Meisjesnamen met een Y

Meisjesnamen met een Y

Meisjesnamen die beginnen met een Y zijn zeldzaam en hebben vaak een exotische of unieke klank. Enkele voorbeelden zijn Yara, een populaire naam in Nederland die “kleine vlinder” betekent, en Yasmine, een naam van Perzische oorsprong die verwijst naar de jasmijnbloem. Andere namen zijn Yvonne, een klassieke naam die “taxusboom” betekent, en Yuna, een naam met zowel Japanse als Bretonse oorsprong die “maan” betekent in het Japans en “wens” in het Bretons.

Yentl is een naam die bekendheid kreeg door het gelijknamige verhaal van Isaac Bashevis Singer, terwijl Yelena een elegante Russische variant van Helena is, wat “fakkel” of “helder” betekent. Yamina, van Arabische oorsprong, betekent “gelukkig” of “gezegend”, en Yolanda, die “viooltje” betekent, heeft een romantische klank. Deze namen geven niet alleen een unieke identiteit aan meisjes, maar dragen vaak ook een rijke culturele of historische betekenis.

 • Meisjesnamen met een Y hebben een unieke en speelse uitstraling.
 • Ze voegen een speciaal element toe aan de naam van je dochter.
 • Meisjesnamen met een Y zijn steeds populairder geworden in Nederland.
 • Ze hebben vaak een betekenisvolle achtergrond.

Unieke meisjesnamen met een Y

Ben je op zoek naar een unieke en originele meisjesnaam? In deze sectie vind je een selectie van bijzondere meisjesnamen met een Y. Ontdek namen die je nog niet vaak hebt gehoord en die jouw dochter een unieke identiteit geven.

Namen Betekenis
Yara Godin van de lente
Fay Fee of vertrouwd
Lyra Harmonie of lyra, een muziekinstrument
Kyra Trooster of heerser
Alya Edel of nobel

Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook stuk voor stuk prachtige betekenissen. Kies een van deze originele meisjesnamen met een Y en geef jouw dochter een speciale naam die haar onderscheidt van anderen.

Populaire meisjesnamen met een Y

Als je liever kiest voor een populaire en trendy naam, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie delen we de meest populaire meisjesnamen met een Y. Laat je inspireren door namen die momenteel geliefd zijn bij ouders in Nederland.

Hieronder vind je een lijst van de meest populaire meisjesnamen met een Y:

Namen Betekenis
Emma Geheel, allesomvattend
Lily Leliebloem
Amy Geliefd, bemind
Nora Eer, trots
Emily Mededinger, hardwerkend

Deze populaire meisjesnamen met een Y hebben allemaal een unieke charme en zijn gewild onder ouders in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een klassieke naam of een meer moderne keuze, er is voor elk wat wils.

Laat je inspireren door deze populaire meisjesnamen met een Y en vind de perfecte naam voor jouw dochter!

Betekenisvolle meisjesnamen met een Y

De keuze voor een meisjesnaam is een betekenisvolle beslissing. Het is een kans om een naam te kiezen die symbool staat voor belangrijke waarden en eigenschappen. In deze sectie presenteren we betekenisvolle meisjesnamen met een Y, die je inspireren en resoneren met diepere betekenissen.

Een naam die staat voor liefde is een prachtige keuze voor een betekenisvolle meisjesnaam. Hier zijn enkele namen die symbool staan voor liefde:

Namen Betekenis
Amaya Liefdevol
Aylin Lieflijke maan
Maya Liefde

Als je op zoek bent naar een naam die kracht en moed uitstraalt, overweeg dan deze betekenisvolle meisjesnamen:

Namen Betekenis
Ayla Maanlicht, kracht
Jayla Sterke krijger
Yara Kleine vlinder

Een naam die geluk symboliseert, brengt positieve energie met zich mee. Hier zijn enkele betekenisvolle meisjesnamen met een Y die geluk representeren:

Namen Betekenis
Faya Feest, geluk
Lily Lelie, symbool van puurheid en geluk
Yentl Licht

Deze betekenisvolle meisjesnamen met een Y stralen schoonheid en diepgang uit. Overweeg de betekenis en het gevoel dat je wilt overbrengen bij het kiezen van de perfecte naam voor jouw dochter.

