Meisjesnamen met een O

Meisjesnamen met een O

Meisjesnamen die beginnen met een O zijn onder andere Olivia, een naam van Latijnse oorsprong die “olijfboom” betekent en wereldwijd geliefd is. Ook is er de naam Odette, van Franse oorsprong en vaak geassocieerd met elegantie door het beroemde ballet “Het Zwanenmeer”. Orla is een andere populaire naam, met Ierse wortels en de betekenis “gouden prinses”. Namen zoals Olga, die van Russische oorsprong is en “heilig” betekent, en Ophélie, een Franse variant van Ophelia uit Shakespeare’s “Hamlet”, zijn eveneens geliefd.

Dan is er nog Oriana, een naam met een prachtige klank en een betekenis die varieert van “gouden” tot “de dageraad”. Oxana, een Oekraïense naam, betekent “gastvrij” en wordt steeds bekender buiten Oost-Europa. Voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks en betekenisvols, bieden deze namen een scala aan mooie opties.

 • Ontdek unieke en populaire meisjesnamen die beginnen met een O.
 • Vind inspiratie voor een originele en lieflijke naam voor uw toekomstige dochter.

Betekenisvolle meisjesnamen met een O

Er zijn verschillende betekenisvolle meisjesnamen die beginnen met de letter O. Deze namen hebben vaak een diepere betekenis die past bij de gewenste eigenschappen voor uw dochter. Hieronder vindt u een lijst met enkele betekenisvolle meisjesnamen met een O:

Namen Betekenis
Olivia Olijfboom
Ophelia Hulp
Oona Eenheid
Oriana Stralend licht
Olive Olijfboom

Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar dragen ook een bijzondere betekenis. Kies een betekenisvolle meisjesnaam met een O die past bij uw wensen en de gewenste eigenschappen voor uw dochter.

Korte meisjesnamen met een O

Als u op zoek bent naar een korte meisjesnaam, zijn er ook genoeg opties met een O. Deze namen zijn eenvoudig, gemakkelijk uit te spreken en toch krachtig.

Traditionele meisjesnamen zijn tijdloos en hebben een speciale betekenis. Ze worden vaak van generatie op generatie doorgegeven en hebben een nostalgische charme. Als u op zoek bent naar een traditionele meisjesnaam met een O, dan zijn er enkele prachtige opties om te overwegen.

Traditionele meisjesnamen met een O en hun betekenis:

Naam Betekenis
Olivia Olijfboom
Odette Fortuin
Olga Heilige
Ophelia Slangenlelie
Odilia Kleine welriekende bloem

Deze traditionele namen met een O hebben allemaal een rijke geschiedenis en een klassiek karakter. Ze zijn perfect voor ouders die een tijdloze en elegante naam willen voor hun dochter.

Moderne meisjesnamen met een O

Voor ouders die op zoek zijn naar een eigentijdse naam, zijn er ook moderne meisjesnamen met een O. Deze namen zijn vaak trendy en uniek. Ze combineren de charme van traditie met een moderne flair, waardoor ze perfect zijn voor ouders die een naam willen die zowel tijdloos als eigentijds is.

 • Olivia
 • Olivine
 • Ophelia
 • Oona
 • Océane
 • Oriana
 • Odessa
 • Oana
 • Octavia
 • Olesia

Deze moderne meisjesnamen met een O hebben een frisse en eigentijdse uitstraling. Ze zijn populair en passen goed bij de huidige trends in babynamen. Bovendien hebben ze vaak een mooie betekenis, waardoor ze extra bijzonder zijn voor uw dochter.

Als u op zoek bent naar een moderne meisjesnaam met een O, kunt u inspiratie halen uit deze namenlijst. Deze namen kunnen dienen als een startpunt bij het kiezen van de perfecte naam voor uw kind. Verken de mogelijkheden en vind een unieke naam waar u dol op bent.

Bijzondere meisjesnamen met een O

Bent u op zoek naar een echt unieke meisjesnaam? Hier worden enkele bijzondere namen met een O besproken die uw dochter zeker laten opvallen.

Als ouder wilt u natuurlijk een naam voor uw dochter die speciaal en onderscheidend is. Bijzondere meisjesnamen met een O kunnen daarbij helpen. Deze namen hebben vaak een unieke klank, een betekenisvolle achtergrond of een bijzondere oorsprong.

