Hoe vaak komt de naam Jip voor?

De naam Jip is waarschijnlijk een verkorte vleivorm van Gijsbert. Deze naam komt ruim 3.000 keer voor en is vooral bekend vanwege Jip en Janneke, de kinderboekenserie van Annie M.G. Schmidt.

Hoeveel meisjes heten Jip?

De populariteit van de jongensnaam is sinds 2006 toegenomen en jaarlijks worden ruim 100 jongens zo genoemd. Vanaf datzelfde jaar nam het aantal meisjes dat geboren werd met de naam Jip echter af: in 2006 werden ongeveer 60 meisjes geboren met deze naam, in 2011 was dat gehalveerd tot ongeveer 30.1

Wat past er bij Jip?

Deze namen passen bij JipLynn.Nina.Elise.Eline.Luna.Merel.Nora.Livia.

Wat is de betekenis van de naam Jip?

Jip is een voornaam, die “de bedrieger” betekent. Er is echter ook een vriendelijkere Friese variant die “geven” of “gastvrij zijn” betekent. Het is een uniseks naam, wat betekent dat zowel jongens als meisjes de naam kunnen dragen.

Hoeveel mensen heten Jip in Nederland?

Antwoord: 804 jongens zijn de afgelopen 5 jaar Jip genoemd. Bron SVB. De jongensnaam Jip is in Nederland een zeldzame jongensnaam. In 2021 kregen 171 jongens de naam Jip.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoeveel mensen heten Sem?

Aantallen en varianten Sem In totaal dragen ongeveer 16.700 mannen en 650 vrouwen deze naam. De naam Sem komt vrijwel alleen in Nederland voor. Vooral de afgelopen vijftien jaar is Sem erg populair geworden.

Hoeveel mensen hebben de naam Bas?

Aantallen en varianten Bas Bas is afgeleid van Bastiaan. Er zijn bijna 3.000 mannen die Bastiaan heten. Tussen 19 was de naam het populairst, sindsdien wordt hij minder vaak gegeven. De verkorte vorm Bas wordt door bijna 19.500 mannen gedragen.