Meisjesnamen met een J

Meisjesnamen met een J

Meisjesnamen die beginnen met een J zijn populair en veelzijdig. Veelvoorkomende namen zijn Julia, een klassieke naam die in vele talen voorkomt, en Janneke, een traditionele Nederlandse naam. Jasmijn, afgeleid van de bloem, en Jasmijn, een naam met een exotische klank, worden ook vaak gekozen. Josephine, vaak afgekort tot Josje, biedt een elegante en historische keuze. Daarnaast zijn er namen zoals Jade, die een moderne en natuurgeïnspireerde uitstraling heeft, en Johanna, een tijdloze naam met bijbelse oorsprong. Jolien en Joyce zijn voorbeelden van meer eigentijdse namen met een frisse klank.

Ook kunnen ouders kiezen voor de stoere en korte naam Jet, of Janna, een eenvoudiger en liefkozende variant. Tenslotte bieden namen zoals Jacqueline, een verfijnde Franse naam, en Juul, een speelse en kortere optie, een breed scala aan mogelijkheden voor ouders die een meisjesnaam met een J zoeken.

 • Ontdek unieke meisjesnamen met een J en geef je dochter een individuele identiteit.
 • Verken populaire meisjesnamen met een J die een tijdloze uitstraling hebben.
 • Kies betekenisvolle meisjesnamen met een J die aansluiten bij je waarden en overtuigingen.
 • Bekijk trendy meisjesnamen met een J die jouw dochter een moderne en stijlvolle uitstraling geven.
 • Leer meer over meisjesnamen met een J in verschillende culturen en tradities.

Of je nu op zoek bent naar een unieke naam, een traditioneel populaire naam of een naam met diepgaande betekenis, we hebben voor elk wat wils. Laten we beginnen met het verkennen van de vele prachtige opties voor meisjesnamen met een J!

Unieke meisjesnamen met een J

In dit gedeelte zullen we enkele unieke meisjesnamen met een J presenteren. Deze namen zijn minder vaak voorkomend en kunnen uw dochter een speciale en individuele identiteit geven. We zullen ook de betekenis van elke naam toelichten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Hieronder volgen enkele voorbeelden:

Namen Betekenis
Jade Betekent “edelsteen” en wordt geassocieerd met schoonheid en zuiverheid. Het kan de naam van uw dochter een elegante en waardevolle uitstraling geven.
Juna Een unieke naam met verschillende interpretaties, zoals “wereld” in het Sanskriet en “jonge maan” in het Italiaans. Het kan symbool staan voor nieuwe beginnen en frisheid.
Jasmijn Een bloemennaam die wordt geassocieerd met schoonheid, elegantie en liefde. Het kan een sfeer van tederheid en gratie toevoegen aan de identiteit van uw dochter.
Juniper Een unieke naam die verwijst naar de jeneverbesboom. Het kan een natuurlijk en avontuurlijk karakter geven aan uw dochter.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van unieke meisjesnamen met een J. Er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen, elk met hun eigen speciale betekenis en karakter. Neem de tijd om de namen te verkennen en zoek degene die het beste past bij uw dochter en uw persoonlijke voorkeuren.

Populaire meisjesnamen met een J

In deze sectie zullen we enkele populaire meisjesnamen met een J bespreken. Deze namen hebben een tijdloze uitstraling en zijn geliefd bij veel ouders in Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van enkele populaire meisjesnamen met een J, inclusief hun betekenis.

Naam Betekenis Populariteit
Jasmijn De naam Jasmijn is afgeleid van de geurige bloem en symboliseert puurheid en vreugde. Top 10
Julia Julia is een klassieke naam die staat voor jeugdigheid en schoonheid. Top 5
Juliette De naam Juliette is van Franse oorsprong en betekent “jeugdig” of “jong van hart”. Top 20
Johanna Johanna is een traditionele naam met een religieuze achtergrond en betekent “God is genadig”. Top 30
Jade De naam Jade is afgeleid van de groene edelsteen en symboliseert wijsheid en bescherming. Top 50

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen met een J. Ze zijn tijdloos en hebben een betekenis die ouders aanspreekt. Of u nu kiest voor een populaire naam of een uniekere optie, het belangrijkste is dat de naam bij uw kind past en een speciale betekenis heeft voor uw gezin.

In dit gedeelte zullen we betekenisvolle meisjesnamen met een J bespreken. Deze namen hebben vaak een diepere betekenis en kunnen een speciale betekenis hebben voor u en uw familie. We zullen de betekenis van elke naam uitleggen, zodat u een naam kunt kiezen die past bij uw waarden en overtuigingen.

