Meisjesnamen met een X

Meisjesnamen met een X

Meisjesnamen die beginnen met een X zijn relatief zeldzaam, maar er zijn enkele prachtige en unieke opties beschikbaar. Enkele voorbeelden zijn Xanthe, een naam van Griekse oorsprong die “blond” of “geel” betekent, en Xenia, eveneens Grieks, wat “gastvrijheid” betekent. Ximena is een populaire naam in Spaanse en Portugese culturen en betekent “luister” of “heeft gehoor gegeven”. Xochitl is een Azteekse naam die “bloem” betekent en komt uit de Nahuatl-taal.

Xiomara is een naam met Spaanse oorsprong, vaak geïnterpreteerd als “beroemde krijger”. Deze namen zijn niet alleen zeldzaam en bijzonder, maar dragen ook rijke betekenissen en culturele achtergronden met zich mee, wat ze tot interessante keuzes maakt voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks.

 • Ontdek stoere, unieke en betekenisvolle meisjesnamen met een X
 • Kies uit zowel populaire als minder bekende namen
 • Vind de perfecte Nederlandse meisjesnaam met een X
 • Geef jouw dochter een bijzondere identiteit met een naam uit deze lijst

Stoere meisjesnamen met een X

Hieronder vind je een selectie van stoere meisjesnamen die de letter X bevatten. Deze namen hebben een krachtige uitstraling en geven een stoere en zelfverzekerde indruk. Als je op zoek bent naar een unieke en stoere naam voor jouw dochter, dan vind je hier zeker inspiratie.

 • Alexa
 • Alexandra
 • Alexis
 • Alix
 • Maxime
 • Roxanne
 • Roxy

Deze namen hebben niet alleen een stoere klank, maar ze hebben ook een mooie betekenis. Kies een naam die zowel krachtig als betekenisvol is voor jouw stoere dochter.

Unieke meisjesnamen met een X

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam met een X? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een speciale selectie samengesteld van zeldzame namen met een betekenis die jouw dochter extra bijzonder maken. Laat je inspireren door deze unieke meisjesnamen met een X en vind de perfecte naam voor je kind.

Hieronder vind je een overzicht van enkele unieke meisjesnamen met een X:

Namen Betekenis
Alix Afgeleid van het Franse woord ‘nobel’ en wordt geassocieerd met kracht en adel.
Alixia Een unieke variant van de naam Alix met een mystieke klank.
Maxime Een stoere meisjesnaam die ‘de grootste’ of ‘de beste’ betekent.
Roxanne Een krachtige naam met Griekse oorsprong en betekent ‘stralend’.
Xena Een stoere naam die ‘gastvrijheid’ betekent en vaak geassocieerd wordt met moed en kracht.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van unieke meisjesnamen met een X. Er zijn nog veel meer namen om uit te kiezen. Laat je inspireren door de betekenis en klank van de namen en vind de perfecte naam voor jouw dochter.

Populaire meisjesnamen met een X

Hier presenteren we een overzicht van populaire meisjesnamen met een X. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben een tijdloze charme. Als je op zoek bent naar een naam die bekend is, maar ook een beetje uniek, dan vind je hier zeker inspiratie.

Nr. Naam
1 Alexandra
2 Maxime
3 Lexi
4 Roxanne
5 Alexis
6 Roxy

Deze namen zijn slechts een voorbeeld van de vele populaire meisjesnamen met een X. Elk van deze namen heeft zijn eigen unieke betekenis en karakter. Of je nu op zoek bent naar een traditionele of moderne meisjesnaam, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Betekenisvolle meisjesnamen met een X

Betekenis is vaak een belangrijke factor bij het kiezen van een naam. In deze sectie vind je meisjesnamen met een X die een diepere betekenis hebben. Ontdek namen die symbool staan voor kracht, liefde, bescherming en andere waardevolle eigenschappen.

Namen Betekenis
Alexa Verdedigster van het volk
Alix Edele verdediger
Felix Gelukkig of succesvol
Maxima De grootste
Roxanne Stralende dageraad

Deze namen dragen een diepere betekenis en kunnen een speciale symbolische waarde hebben voor ouders die op zoek zijn naar een betekenisvolle meisjesnaam met een X.

Nederlandse meisjesnamen met een X

Ben je op zoek naar een prachtige Nederlandse meisjesnaam met een X? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hieronder vind je een uitgebreide lijst met Nederlandse meisjesnamen die de letter X bevatten.

