Hoe schrijf je lieve?

De correcte vorm is: het lieve kind . Bij een het -woord krijgt het bijvoeglijk naamwoord een buigings-e als het wordt voorafgegaan door het , dit , dat , een bezittelijk voornaamwoord of een genitief.28 mei 2002

Hoe schrijf je onze lieve Heer?

Onze-Lieve-Heer.

Wat is lieve schat?

schat – zelfstandig naamwoord 1. iemand die heel lief of behulpzaam is ♢ hij helpt haar overal mee, het is een echte schat 2. grote hoeveelheid geld of kostbare dingen ♢ ze hadden de schat in de grond gestopt…

Wat is een lief persoon?

Het woord lief heeft een positieve lading, maar kan niet eenduidig worden gedefinieerd. Zo kan het woord dierbaar, aardig, gewenst, geliefd of sympathiek betekenen. Woorden die het vriendelijke karakter van iets of iemand beschrijven, kunnen over het algemeen een synoniem zijn van lief.

Hoe schrijf je lieve schat?

schatten (meerv.) Voorbeeld: `Lieve schat, ik kom vandaag wat later thuis. `

Wat is de definitie van lieverd?

Het begrip lieverd heeft 2 verschillende betekenissen: 1) lief persoon. iemand die lief is; lief persoon. Ook gebruikt als koosnaam. 2) lief dier.

Wie noem je lieverd?

Schatje, lievie, liefje, poepie, toetie, beertje, lekkertje, knapperd, lieverd, lekker ding, honey, bloempje, duifje…

Hoe word ik een lief persoon?

12 Manieren om Liefdevoller te ZijnZie onschuld in anderen. Mensen doen geen slechte dingen. … Kijk voorbij de woorden. Wie iemand is en wat iemand zegt zijn twee verschillende dingen. … Zie jezelf in ieder mens. … Iemand is niet wat hij doet. … Ga van het goede uit. … Probeer mensen niet te veranderen. … Luister. … Glimlach.

Wat betekent lief in het Belgisch?

In de Antwerpse Kempen verwees “lief” vroeger enkel naar het meisje, de jongen was de “vrijer”. De woorden werden ook enkel gebruikt voor een ongehuwd koppel, in een buitenechtelijke relatie was het aanhouder/aanhoudster.

Wat is een goed karakter?

fiscus (zn) : belastingdienst, belastingen, schatkist, staatskas. financiën (zn) : geldwezen, geldzaken, schatkist, staatskas.

Wat is een ander woord voor schatkist?

fiscus (zn) : belastingdienst, belastingen, schatkist, staatskas. financiën (zn) : geldwezen, geldzaken, schatkist, staatskas.