Meisjesnamen met een P

Meisjesnamen met een P

Meisjesnamen die beginnen met een P zijn talrijk en variëren van klassiek tot modern. Enkele populaire namen zijn Paulina, Petra, Patricia, en Phoebe. Paulina heeft een Latijnse oorsprong en betekent ‘klein’. Petra, afgeleid van het Griekse woord voor ‘rots’, symboliseert kracht en stabiliteit. Patricia, ook van Latijnse oorsprong, betekent ‘nobel’ of ‘adellijk’.

Phoebe, een naam uit de Griekse mythologie, betekent ‘helder’ of ‘stralend’. Andere charmante opties zijn Pien, Pippa, Pleun, en Polly. Pien en Pleun zijn van Nederlandse oorsprong en hebben een speelse klank, terwijl Pippa en Polly internationaal bekend zijn en geliefd om hun vrolijke en frisse uitstraling.

 • Er zijn veel populaire meisjesnamen die beginnen met een P.
 • Er zijn ook unieke en originele meisjesnamen beschikbaar met de letter P.
 • De Nederlandse cultuur biedt veel meisjesnamen die beginnen met een P.
 • Een betekenisvolle meisjesnaam kan een speciale betekenis toevoegen aan de persoonlijkheid van uw kind.
 • Korte meisjesnamen met een P kunnen modern en krachtig zijn.
 • Originele meisjesnamen met een P kunnen een onderscheidende keuze zijn.
 • Trendy meisjesnamen met een P volgen de laatste modetrends.

Populaire meisjesnamen met een P

Hier vindt u een overzicht van populaire meisjesnamen die beginnen met de letter P. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Laat u inspireren door deze namen en vind de perfecte populaire naam voor uw dochter.

Namen Betekenis
Pleun Sterke krijger
Phileine Liefhebber van schoonheid
Puck Edele
Pippa Paardenvriend
Philou Liefde

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen met een P. Er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen. Laat uw persoonlijke voorkeur en de betekenis van de naam leidend zijn bij het maken van uw keuze.

Unieke meisjesnamen met een P

Voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks, biedt deze sectie inspiratie voor meisjesnamen die beginnen met de letter P maar niet al te vaak voorkomen. Deze namen laten uw dochter opvallen en hebben een speciale betekenis. Bekijk deze lijst en ontdek de perfecte unieke naam voor uw dochter.

Namen Betekenis
Penelope Met het gezicht bedekte wever
Pippa De geliefde
Phileine Liefhebber van paarden
Pearl Parel
Phoenix Feniks, symbool van vernieuwing

Deze unieke meisjesnamen met een P bieden een alternatief voor de meer gangbare namen. Ze zijn zeldzamer en kunnen uw dochter een gevoel van individualiteit en bijzonderheid geven. Kies een naam die resoneert met uw persoonlijke smaak en waarden, en creëer zo een unieke identiteit voor uw dochter.

Nederlandse meisjesnamen met een P

Bent u op zoek naar een typisch Nederlandse naam voor uw dochter? Hieronder vindt u een selectie van Nederlandse meisjesnamen die beginnen met de letter P. Deze namen hebben een sterke culturele betekenis en kunnen een prachtige keuze zijn voor ouders die trots zijn op hun Nederlandse afkomst.

Nederlandse Meisjesnamen met een P
Pien
Puck
Plien
Petra
Pamela
Pippa
Pia
Pleun
Patty
Petronella

Betekenisvolle meisjesnamen met een P

Een naam met een betekenis kan veel toevoegen aan het gevoel van identiteit en persoonlijkheid van uw kind. In deze sectie vindt u meisjesnamen die beginnen met de letter P en een diepere betekenis hebben. Kies een naam die past bij uw waarden en overtuigingen en geef uw dochter een naam met een speciale betekenis.

Korte meisjesnamen met een P

Bent u op zoek naar een korte en krachtige naam voor uw dochter? Dan bent u in deze sectie aan het juiste adres. Hier vindt u een selectie van korte meisjesnamen die beginnen met de letter P. Deze namen zijn eenvoudig maar toch elegant en kunnen een mooie keuze zijn voor ouders die van eenvoud houden.