Hieronder vindt u een lijst van betekenisvolle meisjesnamen met een J:

Naam Betekenis
Jasmine De naam Jasmine betekent “jasmijnbloem” en staat symbool voor schoonheid en gratie. Het is een populaire naam die veel voorkomt in verschillende culturen.
Julia De naam Julia komt van het Latijnse woord “iuvenis” en betekent “jeugdig”. Het is een tijdloze naam die elegantie en jeugdigheid uitstraalt.
Joséphine De naam Joséphine is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Yosef” en betekent “God zal toevoegen”. Het staat symbool voor kracht en vertrouwen.
Jade De naam Jade verwijst naar de waardevolle groene edelsteen en symboliseert geluk en wijsheid. Het is een unieke naam met een betekenisvolle achtergrond.
Joëlle De naam Joëlle is een variant van de Hebreeuwse naam Joel en betekent “de Heer is God”. Het is een naam die vroomheid en spirituele verbondenheid uitdrukt.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van betekenisvolle meisjesnamen met een J. Er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen, elk met een speciale betekenis die een persoonlijke betekenis kan hebben voor u en uw gezin.

Trendy meisjesnamen met een J

In deze sectie zullen we enkele trendy meisjesnamen met een J bespreken. Deze namen volgen de laatste modetrends en kunnen uw dochter een moderne en stijlvolle uitstraling geven. We zullen ook de betekenis van elke naam toelichten, zodat u een naam kunt kiezen die zowel trendy als betekenisvol is.

Hieronder vindt u een selectie van trendy meisjesnamen met een J:

Naam Betekenis
Jade Jade is een edelsteen die staat voor wijsheid, harmonie en bescherming.
Juno Juno is een naam van Romeinse oorsprong en verwijst naar de koningin van de goden.
Jolie Jolie betekent “mooi” in het Frans en staat voor elegantie en charme.
Jasmine Jasmine is een bloemennaam die staat voor zuiverheid en schoonheid.
Julia Julia is een klassieke naam die staat voor jeugdigheid en vitaliteit.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trendy meisjesnamen met een J. Neem de tijd om de betekenis en klank van elke naam te overwegen en kies de naam die het beste bij uw dochter en uw persoonlijke smaak past.

In dit gedeelte zullen we een uitgebreide lijst presenteren van meisjesnamen die beginnen met de letter J, samen met hun betekenis. Het kiezen van de perfecte naam voor je dochter is een belangrijke beslissing, en het is vaak waardevol om de betekenis van een naam in overweging te nemen. Hier zijn enkele meisjesnamen met een J en hun betekenis:

Naam Betekenis
Jasmijn De naam Jasmijn komt van de gelijknamige bloem en symboliseert elegantie en schoonheid.
Julia Julia is een populaire naam en betekent “jeugdig” of “vol van vitaliteit”.
Jade Jade is een kostbare edelsteen en staat symbool voor wijsheid en geluk.
Joyce Joyce betekent “vrolijkheid” en straalt positiviteit uit.
Jolien Jolien is een naam met een vrolijke klank en betekent “jubelend”.

Dit is slechts een kleine selectie van meisjesnamen met een J en hun betekenis. Er zijn nog veel meer prachtige namen om uit te kiezen. Neem de tijd om de betekenis en klank van verschillende namen te overwegen en vind de perfecte naam die past bij je dochter en haar toekomstige persoonlijkheid.

Inspirerende meisjesnamen met een J

Welkom bij dit overzicht van inspirerende meisjesnamen die beginnen met de letter J. Deze namen kunnen een krachtige en inspirerende betekenis uitdragen, en passen bij positieve eigenschappen en waarden. Hieronder vindt u een lijst met enkele inspirerende meisjesnamen met een J voor uw toekomstige kleine meid, inclusief hun betekenis:

 • Jade: Jade is een naam van edelsteen oorsprong. Het staat symbool voor geluk, wijsheid en bescherming.
 • Julia: Julia is een klassieke naam die kracht en jeugdigheid uitstraalt. Het betekent “jeugdig” of “sterk van de jeugd”.
 • Jasmijn: Jasmijn is een exotische bloemennaam die vaak wordt geassocieerd met schoonheid en elegantie.
 • Joyce: Joyce is een Engelse naam die vreugde en blijdschap betekent. Het is een naam die positiviteit en energie uitstraalt.
 • Johanna: Johanna is een klassieke naam die sterkte en genade betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Yochanan” dat “God is genadig” betekent.

Deze namen kunnen inspiratie bieden en uw dochter een naam geven die past bij haar persoonlijkheid en de waarden die u belangrijk vindt. Kies een naam die u aanspreekt en waar u een speciale betekenis aan hecht. Uw dochter zal deze inspirerende naam dragen en uitgroeien tot een krachtige en unieke individu.

Populaire meisjesnamen met een J in Nederland

In Nederland zijn er verschillende populaire namen die beginnen met de letter J. Ouders kiezen vaak voor deze namen vanwege hun mooie klank, betekenis en culturele achtergrond. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest geliefde meisjesnamen met een J in Nederland:

Nr. Naam Betekenis
1 Jasmijn Bloemennaam, symbool voor pure en delicate schoonheid
2 Julia Jeugdig, verheven, deugdzaam
3 Joyce Verheugd, vrolijk zijn
4 Jade Edelsteen, symbool voor wijsheid, harmonie en evenwicht
5 Johanna God is genadig

Deze namen zijn niet alleen populair vanwege hun mooie klank, maar ook vanwege hun betekenis en symboliek. Ze worden vaak geassocieerd met positieve eigenschappen en waarden. Het kiezen van een van deze populaire meisjesnamen met een J geeft uw dochter een naam die zowel geliefd als betekenisvol is.

