Meisjesnamen met een Z

Meisjesnamen met een Z

Meisjesnamen die beginnen met een Z zijn onder andere Zara, Zoë, Zeynep, en Ziva. Deze namen zijn zowel internationaal als in Nederland populair en dragen vaak mooie betekenissen met zich mee. Zo betekent Zara “prinses” of “bloeiend”, een naam die in verschillende culturen voorkomt en geliefd is vanwege zijn elegantie en eenvoud.

Zoë, afgeleid van het Griekse woord voor “leven”, straalt vitaliteit en levendigheid uit, wat het een geliefde keuze maakt voor ouders die hun dochter een naam willen geven met een positieve en krachtige betekenis. Zeynep is van Arabische oorsprong en betekent “kostbaar juweel”, een naam die veel voorkomt in Turkse en Arabische gemeenschappen en geliefd is om zijn rijke culturele achtergrond. Ziva, wat “helderheid” of “stralend” betekent in het Hebreeuws, wordt steeds populairder vanwege zijn unieke klank en positieve connotatie.

Deze namen zijn niet alleen mooi en betekenisvol, maar ook gemakkelijk uit te spreken en te onthouden, wat ze aantrekkelijk maakt voor ouders op zoek naar een bijzondere naam voor hun dochter.

 • Ontdek unieke en populaire meisjesnamen die beginnen met de letter Z.
 • Leer de betekenis van deze namen en waarom ze speciaal kunnen zijn voor je dochter.
 • Verken verschillende stijlen, van trendy en modern tot traditioneel en Nederlands.
 • Ontdek zeldzame namen die je dochter een unieke identiteit geven.
 • Laat je inspireren door beroemde personen die dezelfde naam dragen.
 • Leer enkele tips en overwegingen voor het kiezen van de perfecte naam voor je dochter.

Betekenisvolle meisjesnamen beginnend met Z

Als je graag een betekenisvolle naam wilt voor je dochter, zijn er verschillende meisjesnamen met een Z die een speciale betekenis hebben. Hieronder vind je enkele van deze namen, samen met hun betekenis:

Naam Betekenis
Zara Prinses
Zoë Leven
Zenna Goddelijke gave
Zahra Bloeiend
Zeva Levendig

Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar dragen ook een diepere betekenis met zich mee. Ze kunnen symbool staan voor speciale eigenschappen of momenten in het leven. Bij het kiezen van een betekenisvolle meisjesnaam met een Z, kun je dus een naam vinden die past bij de waarden en wensen die jij voor je dochter hebt.

Populaire meisjesnamen met een Z

Populaire namen zijn altijd een goede keuze, omdat ze vaak tijdloos en geliefd zijn. Hieronder hebben we een aantal populaire meisjesnamen met een Z voor je op een rijtje gezet, die mogelijk perfect bij je dochter passen.

Naam Betekenis
Zoë Betekent “leven” in het Grieks
Zara Een naam van Arabische oorsprong, betekent “bloei” of “bloem”
Zoey Een variant van Zoë, ook met de betekenis “leven”
Zenna Een moderne naam met een mystieke klank
Zahra Een Perzische naam die “stralend” betekent

Deze namen behoren tot de populairste keuzes voor Nederlandse ouders en hebben allemaal hun eigen unieke betekenis. Welke van deze namen spreekt jou het meest aan?

Als je op zoek bent naar een unieke naam voor je dochter, dan zijn er verschillende meisjesnamen met een Z die je kunt overwegen. Deze namen zijn niet alledaags en geven je dochter een speciale identiteit.

Hier zijn enkele unieke meisjesnamen met een Z waaruit je kunt kiezen:

Namen Betekenis
Zara Bloeiend of stralend
Zoë Leven
Ziva Bruisend of helder
Zahra Bloem of schitterend
Zina Mooi of sierlijk

Deze namen hebben allemaal een unieke klank en betekenis, waardoor ze perfect zijn voor ouders die iets anders willen dan de traditionele namen. Het kiezen van een unieke meisjesnaam met een Z zal ervoor zorgen dat je dochter opvalt en een bijzondere identiteit heeft.

Trendy meisjesnamen met een Z

Als je dochter graag een naam wil die past bij de trends van vandaag, dan zijn er verschillende trendy meisjesnamen met een Z waar je uit kunt kiezen. Deze namen zijn niet alleen hip en eigentijds, maar hebben ook een unieke flair. Hieronder vind je enkele van deze trendy meisjesnamen, die je wellicht kunnen inspireren bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter:

 • Zara
 • Zoë
 • Zahra
 • Zenna
 • Zoey

Deze namen zijn momenteel populair en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn een mooie keuze voor ouders die op zoek zijn naar een trendy meisjesnaam met een Z. Of je nu houdt van korte namen, namen met een internationale klank, of namen met een speelse twist, er is zeker een trendy meisjesnaam met een Z die bij jouw dochter past.

Moderne meisjesnamen met een Z

Als je op zoek bent naar een eigentijdse naam voor je dochter, zijn moderne meisjesnamen met een Z een uitstekende keuze. Deze namen hebben vaak een trendy en stijlvolle uitstraling, waardoor ze perfect passen bij deze tijd. Hier zijn enkele moderne meisjesnamen met een Z die je kunt overwegen:

Naam Betekenis
Zara Bloeiend
Zoë Leven
Zahra Bloem
Zoey Levendig
Zenna Wijsheid

Deze moderne meisjesnamen met een Z zijn niet alleen trendy, maar hebben ook mooie betekenissen die je dochter kracht en schoonheid zullen geven. Kies de naam die het beste bij je past, en geef je dochter een unieke en eigentijdse identiteit!