Namen Betekenis
Pien “kleine rots”; een naam met een stoere en krachtige uitstraling
Puck “vrolijk, levendig”; een levendige en speelse naam
Pip “liefde”; een schattige en charmante naam
Puk “stralende, schattige”; een naam vol energie en vrolijkheid
Pat “adelstand, adel”; een naam die staat voor elegantie en verfijning

Deze namen zijn kort, gemakkelijk te onthouden en hebben toch een bijzondere betekenis. Ze zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die kracht uitstraalt zonder te veel franje. Kies een korte meisjesnaam met een P die past bij de unieke persoonlijkheid van uw dochter.

Originele meisjesnamen met een P

Bent u op zoek naar iets unieks en origineels voor uw dochter? In deze sectie vindt u inspiratie voor originele meisjesnamen die beginnen met de letter P. Deze namen zijn creatief en onderscheidend, en kunnen een geweldige keuze zijn voor ouders die iets anders willen dan de traditionele meisjesnamen.

Als ouder wilt u natuurlijk dat de naam van uw dochter helemaal bij de tijd is. In deze sectie presenteren wij u een selectie van trendy meisjesnamen die beginnen met de letter P. Deze namen volgen de laatste trends en kunnen een modieuze keuze zijn voor ouders die graag up-to-date blijven. Laat u inspireren door deze trendy namen en geef uw dochter een naam die helemaal van deze tijd is.

Naam Betekenis
Phoebe Helderheid
Penelope Weefster
Pippa Paardenvriend
Primrose Eerste roos
Poppy Klaproos

Deze trendy meisjesnamen met een P zijn zowel hip als stijlvol. Ze zijn populair onder ouders die graag een modieuze naam willen voor hun dochter. Of het nu gaat om de klassiek klinkende naam Phoebe, de charmante naam Penelope, de speelse naam Pippa, de bloemige naam Primrose of de vrolijke naam Poppy, deze namen zijn allemaal eigentijds en fashionable.

Meisjesnamen met een P

Kies een trendy meisjesnaam met een P en geef uw dochter een naam die haar helemaal laat stralen in deze moderne tijd.

Praktische tips voor het kiezen van een meisjesnaam met een P

Het kiezen van een naam voor uw dochter is een belangrijke beslissing. Bij het selecteren van een meisjesnaam met een P zijn er verschillende praktische tips en overwegingen waarmee u rekening kunt houden. Deze tips helpen u bij het maken van de juiste keuze voor uw kind.

Het is belangrijk om de culturele betekenis van de naam te overwegen. Sommige namen hebben een rijke historische achtergrond en kunnen een speciale betekenis hebben binnen uw familie of cultuur. Denk na over uw eigen achtergrond en tradities en kies een naam die hiermee resoneert.

Zorg ervoor dat de naam gemakkelijk uit te spreken is. Dit voorkomt verwarring en ongemak wanneer mensen de naam van uw dochter moeten uitspreken. Kies een naam die duidelijk en eenvoudig is, zonder ongebruikelijke klanken of spellingspatronen.

Houd rekening met de populariteit van de naam. Als u een unieke naam wilt, vermijd dan namen die momenteel erg populair zijn. Een te populaire naam kan ervoor zorgen dat uw dochter veel andere kinderen met dezelfde naam tegenkomt op school of in andere sociale situaties. Overweeg een naam die minder vaak voorkomt om haar een gevoel van individualiteit te geven.

Denk na over de betekenis van de naam. Sommige namen hebben diepere symboliek of dragen bepaalde eigenschappen met zich mee. Kies een naam die past bij de waarden en de persoonlijkheid die u graag aan uw dochter wilt meegeven.

Wees voorzichtig met de spelling van de naam. Overweeg hoe de naam wordt geschreven en hoe dit invloed kan hebben op de uitspraak. Vermijd ingewikkelde of ongewone spellingsvarianten die verwarring kunnen veroorzaken.

