Hoe schrijf je Maud?

De naam maud wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een verkorte vorm van Matilda, gebruikt in Engelstali… Maud = [voornaam] – maud is een meisjesnaam, de verkorte vorm van Mathilde. De naamdag is 14 maart.

Hoeveel mensen heten Maud in Nederland?

Hoe populair is Maud in Nederland? In 2021 kregen 388 meisjes de naam Maud. 1934 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Maud genoemd.

Wat past bij de naam Maud?

Lieke is zeker een leuke naam. Lekker veel pit. Het is wel inderdaad een naam die vaker voor komt, maar past zeker bij Maud.

Is Maud een Nederlandse naam?

Maud is een meisjesnaam, de verkorte vorm van Mathilde. Mathilde is dan weer een tweestammige Germaanse naam, waarvan het eerste lid overeenkomt met Nederlands macht, Oudsaksisch maht (zie macht-). Het tweede lid is -hild ‘strijd’. De naam betekent dus ongeveer ‘machtige strijdster’.

Hoeveel mensen met de naam Koen?

Koen komt ongeveer 15.000 keer voor, met name als eerste naam. Sinds 1960 is de naam gestaag geliefder geworden, om rond 1990 een voorlopig hoogtepunt te bereiken. In de jaren negentig werden er jaarlijks zo’n 500 à 600 jongens Koen genoemd. Sindsdien neemt het gebruik van de naam weer iets af.

Hoeveel mensen heten Loran?

Antwoord: 10 jongens zijn de afgelopen 5 jaar Loran genoemd. Bron Statbel. In 2021 kregen 5 jongens de naam Loran.