Hoe spreek je de ç uit?

De ç staat voor de [tsj] zoals in Tsjechië (IPA: tʃ) en de ş voor de [sj] in sjouwen (IPA: ʃ). Een c zonder cedille geeft de klank [dzj] zoals in jeans (IPA: ʤ) aan en de s zonder cedille de sisklank zoals die ook in sissen voorkomt. In het Turkse alfabet nemen ç en ş een eigen plaats in.

Hoe spreek je de C uit in het Turks?

De meeste klanken zijn in het Nederlands bekend maar soms als een combinatie van letters. Het voordeel van het Turks is dat de uitspraak consequent is. Iedere letter wordt altijd op dezelfde manier uitgesproken….Alfabet en Uitspraak.Turkse hoofdletterTurkse letterUitspraak als inAaarmBbbedCcjungleÇçtsjechieNog 25 rijen•2

Hoe spreek je de letter C uit?

De letter c spreken we voor een i of een e altijd uit als een [s], voor een a, een o of een u als een [k] (uitzonderingen zijn scepter en sceptisch).12 mei 2021

Hoe spreek je de ê uit?

Telefoonalfabet EngelsLetterUitspraakAs inCsieCharlesDdieDavidEieEdwardFefFrederickNog 31 rijen

Hoe spreek je Turkse namen uit?

De Turkse ‘g’ is hetzelfde als de Engelse ‘g’. Uitspraak klinkers algemeen: de klinkers klinken hetzelfde met een belangrijk verschil: ze worden kort uitgesproken. Voorbeeld: de ‘a’ in ‘Ahmet’ is zoals de ‘a’ in ‘pap’ en niet zoals de ‘a’ in ‘pa’. Die korte uitspraak geldt voor alle klinkers.2

Hoeveel letters zitten er in het Turkse alfabet?

Het alfabet dat gebruikt wordt voor de officiële Turkse spelling is afgeleid van het klassiek Latijns alfabet. Het heeft 29 letters.

Hoe maak je een trema op een Mac?

Dubbele puntjes (trema) Druk tegelijkertijd Alt (⌥) en U in, dit zorgt voor een trema op de eerstvolgende letter. Alt+U en daarna a maakt ä.

Hoe noem je de puntjes op de I?

alloceren = alloceren werkw. Uitspraak: [ɑlo`serə(n)] Verbuigingen: alloceerde (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft gealloceerd (volt.

Hoe schrijf je alloceren?

alloceren = alloceren werkw. Uitspraak: [ɑlo`serə(n)] Verbuigingen: alloceerde (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft gealloceerd (volt.

Hoe spreek je E?

Hoe benadruk je de?

Dé is de gangbare manier om het woord de in schrijftaal een klemtoon te geven. Dè is een alternatieve spelling van “dé” die je soms tegenkomt, maar beter kunt vermijden.4 mei 2020

Wat is E?

Ê (onderkast: ê) is een letter E met een accent circonflexe er op. Het is een letter in het Friulische, het Koerdische en het Vietnamese alfabet. De letter komt ook voor in het Afrikaans, Frans, Nederlands, Portugees, Welsh en het Albanees, maar alleen als een variant op de gewone “e”.