Meisjesnamen met een L

Meisjesnamen met een L

Lotte, Lisa, Laura, Lynn, Linde, Lara, Lieke, Lilian, Lois, en Livia zijn enkele populaire meisjesnamen die beginnen met een L. Deze namen zijn geliefd vanwege hun eenvoud en elegantie. Ze variëren in stijl en klank, waardoor ze geschikt zijn voor diverse voorkeuren. Lotte en Lieke hebben een warme en vriendelijke klank, terwijl Laura en Lynn klassiek en tijdloos aandoen. Lara en Livia zijn wat exotischer, maar toch eenvoudig uit te spreken.

Lisa en Lilian bieden een vertrouwde en zachte toon, en Lois en Linde combineren moderniteit met een vleugje natuur. Al deze namen zijn geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een meisjesnaam die begint met een L en bieden een brede keuze aan stijlen en betekenissen.

 • Ontdek een verzameling van prachtige meisjesnamen met een L.
 • Vind inspiratie voor zowel klassieke als moderne namen.
 • Leer over de betekenissen achter deze namen.
 • Ontdek populaire en unieke opties.
 • Kies een naam die past bij de persoonlijkheid van jouw dochter.

Unieke meisjesnamen met een L

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam met een L? In deze sectie vind je suggesties voor namen die niet al te vaak voorkomen en je dochter een speciale identiteit kunnen geven.

Een unieke meisjesnaam kan je kind onderscheiden van anderen en haar een gevoel van individualiteit geven. Hier zijn enkele unieke meisjesnamen met een L die je kunt overwegen:

 • Lara
 • Liv
 • Luna
 • Lise
 • Lorelei

Deze namen hebben allemaal een uniek karakter en zijn niet zo gebruikelijk als sommige andere namen. Ze kunnen je dochter helpen om zichzelf te uiten en zich te onderscheiden van anderen.

Hier zijn nog een paar andere unieke meisjesnamen met een L:

 • Lina
 • Lisa
 • Livia
 • Lieselotte
 • Lilou

Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook een prachtige klank en betekenis.

Overweeg een van deze unieke meisjesnamen met een L voor je dochter en geef haar een naam die echt bij haar past.

Populaire meisjesnamen met een L

Als je liever kiest voor een populaire naam die in de mode is, dan biedt deze sectie populaire meisjesnamen met een L. Hier vind je namen die momenteel geliefd zijn bij veel ouders in Nederland.

Nr. Naam Betekenis
1 Lotte Deze naam is afgeleid van de Engelse naam Charlotte en betekent “vrij man”.
2 Lisa Deze naam is afgeleid van de Hebreeuwse naam Elisabeth en betekent “God is mijn gelofte”.
3 Luna Deze naam komt van het Latijnse woord voor “maan” en is een populaire naam met een mystieke klank.
4 Liv Deze naam is van Scandinavische oorsprong en betekent “beschermer van het leven”.
5 Lynn Deze naam is een variant van de naam Linda en komt van het Oud-Engelse woord voor “waterval”.

Betekenisvolle meisjesnamen met een L

Als je op zoek bent naar een betekenisvolle naam voor je dochter, dan zijn meisjesnamen met een L een goede keuze. Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar dragen ook een diepere betekenis met zich mee. Ze kunnen symbool staan voor speciale eigenschappen die je wilt dat je dochter heeft. Hieronder vind je een overzicht van enkele betekenisvolle meisjesnamen met een L:

Naam Betekenis
Lara Lara is een naam van Griekse oorsprong en betekent ‘helder’ of ‘stralend’. Het is een naam die kan symboliseren dat je dochter een stralende en schitterende persoonlijkheid heeft.
Lena De naam Lena heeft verschillende oorsprongen en betekenissen. In Griekenland betekent het ‘licht’, terwijl het in het Russisch ‘mooi’ betekent. Het is een veelzijdige naam die kan staan voor schoonheid en helderheid.
Livia Livia komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘levendig’ of ‘vol leven’. Het is een naam die kan symbool staan voor vitaliteit en energie.
Louise Louise is een Franse naam en betekent ‘beroemd in de strijd’. Het is een krachtige naam die kan staan voor moed en doorzettingsvermogen.
Leah Leah is een Hebreeuwse naam en betekent ‘vermoeidheid’ of ‘moe’. Het kan symbool staan voor iemand die volhardend is en tegenslagen kan overwinnen.

Deze meisjesnamen met een L hebben allemaal een mooie betekenis die je kunt overwegen bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter. Ze kunnen een speciale symboliek toevoegen aan haar identiteit en zorgen voor een diepere verbinding met de naam.

Trendy meisjesnamen met een L

Als je graag een trendy naam wilt voor je dochter, bekijk dan deze sectie met trendy meisjesnamen met een L. Hier vind je namen die passen bij de huidige trends en mode.

