Meisjesnamen met een M

Meisjesnamen met een M

Meisjesnamen die beginnen met een M zijn onder andere Maria, Maud, Mila, Mara, Mieke, Marit, Milou, Mirthe, Myrthe, Marijke, Maaike, Merel, Maan, Madelief, Manon, en Margot. Deze namen zijn divers in klank en stijl, variërend van traditioneel zoals Maria en Maud, tot modern en trendy zoals Mila en Mara.

Andere populaire keuzes zijn Merel, een naam die doet denken aan de natuur, en Madelief, dat de schoonheid van bloemen weerspiegelt. Namen zoals Myrthe en Milou zijn geliefd vanwege hun zachte en melodieuze klank. Of je nu kiest voor een klassieke naam of een meer eigentijdse variant, er zijn tal van mooie opties die beginnen met de letter M.

 • Vind meisjesnamen die beginnen met de letter M
 • Populaire, moderne, unieke en klassieke opties beschikbaar
 • Betekenisvolle namen met internationale invloeden en natuurlijke inspiratie
 • Ontdek meisjesnamen met mythologische referenties
 • Maak een weloverwogen keuze voor de perfecte naam voor jouw dochter

Populaire meisjesnamen met een M

Hieronder vind je een lijst met populaire meisjesnamen die beginnen met de letter M. Deze namen zijn momenteel in de mode en worden vaak gekozen door ouders. Laat je inspireren en ontdek welke namen jou aanspreken.

Meisjesnaam Betekenis Populariteit
Mila Liefde en genade Top 10
Mia Wensen en hoop Top 20
Mara Bitter Top 50
Megan Parel Top 100
Milaan Naar de stad Milaan Top 500

Deze namen hebben verschillende betekenissen en zijn geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een populaire naam voor hun dochter. Let op, populariteit kan per jaar en regio verschillen, maar deze namen behoren tot de meest gekozen meisjesnamen met een M. Kies een naam die bij jou en je gezin past!

Moderne meisjesnamen met een M

Als je op zoek bent naar een eigentijdse meisjesnaam met de letter M, vind je in dit gedeelte verschillende moderne opties. Deze namen zijn perfect voor ouders die graag een trendy en unieke naam willen voor hun dochter.

De moderne meisjesnamen met een M kunnen inspireren en helpen bij het vinden van een naam die past bij de tijd van nu. Deze namen hebben vaak een frisse en eigentijdse uitstraling en worden steeds populairder onder jonge ouders.

Naam Betekenis
Mila Genadevol
Maya Illusie
Milaan Uit Milaan
Mara De bittere
Mia Van mij

De bovenstaande namen zijn slechts enkele voorbeelden van moderne meisjesnamen met een M. Er zijn echter talloze andere namen die ook aan deze criteria voldoen. Het is belangrijk om een naam te kiezen die bij jullie en jullie kind past. Deze moderne meisjesnamen kunnen dienen als inspiratie en uitgangspunt bij het maken van die keuze.

Unieke meisjesnamen met een M

Als je op zoek bent naar een unieke en betekenisvolle meisjesnaam, dan vind je hier verschillende opties met de letter M. Deze namen hebben vaak een speciale betekenis die past bij de gewenste boodschap of achtergrond van de ouders.

 1. Mabel – Betekenis: “lief meisje”
 2. Maritza – Betekenis: “parel van de zee”
 3. Minthe – Betekenis: “munt”
 4. Mirre – Betekenis: “bittere kruiden”
 5. Moana – Betekenis: “oceaan” (Hawaiiaans)

Betekenisvolle Meisjesnamen met een M

 1. Mila – Betekenis: “liefde”
 2. Maya – Betekenis: “moederlijke”
 3. Mira – Betekenis: “heerlijk, prachtig”
 4. Noor – Betekenis: “licht”
 5. Luna – Betekenis: “maan”

Meest voorkomende meisjesnamen met een M

Benieuwd naar welke namen het meest voorkomen en met de letter M beginnen? Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire meisjesnamen met een M die momenteel vaak gekozen worden door ouders.

