Meisjesnamen met een U

Meisjesnamen met een U

Meisjesnamen die beginnen met een U zijn relatief zeldzaam, maar er zijn toch een aantal mooie en unieke opties. Enkele voorbeelden van meisjesnamen die met een U beginnen, zijn Ursula, Uma, Ulrike, Ulla en Unity. Ursula is van oorsprong Latijns en betekent ‘kleine beer’, terwijl Uma een korte en krachtige naam is die in verschillende culturen voorkomt, waaronder het Sanskriet, waar het ‘licht’ of ‘vreugde’ betekent.

Ulrike is een Duitse naam die ‘erfgoed’ of ‘machtige heerser’ betekent. Ulla is een Scandinavische naam, vaak een verkorting van Ursula of Ulrika, en betekent ‘beschermer’. Unity, hoewel in het Engels, wordt steeds populairder als naam en draagt de betekenis van ‘eenheid’. Deze namen bieden een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals en onderscheidends voor hun dochter.

 • Er zijn een verscheidenheid aan meisjesnamen die met een U beginnen.
 • Sommige namen zijn uniek en minder vaak voorkomend, terwijl andere namen juist populair zijn.
 • Veel meisjesnamen met een U hebben een speciale betekenis die ouders kan inspireren.
 • Er zijn ook Nederlandse meisjesnamen met een U die een culturele verbinding bieden.
 • Ouders kunnen kiezen voor korte namen met een U die eenvoudig en krachtig zijn.

Unieke meisjesnamen met een U

Als je op zoek bent naar een unieke meisjesnaam met de letter U, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een selectie van originele meisjesnamen die minder vaak voorkomen. Deze namen kunnen een speciale betekenis hebben en zijn een prachtige keuze voor ouders die iets anders willen.

Naam Betekenis Oorsprong
Uma Ster Sanskriet
Una Eén Keltisch
Ursula Kleine beer Latijn

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van unieke meisjesnamen met een U. Je kunt deze namen als inspiratie gebruiken of er een variant van vinden die beter bij jou en je kind past. Kies een naam die bijzonder is en een speciale betekenis heeft voor jullie als ouders.

Populaire meisjesnamen met een U

In Nederland zijn er verschillende populaire meisjesnamen die beginnen met de letter U. Deze namen hebben een grote bekendheid en worden vaak gekozen door ouders. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire meisjesnamen met een U, samen met hun betekenis.

Naam Betekenis
Emma Geheel, Universeel
Luna Maan
Lotte Vrijheid
Julia Jeugdig, Zacht van haar
Sophie Wijsheid

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen met een U. Er zijn nog meer namen die geliefd zijn bij ouders in Nederland. Het kiezen van de juiste naam voor je dochter is een persoonlijke beslissing, dus neem de tijd om verschillende opties te overwegen.

Betekenisvolle meisjesnamen met een U

Er zijn veel meisjesnamen met een U die een diepere betekenis of symboliek dragen. Deze namen kunnen ouders inspireren bij het kiezen van een betekenisvolle naam voor hun dochter. Hieronder staan enkele voorbeelden van betekenisvolle meisjesnamen met een U:

 • Uma – “moeder” in het Sanskriet
 • Ursula – “kleine beer”
 • Urselina – Afgeleid van “Ursula”, betekenis “kleine beer”
 • Ulrika – “heerseres” in het Germaans
 • Umay – “hoop” in het Turks

Deze namen hebben allemaal een speciale betekenis die ouders kunnen aanspreken. Ze dragen vaak een symboliek die verband houdt met kracht, moed, liefde of hoop. Door een betekenisvolle naam te kiezen, geven ouders hun dochter een naam met diepgang en betekenis.

Betekenisvolle meisjesnamen met een U in Nederland

In Nederland zijn er ook betekenisvolle meisjesnamen met een U die populair zijn. Hieronder staan enkele van deze namen:

Naam Betekenis Oorsprong
Emma “universaliteit” of “heelal” in het Germaans Germaans
Luna “maan” in het Latijn Latijns
Julia “jeugdig” of “aangenaam” in het Latijn Latijns

Deze namen hebben niet alleen een betekenisvolle connotatie, maar zijn ook geliefd bij ouders in Nederland. Ze worden vaak gekozen vanwege hun tijdloze charme en positieve betekenis.