 1. Liv
 2. Luna
 3. Lynn
 4. Lara
 5. Lisa

Deze namen zijn momenteel erg populair en winnen steeds meer aan populariteit bij moderne ouders. Ze hebben een eigentijdse uitstraling en passen perfect bij de huidige tijd.

Naast deze top 5 zijn er nog veel meer trendy meisjesnamen met een L om uit te kiezen. Hieronder volgt een uitgebreide lijst met nog meer trendy suggesties:

Trendy meisjesnamen met een L
Lina
Lara
Leah
Loïs
Lise
Lola
Lana
Lara
Lisa
Lea
Lynn
Lisanne
Liv
Louise
Lola
Lena
Lara
Livy
Loïs
Lou

Deze trendy meisjesnamen met een L zijn stijlvol en eigentijds. Ze geven je dochter een hippe identiteit en zijn perfect als je graag een naam wilt die past bij de huidige trends en mode.

Moderne meisjesnamen met een L

Ben je op zoek naar een eigentijdse naam voor je dochter? Hier vind je moderne meisjesnamen met een L die goed passen bij de moderne tijd en cultuur. Of je nu op zoek bent naar een naam die stoer, trendy of juist uniek is, er is voor elk wat wils.

Deze moderne meisjesnamen met een L zijn geïnspireerd op de nieuwste trends en kunnen jouw dochter een hedendaagse uitstraling geven. Kies uit namen die je steeds vaker hoort en die perfect passen bij de moderne generatie.

Onderstaande lijst bevat een selectie van moderne meisjesnamen met een L:

Namen Betekenis
Lana Stralend
Liv Leven
Lynn Lindeboom
Lotte De vrije
Luna Maan
Lara Uitgesproken

Deze moderne meisjesnamen met een L zijn niet alleen trendy, maar hebben ook mooie betekenissen die jouw dochter een speciale identiteit kunnen geven. Kies een naam die past bij jullie eigen stijl en waarmee jullie je kunnen identificeren.

Meisjesnamen met een L

Als je op zoek bent naar meer inspiratie, bekijk dan ook de andere secties van dit artikel waarin verschillende soorten meisjesnamen met een L worden besproken, zoals unieke namen, populaire namen en namen met een diepere betekenis. Zo vind je gegarandeerd de perfecte naam voor jouw dochter.

Originele meisjesnamen met een L

Ben je op zoek naar een unieke naam voor je dochter? In deze sectie vind je originele meisjesnamen met een L die anders zijn dan de rest. Deze namen zijn niet alleen uniek, maar ook verrassend en onderscheidend.

Originele namen kunnen een bijzondere betekenis en aantrekkingskracht hebben. Ze zijn vaak minder bekend en kunnen je dochter een speciale identiteit geven. Hieronder vind je een lijst met enkele originele meisjesnamen met een L:

 • Lara
 • Liv
 • Lieve
 • Lonneke
 • Lisette
 • Louisa
 • Lina
 • Luna
 • Lisanne
 • Linne

Deze namen zijn slechts een voorbeeld van originele meisjesnamen met een L. Laat je inspireren door deze suggesties en ontdek welke naam het beste past bij jouw dochter.

Korte meisjesnamen met een L

Als je op zoek bent naar een kortere naam voor je dochter, ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie vind je inspiratie voor korte meisjesnamen met een L. Deze namen zijn bondig en krachtig, perfect voor ouders die een naam willen die direct indruk maakt.

Bekijk de lijst hieronder voor korte meisjesnamen met een L:

Namen Betekenis
Lara Betekent “bescherming”
Lisa Betekent “God heeft gezworen”
Lena Betekent “licht”
Livy Betekent “levendig”
Lina Betekent “teder”
Lola Betekent “zorgzaam”
Lynn Betekent “meer”

Deze korte meisjesnamen met een L zijn niet alleen kort en krachtig, maar hebben ook ieder hun eigen betekenis. Kies de naam die het beste bij jouw dochter past en geef haar een unieke identiteit.

Meisjesnamen met een L en hun betekenissen

Ben je op zoek naar een meisjesnaam met een L voor je dochter? Hier vind je een lijst met prachtige namen en hun betekenissen. Het kiezen van een naam met een diepere betekenis kan extra speciaal zijn en een mooie symboliek toevoegen aan de identiteit van je kind.

Lauren, een populaire naam met een L, betekent “laurel tree” of “laurierboom”. De laurierboom staat symbool voor overwinning en glorie, waardoor Lauren een krachtige naam is om te overwegen.

Een andere betekenisvolle naam is Louise, wat “beroemde krijgster” betekent. Deze naam heeft een sterke en avontuurlijke uitstraling, perfect voor een meisje dat vol zelfvertrouwen en moedig is.

Wil je graag een uniekere naam? Denk dan aan Lilou, dat “parel” betekent. Deze naam heeft een elegante en verfijnde klank en kan de persoonlijkheid van je dochter prachtig weerspiegelen.