Meisjesnamen met een Y

Moderne meisjesnamen met een Y

Voor ouders die graag een eigentijdse en moderne naam willen geven aan hun dochter, hebben we een selectie van moderne meisjesnamen met een Y samengesteld. Laat je inspireren door namen die passen bij de tijdgeest van vandaag. Deze namen zijn uniek, trendy en perfect voor ouders die een frisse en moderne twist willen geven aan de naam van hun dochter.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van moderne meisjesnamen met een Y:

 • Yara
 • Yuna
 • Yva
 • Yasmin
 • Ylva
 • Yluna

Met deze moderne namen geef je jouw dochter een eigentijdse identiteit. Of je nu kiest voor een korte en krachtige naam zoals Yara, of een meer exotische naam zoals Yasmin, er is voor ieder wat wils. Laat je leiden door je eigen stijl en smaak, en vind de perfecte moderne meisjesnaam met een Y voor jouw dochter.

Nederlandse meisjesnamen met een Y

Als je op zoek bent naar een typisch Nederlandse meisjesnaam met een Y, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier is een lijst met prachtige Nederlandse namen die met de letter Y beginnen. Deze namen hebben een unieke charme en kunnen een speciale betekenis hebben in de Nederlandse cultuur.

 1. Yara
 2. Yasmine
 3. Yfke
 4. Yente
 5. Yara

Traditionele Nederlandse meisjesnamen met een Y

 1. Yvonne
 2. Yolanda
 3. Yvanka
 4. Yvettte
 5. Yaël

Populaire Nederlandse meisjesnamen met een Y

 1. Lynn
 2. Kyra
 3. Yuna
 4. Yaïra

Ontdek de schoonheid en diversiteit van Nederlandse meisjesnamen met een Y en kies de perfecte naam voor jouw dochter.

Trendy meisjesnamen met een Y

Als je graag een trendy naam wilt geven aan je dochter, dan zit je hier goed. In deze sectie vind je trendy meisjesnamen met een Y, die passen bij de huidige trends in babynamen. Laat je inspireren en kies een naam die helemaal bij jou en je kind past.

Voor ouders die op zoek zijn naar originele namen met een Y, hebben we deze sectie samengesteld. Hier vind je namen die anders zijn dan de standaardkeuzes en die een unieke twist geven aan de naam van je dochter.

 1. Yara
 2. Yuna
 3. Yenthe
 4. Yasmine
 5. Yfke

Met bijzondere betekenis

 • Lynn – betekent “begeerte”
 • Kyra – betekent “heerser”
 • Jaylinn – betekent “gracieus”
 • Yvette – betekent “boogschutter”
 • Yara – betekent “vlinder”

Combinatie van culturen en tradities

 • Aysel
 • Myrthe
 • Aylin
 • Yuna
 • Yara

Eigentijds en modern

 1. Yara
 2. Yuna
 3. Yenthe
 4. Lynn
 5. axley

Stoere en krachtige vibe

 • Yara
 • Yfke
 • Yente
 • Yara
 • Yente
Namen Betekenis Oorsprong
Yara vlinder Arabisch
Yuna volle maan Japans
Yenthe dochter Nederlands
Lynn begeerte Engels
Yfke kleine vrouw Fries

Tips voor het kiezen van een meisjesnaam met een Y

Het kiezen van een meisjesnaam is een belangrijke en vaak emotionele beslissing. En als je graag een meisjesnaam met een Y wilt, zijn er enkele handige tips waar je rekening mee kunt houden.

Ten eerste is het belangrijk om te overwegen of de naam bij de achternaam past en hoe deze klinkt in combinatie met de voornaam. Luister naar de klank en de flow van de naam om ervoor te zorgen dat het goed klinkt en prettig is om uit te spreken.

Daarnaast is het slim om de betekenis van de naam te achterhalen. Kies een meisjesnaam met een Y die een mooie en positieve betekenis heeft, zoals liefde, geluk of kracht. Dit geeft de naam een extra laag van symboliek en persoonlijkheid.

Tot slot, overweeg ook de culturele aspecten van de naam. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Nederlandse meisjesnaam met een Y, kun je kijken naar namen die een sterke connectie hebben met de Nederlandse cultuur en tradities.