Nederlandse meisjesnamen met een Z

Als je graag een naam wilt die een Nederlandse achtergrond heeft, dan zijn er ook verschillende Nederlandse meisjesnamen met een Z waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je een aantal mooie Nederlandse namen die met een Z beginnen:

Nederlandse Meisjesnamen met een Z Betekenis
Zoë Betekent ‘leven’ in het Grieks
Zara Betekent ‘bloeiend’ of ‘stralen’ in het Hebreeuws
Zilver Verwijst naar het edelmetaal zilver
Zosia Een Poolse naam die ‘leven’ betekent
Zina Betekent ‘schoonheid’ in het Arabisch

Deze namen zijn prachtig en hebben allemaal een Nederlandse oorsprong. Ze zijn uniek en kunnen je dochter een speciale band met haar Nederlandse achtergrond geven. Kies een naam die bij jou en je gezin past en die een betekenis heeft die voor jullie belangrijk is.

Zeldzame meisjesnamen met een Z

Sommige ouders geven er de voorkeur aan om hun kind een zeldzame naam te geven, iets dat niet veel voorkomt. Een unieke naam kan de persoonlijkheid en individualiteit van je dochter benadrukken. Hier zijn enkele zeldzame meisjesnamen met een Z, die je misschien aanspreken:

 • Ziva
 • Zenna
 • Zera
 • Zillah
 • Zinzi
 • Zonne
 • Zyah

Deze namen zijn niet alledaags en kunnen je dochter een speciale en unieke identiteit geven. Ze kunnen ook een gespreksonderwerp worden en mensen aan het denken zetten over de betekenis en oorsprong van de naam. Kies een zeldzame meisjesnaam met een Z die bij jou en je dochter past en geniet van het hebben van een unieke naam in de familie.

Meisjesnamen met een Z

Meisjesnamen met een Z en hun betekenis

In deze sectie zullen we meer meisjesnamen met een Z delen, samen met hun betekenis. Het is leuk om te weten wat de naam van je dochter betekent en welke symboliek eraan verbonden is.

Zoë

De naam Zoë komt van het Griekse woord “zoë” wat “leven” betekent. Het staat symbool voor vitaliteit, vreugde en energie.

Zara

Zara is een naam van Arabische oorsprong en betekent “bloeiend” of “prinses”. Het is een elegante en betekenisvolle naam voor je dochter.

Zoey

Zoey is een Engelse naam die “leven” betekent. Het is een speelse en vrolijke naam die perfect past bij een energiek meisje.

Zoëy

Zoëy is een variant van de naam Zoey en heeft dezelfde betekenis: “leven”. Het is een moderne en unieke spelling van de naam.

Ziva

De naam Ziva heeft Hebreeuwse roots en betekent “stralend” of “helder”. Het is een mooie naam met een positieve betekenis.

Zahra

Zahra is een naam van Arabische oorsprong en betekent “bloeiend” of “stralend”. Het staat symbool voor schoonheid en geluk.

Zenna

Zenna is een moderne naam met een onbekende oorsprong. Het is een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet vaak voorkomt.

Beroemde meisjesnamen met een Z

Het kan inspirerend zijn om te kiezen voor een naam die al door bekende personen wordt gedragen. Hieronder vind je enkele beroemde meisjesnamen met een Z die je misschien aanspreken:

Naam Beschrijving
Zara Beroemde kleding- en modeketen.
Zoe Bekende Hollywood-actrice.
Zeynep Populaire Turkse naam.
Zendaya Amerikaanse actrice en zangeres.
Zoey Naam van een personage uit een bekende tv-serie.

Deze namen hebben allemaal hun eigen unieke charme en associaties. Het kan leuk zijn om je dochter een naam te geven die al een bekende klank heeft. Overweeg deze beroemde meisjesnamen met een Z en kies degene die het beste bij je dochter en jouw voorkeuren past!

Meisjesnamen met een Z: Welke kies jij voor je dochter?

Het kiezen van een naam voor je pasgeboren dochter is een bijzonder moment. Bij meisjesnamen met een Z zijn er veel prachtige opties waaruit je kunt kiezen. Om je te helpen bij dit belangrijke besluit, delen we enkele handige tips en overwegingen.

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over de betekenis van de naam. Is er een speciale betekenis die je aanspreekt? Zoek naar meisjesnamen met een Z die een betekenis hebben die bij jou en je dochter passen. Dit voegt een extra laag van symboliek toe aan haar identiteit.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de populariteit van de naam. Wil je een naam die uniek is of juist een naam die vaak voorkomt? Namen met een Z kunnen zowel populair als zeldzaam zijn, dus het is belangrijk om te overwegen welke stijl het beste bij je past.

Tot slot is het leuk om te kijken naar de trends en moderne namen. Ben je op zoek naar een eigentijdse en trendy meisjesnaam met een Z? Er zijn verschillende moderne opties die passen bij de huidige tijdsgeest. Neem de tijd om inspiratie op te doen en te ontdekken welke naam het beste bij jouw dochter past.