Meisjesnamen met een T

Meisjesnamen met een T

Meisjesnamen die beginnen met een T zijn talrijk en divers, variërend van traditioneel tot modern en internationaal. Populaire opties zijn onder andere Tara, Tess en Tessa, die al jarenlang favoriet zijn vanwege hun eenvoudige klank en tijdloze charme. Tineke en Trijntje zijn meer traditionele Nederlandse namen die vaak voorkomen in oudere generaties.

Tanja en Tamara zijn namen die vooral populair waren in de jaren ’70 en ’80. Voor een internationale flair kun je denken aan namen zoals Taylor, een naam die zowel in Engelstalige landen als daarbuiten geliefd is. Andere interessante opties zijn Thalia, een naam met Griekse oorsprong die ‘bloei’ of ‘vreugde’ betekent, en Tallulah, een unieke naam van Native Amerikaanse oorsprong die ‘leap water’ betekent. Tessa, een afgeleide van Teresa, betekent ‘oogster’ en is populair in verschillende culturen. Tanya is een Slavische naam die ‘fee’ betekent en wereldwijd veel voorkomt.

Tamar, een Hebreeuwse naam die ‘dadelpalm’ betekent, en Thea, een Griekse naam die ‘godin’ betekent, zijn ook prachtige keuzes. Kortom, er zijn talloze mooie en betekenisvolle meisjesnamen die beginnen met een T, geschikt voor elke smaak en voorkeur.

 • Vind meisjesnamen met een T die passen bij verschillende stijlen en voorkeuren
 • Ontdek de betekenissen en historische achtergronden van populaire meisjesnamen met een T
 • Laat je inspireren door eigentijdse en bijzondere meisjesnamen met een T
 • Ontdek namen geïnspireerd door de natuur en met een rijke historische betekenis
 • Krijg tips en advies over het kiezen van de perfecte meisjesnaam met een T

Populaire meisjesnamen met een T

Hier ontdek je de populairste meisjesnamen met de letter T. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Ontdek hun betekenissen en historische achtergronden.

Ben je op zoek naar een mooie en populaire meisjesnaam met de letter T voor je dochter? Hieronder vind je een overzicht van de meest geliefde namen in Nederland:

Naam Betekenis Historische Achtergrond
Tess Harvester Tess is een veelvoorkomende meisjesnaam in Nederland. Het is afgeleid van het Griekse woord “therizein”, wat “oogsten” betekent. Het is een tijdloze naam die al eeuwenlang populair is.
Tessa Roem Tessa is een populaire naam die afgeleid is van Theresa. Het wordt vaak gebruikt als verkorting van de naam Theresa, wat “jageres” betekent. Tessa heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang gebruikt.
Thijs Prijsheilige Thijs is een jongensnaam die ook wel als meisjesnaam gebruikt wordt. Het is een verkorting van de naam Matthijs, wat “geschenk van God” betekent. Het is een populaire naam met een sterke historische achtergrond.
Tara Boeddhistische godheid Tara is een spirituele naam die zijn oorsprong vindt in het boeddhisme. Het is de naam van een vrouwelijke godheid en staat symbool voor compassie en verlichting. Tara is een populaire naam in Nederland.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen met een T. Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige namen om uit te kiezen. Laat je inspireren door de betekenissen en historische achtergronden van deze namen en vind de perfecte naam voor jouw dochter!

Moderne meisjesnamen met een T

Ben je op zoek naar een eigentijdse meisjesnaam met een T? In deze sectie vind je inspiratie voor moderne namen die perfect passen bij de tijd waarin we leven. Laat je verrassen door de creatieve en trendy opties.

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam voor je kind? Dan zijn de bijzondere namen met een T een goede keuze. Deze namen zijn anders dan de standaard en hebben vaak een speciale betekenis. Laat je inspireren door de diversiteit van deze namen en vind een naam die echt bij jou en je kind past.

Hieronder vind je een aantal bijzondere meisjesnamen met een T:

Namen Betekenis
Tess Verwijst naar de sterke waarde van het spel
Tara Verwijst naar de heuvel of het heilige huis
Thirza Verwijst naar de aangename geur
Tatum Verwijst naar de blijvende waarde
Thalia Verwijst naar de bloeiende vrouwelijkheid

Deze namen zijn slechts een voorbeeld van de vele bijzondere meisjesnamen met een T. Er zijn nog veel meer mooie namen om uit te kiezen. Neem de tijd om te ontdekken welke naam het beste past bij jouw wensen en voorkeuren. Laat je inspireren door de unieke betekenissen en vind de perfecte naam voor je dochter.

Meisjesnamen met een T en hun betekenissen

Achter elke naam schuilt een betekenis. In deze sectie leer je meer over de betekenissen van meisjesnamen met een T. Ontdek de symboliek en achtergronden van deze namen en laat je inspireren door de mooie en diepgaande betekenissen.

