouders in Nederland. Of je nu houdt van klassieke namen of meer moderne keuzes, hier vind je mogelijk de perfecte naam voor je dochter.

Hier is een overzicht van enkele van de meest populaire meisjesnamen met een I:

Namen Betekenis
Isabella Betekent “gewijd aan God” in het Italiaans.
Iris Een bloemennaam die staat voor wijsheid en vertrouwen.
Isabelle Een variant van Isabella, wat ook “gewijd aan God” betekent.
Imke Een korte, krachtige naam die “heerser van de thuislanden” betekent.
Isis De naam van een Egyptische godin die symbool staat voor vruchtbaarheid en moederschap.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen met een I. Er zijn nog veel meer prachtige opties om uit te kiezen. Neem de tijd om de betekenis en klank van verschillende namen te overwegen voordat je een beslissing neemt. Het belangrijkste is dat je een naam kiest die bij je past en waar je trots op kunt zijn.

Betekenisvolle meisjesnamen met een I

Betekenis speelt vaak een belangrijke rol bij het kiezen van een naam voor je kind. In deze sectie vind je meisjesnamen die niet alleen mooi klinken, maar ook een diepere betekenis hebben. Ontdek hier namen die een speciale boodschap met zich meedragen.

Ben je op zoek naar een eigentijdse meisjesnaam die helemaal trendy is? Hier vind je een selectie van moderne meisjesnamen met een I. Deze namen zijn perfect voor ouders die graag een fashion statement willen maken met de naam van hun dochter. Laat je inspireren door deze hippe en moderne namen!

Nr. Naam
1 Isabella
2 Ivy
3 Isabel
4 Imke
5 Iris
6 Ilsa
7 Ilse
8 Indy
9 Isis
10 Imara

Deze moderne meisjesnamen met een I zijn niet alleen trendy, maar hebben ook stuk voor stuk een mooie klank en betekenis. Kies de naam die het beste bij jou en je dochter past en geef haar een unieke en eigentijdse identiteit.

Nederlandse meisjesnamen met een I

Als je op zoek bent naar een mooie Nederlandse naam voor je dochter, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie van onze gids voor meisjesnamen met een I ontdek je prachtige namen die een sterke verbinding hebben met de Nederlandse cultuur en tradities. Deze namen dragen een stukje Nederlandse geschiedenis met zich mee en zijn een eerbetoon aan de rijke taal en erfgoed.

Bekende Nederlandse meisjesnamen met een I

Er zijn veel Nederlandse namen die beginnen met een I en die bekend zijn over de hele wereld. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire Nederlandse meisjesnamen met een I:

Nederlandse meisjesnamen met een I Betekenis Uitspraak
Isabella “gewijd aan God” ee-sah-BEHL-lah
Iris “regenboog” I-ris
Ilse “God heeft gezworen” ILL-suh
Imke “oorlogsstrijdster” IM-kuh
Isis “Godin van vruchtbaarheid” I-sis

Deze namen hebben allemaal een unieke betekenis en klinken prachtig in het Nederlands. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze klassieker zoals Isabella of een kortere naam zoals Iris, deze Nederlandse meisjesnamen met een I zijn een goede keuze voor ouders die hun dochter een naam willen geven die nauw verbonden is met Nederland.

Ontdek hieronder nog meer Nederlandse meisjesnamen met een I:

 • Isolde
 • Inge
 • Irene
 • Ilona
 • Imogen
 • Inez

Deze namen hebben allemaal een eigen verhaal en dragen bij aan de diversiteit van Nederlandse namen. Laat je inspireren door de schoonheid en betekenis van deze Nederlandse meisjesnamen met een I en vind de perfecte naam voor je dochter!

Prachtige meisjesnamen met een I

Ben je op zoek naar een prachtige meisjesnaam met een betoverende klank? In deze sectie vind je een verzameling van elegante meisjesnamen die simpelweg prachtig zijn. Deze namen met een I hebben een harmonieus geluid en een tijdloze uitstraling. Laat je inspireren door de schoonheid van deze namen en vind de perfecte naam voor jouw dochter.