Namen
Mila
Mia
Mara
Emma
Megan
Milou
Mara
Mila
Mila
Mira

Babynamen met een M en hun betekenissen

Hier vind je een verzameling babynamen die beginnen met de letter M, inclusief de betekenissen ervan. Het kan interessant zijn om de betekenis van een naam te weten voordat je een keuze maakt. Een naam kan een diepere betekenis hebben en kan ook bepaalde eigenschappen of karaktertrekken symboliseren. Hier zijn enkele babynamen met de letter M en hun betekenissen:

Babynaam Betekenis
Marie Wished-for child
Mila Gracious
Mia Bitter
Megan Parel
Maartje Afgeleid van Marcus, wat betekent ‘gewijd aan Mars’

De betekenis van een naam kan persoonlijke betekenis hebben voor jou en je partner, en het kan ook verbonden zijn met tradities of culturele achtergronden. Overweeg welke betekenis het beste bij jou past bij het kiezen van een babynaam met de letter M voor je dochter.

Klassieke meisjesnamen met een M

Als je op zoek bent naar traditionele en tijdloze meisjesnamen, dan vind je in dit gedeelte verschillende klassieke namen die beginnen met de letter M. Deze namen zijn al jaren geliefd en hebben een charme die nooit uit de mode raakt.

Hieronder vind je een tabel met een selectie van klassieke meisjesnamen met een M:

Namen Betekenis
Maria Variant van Maria, wat “bitter” of “ster van de zee” betekent
Marieke Variant van Maria, wat “bitter” of “ster van de zee” betekent
Margaret Variant van Margaretha, wat “parel” betekent
Matilda Betekent “sterkte in de strijd”
Madeline Betekent “uit Magdala”

Deze namen hebben door de jaren heen bewezen tijdloos en elegant te zijn. Ze hebben een rijke historie en worden nog steeds veel gekozen door ouders die een klassieke naam willen voor hun dochter.

Meisjesnamen met een M

Meisjesnamen met een M en internationale invloeden

In dit gedeelte vind je meisjesnamen die beginnen met de letter M en een internationale flair hebben. Of je nu een naam zoekt met een Latijns, Engels, Spaans of ander internationaal tintje, hier vind je inspiratie.

Meisjesnaam Land van oorsprong Betekenis
Mila Spaans Liefhebbend, genadig
Maya Indisch Lotusbloem
Matilda Engels Krachtig in de strijd
Mara Hebreeuws Bitter
Milena Russisch Genadig, vriendelijk

Deze namen bieden een verscheidenheid aan culturele invloeden en kunnen een uniek en bijzonder tintje geven aan de naam van jouw dochter. Mix en match verschillende namen en betekenissen om de perfecte meisjesnaam met een M en internationale flair te vinden!

Meisjesnamen met een M geïnspireerd door de natuur

Natuurliefhebbers kunnen in dit gedeelte inspiratie opdoen voor meisjesnamen die beginnen met de letter M en geïnspireerd zijn door de natuur. Denk aan namen met betekenissen zoals “bloem” of “zee” die de schoonheid van de natuur weerspiegelen.

Natuur-geïnspireerde Meisjesnamen met een M Betekenis
Madelief Bloem
Marina Zee
Mirte Type struik
Mara Mariteit, bittere zee
Marijn Zee van verdriet

Meisjesnamen met een M en mythologische referenties

Mythologie biedt vaak interessante namen met betekenissen en verhalen erachter. Als je op zoek bent naar een unieke meisjesnaam met een vleugje magie, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit gedeelte vind je betoverende meisjesnamen die beginnen met de letter M en verwijzen naar mythologische figuren en verhalen van over de hele wereld.

Een populaire keuze is de naam Mila, afgeleid van de Slavische mythologie waarin Mila de godin van de liefde en vriendelijkheid is. Deze naam straalt warmte en tederheid uit. Een andere unieke optie is Mira, geïnspireerd door de Indiase mythologie waarin Mira een legendarische prinses was bekend om haar schoonheid en toewijding aan de god Krishna.

Als je houdt van Griekse mythologie, dan zou de naam Athena perfect kunnen zijn. Athena was de godin van wijsheid, kunst en oorlog. Deze naam straalt kracht en intelligentie uit. Een andere prachtige optie is Maia, afgeleid van de Romeinse mythologie. Maia was de godin van de lente en de groei, en haar naam staat voor vruchtbaarheid en vernieuwing.

Met deze magische meisjesnamen met een M kun je jouw dochter een naam geven die niet alleen uniek is, maar ook een betekenisvolle connectie heeft met eeuwenoude verhalen en legendes. Laat je inspireren door de rijke wereld van de mythologie en kies de perfecte naam voor jouw kleine prinses.