Meisjesnamen met een O

Een bijzondere meisjesnaam kan ook een emotionele betekenis hebben voor u als ouder, zoals de initialen van geliefde familieleden of inspirerende personen. Hieronder worden enkele suggesties gegeven voor bijzondere meisjesnamen met een O:

 • Olivia – Deze naam is klassiek en elegant, en betekent “vrede”.
 • Ophelia – Een literaire naam die bekend is uit het toneelstuk “Hamlet” van William Shakespeare.
 • Odette – Een romantische naam van Franse oorsprong, die “rijkdom” betekent.
 • Oriana – Een bijzondere naam die “gouden dageraad” betekent.
 • Olea – Een unieke en zeldzame naam met een mooie klank.
 • Olympia – Een krachtige naam die “van de berg Olympus” betekent.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere meisjesnamen met een O. Laat u inspireren door de diversiteit en schoonheid van namen en kies een naam die perfect past bij uw dochter en uw gezin.

Populaire meisjesnamen met een O

Populaire meisjesnamen met een O zijn geliefd vanwege hun charme en elegantie. Hier zijn enkele populaire meisjesnamen die beginnen met een O:

 • Olivia
 • Olga
 • Olivia
 • Ophelia
 • Olivier

Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar worden ook vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals schoonheid, intelligentie en vriendelijkheid. Ze zijn tijdloos en blijven populair bij ouders van over de hele wereld.

Of je nu op zoek bent naar een klassieke naam of een meer eigentijdse keuze, deze populaire meisjesnamen met een O kunnen je zeker inspireren bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter.

Exotische meisjesnamen met een O

Exotische meisjesnamen hebben een mystiek en uniek karakter. Als u op zoek bent naar een naam die anders is dan de traditionele keuzes, kunt u inspiratie halen uit deze exotische meisjesnamen met een O. Deze namen zijn afkomstig uit verschillende culturen en hebben vaak een betekenis die past bij de bijzondere persoonlijkheid van uw dochter.

Namaste

Namaste is een exotische meisjesnaam die zijn oorsprong heeft in het oude Sanskriet. Het betekent “ik buig voor jou” en drukt respect en verwelkoming uit. Deze naam straalt een spirituele en vriendelijke energie uit.

Oceana

Oceana is een betoverende naam die verwijst naar de oceaan. Deze exotische meisjesnaam is perfect voor ouders die een sterke connectie hebben met de zee. De naam roept beelden op van schoonheid, kracht en mysterie.

Oriana

Oriana is een prachtige exotische naam met een Latijnse oorsprong. Het betekent “gouden dageraad” en symboliseert nieuwe beginnen en frisheid. Deze naam straalt warmte, energie en positiviteit uit.

Odessa

Odessa is een exotische naam met Griekse invloeden. Het is vernoemd naar de stad Odessa in Oekraïne, die bekend staat om zijn culturele diversiteit. Deze naam heeft een krachtige en mysterieuze uitstraling.

Orla

Orla is een exotische meisjesnaam met een Keltische oorsprong. Het betekent “gouden prinses” en is een symbool van schoonheid en adel. Deze naam ademt elegantie en charisma.

Orientalis

Orientalis is een unieke en exotische meisjesnaam die verwijst naar het Oosten. Deze naam roept beelden op van mysterieuze culturen, rijke tradities en betoverende geuren. Orientalis is een naam die gegarandeerd de aandacht trekt.

Met deze exotische meisjesnamen met een O hebt u genoeg keuze voor een unieke en bijzondere naam voor uw dochter. Laat u inspireren door de diverse culturen en betekenissen achter deze namen en vind de perfecte naam die past bij uw kind.

Namen Oorsprong Betekenis
Namaste Sanskriet Ik buig voor jou
Oceana Engels Van de oceaan
Oriana Latijn Gouden dageraad
Odessa Grieks Naar de stad Odessa
Orla Keltisch Gouden prinses
Orientalis Latijn Oosters

Namen voor de Oudheid-liefhebbers

Voor de liefhebbers van de oudheid zijn er prachtige namen uit vervlogen tijden die de rijke geschiedenis doen herleven. Als je geïnteresseerd bent in namen die een gevoel van tijdloze elegantie en betekenis uitstralen, dan zijn hier enkele suggesties om je inspiratie te bieden.

1. Olivia: Deze naam heeft een Romeinse oorsprong en betekent “olijfboom”. Olijfbomen werden in de oudheid gezien als symbool van vrede en wijsheid.

2. Octavia: Afgeleid van het Latijnse woord “octavus” dat “achtste” betekent, was Octavia oorspronkelijk een Romeinse familienaam die werd gegeven aan de achtste geboren dochter.

3. Olympia: Deze naam heeft Griekse wortels en verwijst naar de stad Olympia, een belangrijke plek in de oude Griekse wereld en de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

4. Ovidius: Een naam die doet denken aan de beroemde Romeinse dichter Ovidius, bekend om zijn werken zoals “Metamorfosen” en “Ars Amatoria”.

Met deze namen kunt u uw dochter een unieke link met de oudheid geven en haar een tijdloze en betekenisvolle identiteit geven.