Naam Betekenis
Isabella God is mijn eed
Imara sterk, vastberaden
Izabella gewijd aan God
Iris regenboog
Ivy klimop, trouw

Deze namen hebben niet alleen een prachtig geluid, maar hebben ook allemaal een betekenis die past bij de kracht en schoonheid van jouw dochter. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze klassieker zoals Isabella of een unieke en moderne naam zoals Imara, er is voor elk wat wils. Laat je betoveren door de pracht van deze meisjesnamen met een I en vind de perfecte naam voor jouw kleine meisje.

Korte meisjesnamen met een I

Als je houdt van korte en krachtige namen, dan zul je in deze sectie inspiratie vinden. Ontdek namen die kort en bondig zijn, maar toch veel betekenis dragen. Deze namen zijn ideaal voor ouders die een eenvoudige naam willen voor hun dochter.

Meisjesnamen met een I

 • Ilse
 • Ivy
 • Inez
 • Iris
 • Ilsa

Deze namen zijn niet alleen kort, maar hebben ook allemaal een eigen charme. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks of iets moderns, er is voor elk wat wils.

Denk goed na over de betekenis van de naam en hoe deze bij je dochter past. Korte namen kunnen kracht en zelfvertrouwen uitstralen, en kunnen gemakkelijk te onthouden zijn.

Bijzondere meisjesnamen met een I

Sommige namen zijn gewoon extra speciaal. In deze sectie vind je bijzondere meisjesnamen met een I, die een gevoel van magie en uniciteit met zich meedragen. Als je iets anders en unieks zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres.

Naam Betekenis
Isis Godin van vruchtbaarheid en moederschap in de Egyptische mythologie
Inaya Verzorger, beschermer
Izara Regenachtig
Iluna Maan
Ivana Godsgeschenk

Trendy meisjesnamen met een I

Mode en trends spelen vaak een grote rol bij het kiezen van een naam voor je dochter. Als je wilt dat de naam van je kind trendy en hip klinkt, ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie vind je inspiratie voor de nieuwste meisjesnamen die populair zijn bij jonge ouders en helemaal passen bij de tijd.

Deze trendy meisjesnamen met een I combineren stijl en betekenis, waardoor je een unieke naam kunt kiezen die zowel modieus als tijdloos is. Of je nu houdt van namen die kort en krachtig zijn, of namen die een diepere betekenis hebben, er is voor elk wat wils.

Populaire trendy meisjesnamen met een I

Hier is een lijst van populaire trendy meisjesnamen met een I:

Namen Betekenis
Isabella God is mijn eed
Ivy Klimop
Iris Regenboog
Isabel God is mijn eed
Isis Throne

Deze namen zijn niet alleen trendy, maar hebben ook mooie betekenissen die een diepere laag toevoegen aan de naam van je dochter. Ze zijn geliefd bij jonge ouders vanwege hun eigentijdse klank en hippe uitstraling.

Als je op zoek bent naar een trendy meisjesnaam met een I, overweeg dan een van deze populaire opties. Ze zijn modieus, uniek en perfect geschikt voor ouders die graag met de tijd meegaan!

Populairste meisjesnamen met een I in Nederland

Als het op meisjesnamen aankomt, heeft Nederland een aantal absolute favorieten. Hier vind je een overzicht van de populairste meisjesnamen met een I in Nederland. Deze namen hebben de harten van vele ouders veroverd en staan hoog op de hitlijsten.

Een van de populairste meisjesnamen met een I in Nederland is Isa. Deze naam is sinds enkele jaren een echte trendsetter en staat bekend om zijn eenvoud en elegantie. Isa is een naam die zowel klassiek als modern aanvoelt, waardoor hij perfect past bij verschillende stijlen.

Een andere geliefde naam is Sophie. Deze naam straalt charme en verfijning uit en wordt vaak gekozen door ouders die een tijdloze naam willen geven aan hun dochter. Sophie is een naam die je overal tegenkomt en die niet snel uit de mode zal raken.

Naast Isa en Sophie zijn ook Ise, Iris en Ilse veelgehoorde namen in Nederland. Deze namen hebben allemaal een unieke klank en zijn geliefd vanwege hun schoonheid en betekenis. Of je nu op zoek bent naar een moderne naam of juist een meer traditionele naam, met deze populaire meisjesnamen met een I zit je altijd goed!