Door te kiezen voor een betekenisvolle meisjesnaam met een U, geven ouders hun dochter niet alleen een unieke identiteit, maar ook een naam met een diepere betekenis en symboliek.

Nederlandse meisjesnamen met een U

In deze sectie zullen we verschillende Nederlandse meisjesnamen met een U bespreken. Deze namen hebben een Nederlandse oorsprong en kunnen ouders een culturele verbinding bieden.

Hieronder vind je een lijst met populaire Nederlandse meisjesnamen die met de letter U beginnen:

Nederlandse meisjesnaam Betekenis
Ursula Beer van de woud
Suzanne Lelie
Uma Moeder
Ulrike Machtige heerser
Uniek Uniek

Betekenisvolle Nederlandse meisjesnamen met een U

De onderstaande Nederlandse meisjesnamen hebben een betekenis die ouders kan inspireren:

Nederlandse meisjesnaam Betekenis
Ursula Beer van de woud
Ulrike Machtige heerser
Uma Moeder
Uniek Uniek
Ursel Beer

Deze namen hebben elk een unieke betekenis en kunnen een speciale symboliek met zich meedragen.

Uitzonderlijke meisjesnamen met een U

Als je op zoek bent naar een unieke en zeldzame meisjesnaam, dan zijn er enkele prachtige opties die beginnen met de letter U. Deze uitzonderlijke namen kunnen de perfecte keuze zijn voor ouders die iets bijzonders willen voor hun dochter. Hier zijn enkele suggesties van uitzonderlijke meisjesnamen met een U:

 • Uma
 • Ursula
 • Una
 • Uriah
 • Urbana

Deze namen hebben allemaal een unieke klank en een betekenis die ouders willen benadrukken. Of je nu houdt van een naam met een exotische flair of een klassieke en elegante uitstraling, er zijn mogelijkheden voor elke stijl en voorkeur.

Meisjesnamen met een U

Kies voor een uitzonderlijke meisjesnaam met een U en geef je dochter een naam die haar speciaal maakt. Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook een tijdloze charme die jarenlang meegaat.

Populaire meisjesnamen met een U en betekenis

In deze sectie zullen we enkele populaire meisjesnamen met een U bespreken, inclusief hun betekenissen. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben tegelijkertijd een diepere betekenis. Hieronder vind je een lijst met populaire Nederlandse meisjesnamen met een U en hun betekenissen:

Naam Betekenis
Julia Jeugdig
Sophie Wijsheid
Susan Lelie
Luna Maan
Louise Beroemd krijger

Deze namen zijn populair vanwege hun aangename klank en betekenis. Ze kunnen ouders aantrekken die een naam willen die zowel mooi klinkt als een speciale betekenis draagt. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze klassieker zoals Julia, een naam met een mythologische referentie zoals Luna, of een naam met een historische connotatie zoals Louise, er is iets voor iedereen.

Bovendien kunnen deze namen ook geïnspireerd zijn door beroemde personen die dezelfde naam dragen. Het kan ouders een gevoel van verbondenheid geven met een bepaalde persoonlijkheid of prestatie. Kies een populaire naam met een betekenis die resoneert met jou en je gezin, en creëer zo een unieke identiteit voor je dochter.

Korte meisjesnamen met een U

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en krachtige meisjesnaam, dan zijn korte namen een goede keuze. Hieronder vind je enkele korte meisjesnamen die beginnen met de letter U.

 • Uma
 • Una
 • Uschi
 • Ula
 • Umaïma

Deze namen hebben allemaal een minimale lengte en kunnen een mooie optie zijn voor ouders die graag een korte en krachtige naam voor hun dochter willen.

Namen Betekenis Oorsprong
Uma Moeder Sanskriet
Una Een Latijn
Uschi De heersende Duits
Ula Helderheid Keltisch
Umaïma Kleine moeder Arabisch

Namen met een U die internationaal gebruikt worden

In deze sectie zullen we namen met een U verkennen die internationaal gebruikt worden. Deze namen hebben een brede verspreiding en worden zowel in Nederland als daarbuiten vaak gekozen door ouders. Veel van deze namen hebben een tijdloze charme en kunnen een universele aantrekkingskracht hebben.