Nederlandse Meisjesnaam Betekenis
Xena gastvrij, welkom
Alexa verdediger van het volk
Roxanne morgenrood
Alexia beschermer van het volk
Milou zuiver, schoon
Felixe gelukkig
Roxana morgenrood
Maddox zoon van Madoc

Met deze namen geef je jouw dochter een unieke en Nederlandse identiteit. Of je nu op zoek bent naar een naam met een specifieke betekenis of gewoon een mooie en bijzondere meisjesnaam, deze lijst zal je zeker inspireren.

Bijzondere meisjesnamen met een X

In deze sectie laten we je kennismaken met bijzondere meisjesnamen die de letter X bevatten. Deze namen zijn niet alledaags en hebben een speciale betekenis of een interessante achtergrond. Kies een naam die echt opvalt en jouw dochter een unieke identiteit geeft.

Meisjesnamen met een X

Unieke Geboortekaartjes

Wil je de bijzondere meisjesnaam met een X van jouw dochter delen met familie en vrienden? Kies dan voor een speciaal geboortekaartje dat past bij de unieke identiteit van jouw kind. Bij Bijzondere Geboortekaartjes vind je een ruime collectie aan unieke kaartontwerpen die volledig aanpasbaar zijn naar jouw wensen.

Naam Betekenis Populariteit
Xenia Gastvrijheid, vreemdeling Gemiddeld
Alexis Beschermer Populair
Roxy Dageraad Populair
Maxime De grootste Gemiddeld
Xara Stralend Gemiddeld

De Betekenis Achter de Namen

Elke bijzondere meisjesnaam met een X heeft een unieke betekenis die jouw dochter extra bijzonder maakt. Hieronder vind je een kort overzicht van de betekenissen van de namen in de tabel.

 • Xenia: De naam Xenia betekent gastvrijheid en vreemdeling.
 • Alexis: Deze naam staat voor beschermer.
 • Roxy: Roxy betekent dageraad, een nieuw begin.
 • Maxime: Maxime betekent de grootste, een naam vol zelfvertrouwen.
 • Xara: Deze naam staat voor stralend, een naam vol positiviteit.

Kies een bijzondere meisjesnaam met een X die past bij de betekenis en uitstraling die jij voor jouw dochter wenst.

Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire meisjesnamen met een X. Deze namen hebben een tijdloze charme en zijn geliefd bij veel ouders. Als je op zoek bent naar een naam die bekend is, maar ook een beetje uniek, dan vind je hier zeker inspiratie!

Namen Betekenis
Xena Oorspronkelijk Griekse naam die “gastvrij” betekent
Nyx Naam afkomstig uit de Griekse mythologie, verwijst naar de godin van de nacht
Maxime Oorspronkelijk een jongensnaam, betekent “de grootste”
Roxanne Stoere naam met verschillende betekenissen zoals “glanzend” en “stralend”
Alexandra De vrouwelijke vorm van de naam Alexander, betekent “beschermer van de mensheid”

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele populaire meisjesnamen met een X. Er zijn nog veel meer mooie en betekenisvolle namen om uit te kiezen. Laat je inspireren door deze lijst en vind de perfecte naam voor jouw dochter.

Nederlandse Meisjesnaam Betekenis Populariteit
Xanthe Blonde Haar Populair
Alix Verheven, Nobele Gemiddeld
Alexis Helper, Beschermer Gemiddeld
Jax God Is Genadig Populair
Xenia Gastvrijheid Gemiddeld
Roxanne Stralend, Briljant Populair

Deze tabel bevat een overzicht van Nederlandse meisjesnamen met de letter X. Elk van deze namen heeft een unieke betekenis die verbonden is met de Nederlandse cultuur en tradities. Hoewel sommige namen populair zijn, biedt de tabel ook namen die minder vaak voorkomen. Kies een naam die past bij jouw voorkeuren en de betekenis die je aan jouw dochter wilt geven.

Deze sectie introduceert een lijst met beroemde meisjesnamen die de letter X bevatten. Deze namen hebben een speciale plaats in de popcultuur gekregen en worden geassocieerd met bekende publieke figuren. Als je op zoek bent naar een naam met een vleugje glamour en inspiratie, dan zul je zeker gecharmeerd zijn van deze namen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele beroemde meisjesnamen met een X:

Naam Betekenis Bekende Dragers
Xenia Gastvrijheid Xenia Onatopp (karakter in de James Bond-film “GoldenEye”)
Alexa Beschermer van mannen Alexa Chung (Brits model en presentatrice)
Roxanne Morgenrood Roxanne McKee (Britse actrice)
Maxima De grootste Koningin Máxima der Nederlanden

Deze namen zijn niet alleen geliefd vanwege hun klank en unieke uitstraling, maar ze dragen ook de erfenis en charme van beroemde personen met zich mee. Overweeg een van deze beroemde meisjesnamen met een X om jouw dochter een speciale naam te geven die haar in goed gezelschap plaatst.