Meisjesnamen met een J

Unieke meisjesnamen met een J met een mooie betekenis

In dit gedeelte van het artikel zullen we unieke meisjesnamen met een J bespreken die een mooie betekenis hebben. Hoewel deze namen minder vaak voorkomen, hebben ze vaak een diepere betekenis die uw dochter speciaal kan maken. Hieronder vindt u een lijst met enkele prachtige meisjesnamen met een J en hun betekenis:

 1. Jade – deze naam verwijst naar de prachtige groene edelsteen en symboliseert wijsheid en harmonie.
 2. Jasmijn – afkomstig van de geurige bloem, staat deze naam voor schoonheid en elegantie.
 3. Juna – deze naam betekent “maan” en drukt een gevoel van mysterie en helderheid uit.
 4. Jolie – van Franse oorsprong, betekent deze naam “mooi” en belichaamt zij gratie en charme.
 5. Juniper – deze naam, geïnspireerd op de jeneverbesstruik, symboliseert bescherming en zuivering.

Deze unieke meisjesnamen met een J met een mooie betekenis kunnen uw dochter een betekenisvolle identiteit geven. Kies degene die het beste bij uw waarden en wensen past.

Moderne meisjesnamen met een J voor meisjes

In deze sectie zullen we moderne meisjesnamen met een J voor meisjes bespreken. Tegenwoordig zijn er talloze trendy opties waaruit ouders kunnen kiezen. Deze namen volgen de recente modetrends en geven uw dochter een eigentijdse uitstraling. Bovendien zullen we ook de betekenis van elke naam toelichten, zodat u niet alleen een trendy naam kunt kiezen, maar ook een naam met een diepere betekenis voor uw kind.

Hieronder vindt u een selectie van moderne meisjesnamen met een J voor meisjes:

Namen Betekenis
Julia Jeugdig en levendig
Jasmijn Geurige bloem
Jade Edelsteen met helende eigenschappen
Joëlle God is de Heer
Juna Sterker worden

Deze moderne meisjesnamen met een J zijn niet alleen populair, maar hebben ook betekenissen die passen bij de waarden en wensen van veel ouders. Kies een naam die u aanspreekt en die past bij de persoonlijkheid en toekomst van uw dochter.

Populaire meisjesnamen met een J met een historische betekenis

In dit gedeelte zullen we enkele populaire meisjesnamen met een J bespreken die een diepe historische betekenis dragen. Deze namen hebben een rijke traditie en kunnen uw dochter verbinden met het culturele erfgoed van Nederland. We zullen de betekenis en historische context van elke naam toelichten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor een naam die zowel populair als historisch waardevol is.

Naam Betekenis Historische Context
Johanna God is genadig Johanna van Castilië was een bekende Spaanse koningin in de 16e eeuw. Deze naam drukt kracht en royalty uit.
Juliana Jeugdig Koningin Juliana regeerde over Nederland van 1948 tot 1980. Deze naam vertegenwoordigt een tijdperk van positieve verandering en groei.
Jozefina Vermeerdering Jozefina was een historische figuur uit de Bijbel en staat bekend om haar wijsheid en moed.

Deze namen zijn tijdloos en hebben een diepe betekenis die teruggrijpt naar belangrijke momenten in de geschiedenis. Ze kunnen uw dochter verbinden met de tradities en waarden die ons land heeft gevormd. Kies een populaire J-naam met een historische betekenis en geef uw dochter een naam met een betekenisvolle achtergrond.

Meisjesnamen met een J in verschillende culturen

Als u op zoek bent naar een meisjesnaam die begint met de letter J, is het interessant om te ontdekken welke namen voorkomen in verschillende culturen en tradities. Namen uit verschillende landen en culturele achtergronden kunnen een unieke en betekenisvolle keuze zijn voor uw dochter.

Een populaire J-naam die voorkomt in veel verschillende culturen is Jasmine. Deze naam heeft zijn oorsprong in het Arabisch en betekent ‘jasmijnbloem’. Jasmine is bekend vanwege zijn delicate schoonheid en geurige betekenis. In veel verschillende landen en culturen wordt Jasmine geassocieerd met elegantie, gratie en innerlijke schoonheid.

Een andere interessante J-naam is Jiya, een naam van Indiase oorsprong. Jiya betekent ‘ziel’ en is een mooie en spirituele keuze voor uw dochter. In de Indiase cultuur wordt de naam Jiya geassocieerd met liefde, compassie en innerlijke kracht, waardoor het een betekenisvolle naam is om aan uw kind te geven.