Hoe populair is de naam Luna?

Toelichting herkomst en betekenis Ze is gelijk aan de Griekse maangodin Selene. Later werd ze gelijkgesteld aan Diana en Hekate. Luna is al sinds eind jaren 90 een populaire naam in Nederland. En ook in de VS, Frankrijk en Brazilië is de naam populair.

Hoeveel mensen heten Luna in Nederland?

In 2021 kregen 369 meisjes de naam Luna. 1337 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Luna genoemd. Bron SVB. De meisjesnaam Luna is in Nederland een populaire meisjesnaam.

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1

Waar komt de naam Luna vandaan?

Het Latijnse woord luna betekent “maan”. Luna is de Romeinse godin van de maan. Ze is gelijk aan de Griekse maangodin Selene.

Wat past bij de naam Luna?

“Ik zoek een leuke naam voor het broertje van Luna of zusje van Luna.”…Je vind hier de naam die je zoekt:Ellie.Chase.Lars.Senna.Isaura.Gianni.Vera.Maura.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Wat is Nera?

Nera (Italië), een rivier in Italië Nera (Donau), een zijrivier van de Donau die door Servië en Roemenië stroomt. Nera (Indigirka), een zijrivier van de Indigirka die door Rusland stroomt.

Hoe populair is mijn naam 2022?

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia.

Hoeveel mensen zijn er met mijn naam?

Staat jouw naam niet in de Top 100? Bekijk dan op de website van het CBG hoeveel andere Nederlanders er net zo heten als jij. In totaal zijn er in Nederland slechts 300.000 unieke achternamen.21 mei 2014

Hoe veel mensen heten Tim?

Luna alwéér op 1 in top 10 hondennamen Net zoals vorig jaar (en eigenlijk alle jaren daarvoor) wordt de top-10 van populaire hondennamen gevuld met klassieke namen. Zo is al jarenlang Luna het populairst als hondennaam voor vrouwtjes en Max voor mannetjes.

Is Luna een honden naam?

Luna alwéér op 1 in top 10 hondennamen Net zoals vorig jaar (en eigenlijk alle jaren daarvoor) wordt de top-10 van populaire hondennamen gevuld met klassieke namen. Zo is al jarenlang Luna het populairst als hondennaam voor vrouwtjes en Max voor mannetjes.

Is Luna een Spaanse naam?

Hoe spreek je Luna uit?

Luna spreek je uit als Loena.1