Klank

Luister naar de klank van de naam en hoe deze samengaat met uw achternaam. Het is belangrijk dat de naam vloeiend klinkt en prettig samengaat met de achternaam. Zeg de naam hardop en bedenk of het een harmonieus geluid creëert.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat u een meisjesnaam met een P kiest die voor u persoonlijk betekenisvol is en waar u een positief gevoel bij heeft. Luister naar uw intuïtie en kies een naam waar u zich prettig bij voelt en waar u blij van wordt. Het is uw dochter en haar naam moet iets zijn waar u trots op bent.

Inspiratie uit de geschiedenis: Bekende vrouwen met namen beginnend met een P

Ben je op zoek naar inspiratie voor meisjesnamen die beginnen met de letter P? Laat je dan inspireren door de bekende vrouwen uit de geschiedenis die deze namen droegen. Deze vrouwen hebben allemaal een unieke en inspirerende achtergrond en kunnen een bron van inspiratie zijn bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter.

Pippi Langkous

Pippi Langkous is een iconisch personage uit boeken en films, gecreëerd door de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Pippi is avontuurlijk, sterk en onafhankelijk – eigenschappen die je zou kunnen waarderen in een naam voor je dochter.

Prinses Diana

Prinses Diana, ook wel bekend als ‘de Prinses van het Volk’, was geliefd over de hele wereld. Ze stond bekend om haar liefdadigheidswerk en haar inzet voor goede doelen. Een naam geïnspireerd door Prinses Diana straalt kracht, compassie en moed uit.

Pocahontas

Pocahontas was een Indiaanse prinses en een belangrijke figuur tijdens de kolonisatie van Amerika. Ze wordt vaak gezien als een symbool van moed, vrijheid en dialoog tussen verschillende culturen. Een naam geïnspireerd door Pocahontas heeft een sterke band met de geschiedenis en kan een prachtige keuze zijn.

Marie Curie

Marie Curie was een baanbrekende wetenschapper en de eerste vrouw die de Nobelprijs won. Haar werk op het gebied van de radioactiviteit heeft de wereld veranderd. Een naam geïnspireerd door Marie Curie kan staan voor intelligentie, doorzettingsvermogen en de drang om grenzen te verleggen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bekende vrouwen met namen die beginnen met de letter P. Er zijn nog veel meer inspirerende en betekenisvolle namen die je kunt ontdekken in de geschiedenis. Laat je inspireren en vind de perfecte naam voor jouw dochter!

Tips voor het vinden van de perfecte meisjesnaam met een P

Het kiezen van de perfecte meisjesnaam met een P kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel opties om te overwegen en verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele handige tips en suggesties om u te helpen bij het vinden van de naam die het beste bij uw dochter past:

 1. Bedenk wat u belangrijk vindt in een naam. Begin met het maken van een lijst van kenmerken, betekenissen of associaties die u graag wilt dat de naam heeft.
 2. Overweeg uw persoonlijke voorkeuren. Wat voor soort namen vindt u mooi? Houdt u van klassieke, traditionele namen of juist van meer moderne en unieke namen?
 3. Denk aan de culturele betekenis. Als u waarde hecht aan uw eigen cultuur, kunt u overwegen om een meisjesnaam met een P te kiezen die specifiek is voor uw achtergrond.
 4. Let op de uitspraak en spellingsmogelijkheden. Kies een naam die gemakkelijk uit te spreken is en niet voor verwarring kan zorgen bij anderen.
 5. Luister naar uw intuïtie. Soms is het gewoon een kwestie van de juiste naam vinden die goed aanvoelt en resoneert met u en uw partner.

Met deze tips in gedachten kunt u een weloverwogen keuze maken bij het vinden van de perfecte meisjesnaam met een P voor uw dochter. Neem de tijd en geniet van het proces van het kiezen van een naam die haar identiteit zal dragen.

Namen Betekenis Populariteit
Pippa Korte vorm van Philippa, wat “paardenliefhebber” betekent. Populair
Pien Verkorte vorm van Pauline, wat “kleine” betekent. Gemiddeld
Philou Variant van Philippa, wat “vriend van paarden” betekent. Zeldzaam