De betekenis van een naam kan een belangrijk aspect zijn bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter. Het kan een manier zijn om haar persoonlijkheid, karakter of gewenste eigenschappen uit te drukken. Namen met een T hebben vaak betekenissen die kracht, schoonheid, liefde of vreugde symboliseren.

Hier zijn enkele betekenisvolle meisjesnamen met een T:

 • 1. Tess: deze naam heeft oorspronkelijk de betekenis “jageres” en wordt vaak geassocieerd met energie en vastberadenheid.
 • 2. Luna: een populaire naam die “maan” betekent. Het symboliseert helderheid, mysterie en vrouwelijkheid.
 • 3. Lotte: afgeleid van Charlotte en heeft als betekenis “vrij man” of “vrij vrouw”. Het staat voor vrijheid, onafhankelijkheid en moed.
 • 4. Tessa: een naam die “oogst” betekent. Het staat voor vruchtbaarheid, overvloed en dankbaarheid.
 • 5. Nova: afgeleid van het Latijnse woord “novus” wat “nieuw” betekent. Het symboliseert vernieuwing, verandering en een nieuw begin.

De betekenissen van namen kunnen ook gebaseerd zijn op culturele, historische of mythologische referenties. Sommige namen hebben religieuze achtergronden, terwijl andere namen geïnspireerd zijn door de natuur, literatuur of kunst. Het ontdekken van de betekenis achter een naam kan een extra laag van betekenis en verbinding toevoegen aan de keuze van een naam voor je dochter.

Deze lijst dient slechts als inspiratie, er zijn nog veel meer meisjesnamen met een T en betekenissen om te ontdekken. Neem de tijd om de perfecte naam te vinden die past bij jouw visie en gevoel voor betekenis. Een naam die jouw dochter haar hele leven met trots zal dragen.

Meisjesnamen met een T

Meisjesnamen met een T geïnspireerd door de natuur

De natuur is een bron van inspiratie voor veel ouders bij het kiezen van een naam. In deze sectie vind je meisjesnamen met een T die geïnspireerd zijn door de natuur. Denk aan namen met verwijzingen naar bloemen, dieren of elementen uit de natuur. Ontdek hoe de schoonheid van de natuur tot uiting komt in deze namen.

Als ouders kan het kiezen van een naam voor jullie dochter een belangrijke en betekenisvolle taak zijn. Jullie willen een naam vinden die uniek is en past bij jullie liefde voor de natuur. Hieronder vind je een tabel met meisjesnamen die geïnspireerd zijn door de natuur en beginnen met de letter T.

Meisjesnamen Betekenis
Tess Afgeleid van de Griekse naam Theresia, wat ‘jacht’ betekent
Tamar Hebreeuwse naam die ‘palmboom’ betekent
Tara Komt van het Sanskriet woord voor ‘ster’
Thalia Griekse naam die ‘bloeiend’ betekent
Tulip Engelse naam die verwijst naar de bloem tulp

Deze namen dragen allemaal een stukje natuurlijke schoonheid met zich mee. Of je nu kiest voor een naam die bloemen symboliseert, dieren vertegenwoordigt, of verwijst naar andere elementen uit de natuur, je zult zeker een meisjesnaam vinden die bij jouw smaak en voorkeuren past.

Ontdek de betekenis en de verhalen achter deze namen en laat je inspireren door de rijkdom van de natuur. Wie weet vind je wel de perfecte naam voor jullie dochter, geïnspireerd door de prachtige wereld om ons heen.

Meisjesnamen met een T en historische achtergronden

Voor ouders die houden van geschiedenis en traditie zijn er meisjesnamen met een T met een rijke historische achtergrond. Deze namen worden al eeuwenlang gebruikt en dragen een stukje geschiedenis met zich mee. Door te kiezen voor een naam met een bijzondere historische betekenis, verbind je jouw dochter met het verleden en geef je haar een unieke identiteit. Hieronder vind je een selectie van meisjesnamen met een T en hun historische achtergronden.

Naam Historische Achtergrond
Theresa Van oorsprong een Griekse naam, afgeleid van het woord “therizein” dat “oogsten” betekent. Het was de naam van heiligen en koninginnen.
Titia Een oude Romeinse naam die “beschermer” betekent. Het werd gebruikt door de adel in Nederland.
Trijntje De Nederlandse variant van de naam Katharina. Het was een populaire naam in de Middeleeuwen en werd gedragen door verschillende heiligen en koninginnen.
Teresia Een meisjesnaam van Griekse oorsprong die “oogst” betekent. Het was populair in Nederland in de 17e eeuw.
Therese Een Franse naam met een rijke geschiedenis. Het was de naam van verschillende Franse koninginnen en heiligen.