Populaire namen met een U

Een van de internationaal populaire namen met een U is Ulyssa. Deze naam heeft een Griekse oorsprong en betekent “begeerte”. Ulyssa wordt gewaardeerd om haar sierlijke klanken en tijdloze elegantie.

Unieke namen met een U

Een unieke naam met een U is Uriah. Deze naam heeft Hebreeuwse wortels en betekent “God is mijn licht”. Uriah is een naam met een diepere betekenis en kan ouders inspireren die een spirituele connectie willen creëren met de naam van hun kind.

Internationale varianten van Nederlandse namen

Soms worden Nederlandse namen ook internationaal gebruikt, zij het met enige variatie. Zo heeft de Nederlandse naam Utrecht een Engelse variant: Utrech. Deze variant behoudt de essentie van de oorspronkelijke naam, maar wordt aangepast aan de fonetische kenmerken van de Engelse taal.

Nederlandse naam Internationale variant
Utrecht Utrech
Ursula Ursula
Udo Udo

Trendy meisjesnamen met een U

Ben je op zoek naar een trendy meisjesnaam met een U? Hieronder vind je een lijst met hippe namen die steeds populairder worden onder ouders in Nederland. Deze namen hebben een moderne uitstraling en kunnen je inspireren bij het kiezen van een eigentijdse naam voor je dochter.

 • Uma
 • Una
 • Ursula
 • Ulla
 • Umaïma
 • Uniek
 • Uliana
 • Uriah
 • Umay
 • Ulrika

Deze trendy meisjesnamen met een U zijn niet alleen modern, maar hebben ook een mooie klank en betekenis. Het kiezen van een trendy naam kan ervoor zorgen dat je dochter zich onderscheidt en zich verbonden voelt met haar tijd.

Namen Betekenis Oorsprong
Uma Moeder Sanskriet
Una Een Iers
Ursula Kleine beer Latijns
Ulla Klein en dapper Scandinavisch
Umaïma Bloeiende en gelukkige Arabisch
Uniek Bijzonder Nederlands
Uliana Jeugdig Russisch
Uriah God is mijn licht Hebreeuws
Umay Heldere dag Turks
Ulrika Heerser van allen Scandinavisch

Deze trendy meisjesnamen met een U bieden een combinatie van stijl, betekenis en uniekheid. Ze zijn perfect voor ouders die een eigentijdse naam willen kiezen die past bij de huidige trends.

Beroemde meisjesnamen met een U

In deze sectie zullen we enkele beroemde meisjesnamen met een U bespreken. Deze namen hebben een speciale betekenis gekregen door de associatie met bekende persoonlijkheden die ze dragen. Ze kunnen ouders inspireren die op zoek zijn naar een naam met een vleugje glamour en prestige.

Een van de beroemde meisjesnamen met een U is Uma. Deze naam wordt geassocieerd met de getalenteerde Amerikaanse actrice Uma Thurman. Ze is bekend vanwege haar rol in films als “Pulp Fiction” en “Kill Bill”. De naam Uma heeft Sanskriet-roots en betekent “stralend” of “schitterend”, wat perfect past bij de glans van een beroemde persoonlijkheid.

Een andere bekende meisjesnaam met een U is Usher. Deze naam is geïnspireerd op de beroemde Amerikaanse zanger Usher Raymond. Hij is een iconische artiest in de R&B-wereld en heeft vele hits op zijn naam, zoals “Yeah!” en “U Got It Bad”. Usher is een naam van Franse oorsprong en betekent “deurwachter”. Het dragen van deze naam kan een eerbetoon zijn aan de muzikale erfenis van Usher Raymond.

Tenslotte hebben we de naam Ursula, die geassocieerd wordt met de legendarische Disney-schurk uit de film “De Kleine Zeemeermin”. Hoewel Ursula een negatieve connotatie kan hebben vanwege het karakter, is het een naam die wereldwijd bekend is. Ursula is van Latijnse oorsprong en betekent “kleine beer”. Door deze naam te kiezen, kunnen ouders een unieke twist geven aan een beroemde naam.