Deze namen zijn niet alleen historisch interessant, maar hebben ook een mooie klank en betekenis. Door te kiezen voor een meisjesnaam met een T en een historische achtergrond geef je jouw dochter een unieke en bijzondere naam.

Meisjesnamen met een T die passen bij verschillende lettergrepen

Bij het kiezen van een meisjesnaam is niet alleen de betekenis of de klank van de naam belangrijk, maar ook het aantal lettergrepen kan een rol spelen. In deze sectie vind je een variatie aan namen met een T die passen bij verschillende lettergrepen. Of je nu een korte en krachtige naam wilt of juist een wat langere en elegante naam, hier vind je inspiratie voor verschillende stijlen en voorkeuren.

Korte meisjesnamen met een T (1 lettergreep)

 • Tess
 • Ties
 • Tijn
 • Tara

Middellange meisjesnamen met een T (2 lettergrepen)

 • Tessa
 • Tamara
 • Thirza
 • Tatum

Langere meisjesnamen met een T (3 of meer lettergrepen)

 • Theresa
 • Trinity
 • Talitha
 • Tabitha

Deze namen bieden een diversiteit aan klanken en lengtes, zodat je een naam kunt kiezen die perfect past bij jouw smaak en voorkeur. Laat je inspireren door deze prachtige meisjesnamen met een T en vind de naam die jouw dochter haar hele leven met zich meedraagt.

Meisjesnamen met een T en hun populariteit in Nederland

In Nederland zijn er verschillende meisjesnamen met een T die al jarenlang populair zijn. Veel ouders kiezen voor deze namen vanwege hun mooie klank, betekenis en historische achtergrond. In deze sectie ontdek je welke populaire meisjesnamen met een T het vaakst gekozen worden door ouders in Nederland.

 1. Tess
 2. Julia
 3. Lotte
 4. Anna
 5. Sophie

Deze namen zijn geliefd bij ouders vanwege hun tijdloze en klassieke karakter. Ze hebben een mooie klank en passen bij de Nederlandse cultuur. Het zijn namen die al vele generaties lang gebruikt worden en nog steeds aan populariteit winnen.

Andere populaire meisjesnamen met een T

Naast de top 5 zijn er nog veel meer populaire meisjesnamen met een T in Nederland. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • Tessa
 • Amber
 • Jasmijn
 • Femke
 • Laura
 • Charlotte
 • Emma
 • Lotte

Deze namen hebben allemaal een unieke betekenis en charme. Ze zijn populair bij ouders vanwege hun eenvoudige en elegante uitstraling. Bovendien passen ze goed bij zowel moderne als traditionele namen.

Ben je benieuwd naar alle populaire meisjesnamen met een T? Hieronder vind je een tabel met een uitgebreid overzicht.

Populaire meisjesnamen met een T Betekenis
Tess Afgeleid van Theresia, wat “jageres” betekent
Julia Afgeleid van Julius, wat “jeugdig” of “zacht” betekent
Lotte Afgeleid van Charlotte, wat “vrije vrouw” betekent
Anna Afgeleid van Hanna, wat “genadig” betekent
Sophie Afgeleid van Sophia, wat “wijsheid” betekent

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele populaire meisjesnamen met een T in Nederland. Ze hebben allemaal hun eigen unieke betekenis en worden gewaardeerd om hun schoonheid en elegantie.

Laat je inspireren door deze namen en vind de perfecte meisjesnaam met een T voor jouw dochter.

Hoe kies je de perfecte meisjesnaam met een T?

Het kiezen van de perfecte meisjesnaam met een T kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel mooie Nederlandse meisjesnamen met een T om uit te kiezen, dat het moeilijk kan zijn om een definitieve beslissing te nemen. Maar maak je geen zorgen, in deze sectie vind je tips en advies om je te helpen de juiste naam te vinden die past bij jouw smaak, waarden en verwachtingen.

Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken wat voor soort naam je zoekt. Wil je een populaire naam die veel voorkomt, of juist een unieke naam die niet vaak voorkomt? Denk ook na over de betekenis van de naam en of je een historische of moderne naam wilt. Door duidelijk te zijn over je voorkeuren, kun je gerichter zoeken naar meisjesnamen met een T die aan jouw criteria voldoen.

Daarnaast kun je inspiratie opdoen uit verschillende bronnen. Blader door namenboeken, zoek op het internet of praat met familie en vrienden. Het kan ook helpen om de namen hardop uit te spreken en te bedenken hoe ze klinken in combinatie met de achternaam van je kind. Vergeet niet om ook naar de initialen en mogelijke afkortingen te kijken.

Maar het allerbelangrijkste is om je gevoel te volgen. De perfecte meisjesnaam met een T is de naam die jouw hart raakt en een speciale betekenis heeft voor jou en je partner. Neem de tijd om na te denken, te overwegen en te bespreken. En wees er zeker van dat de naam die je kiest, jouw dochter haar hele leven met trots zal dragen.