Hoe vind ik een goede naam voor mijn bedrijf?

Bedenk een duidelijke bedrijfsnaam. Of je nu websites bouwt of een bakkerszaak hebt; zorg ervoor dat je naam duidelijk weergeeft welk product of welke dienst je aanbiedt. … Zorg voor creativiteit. … Voorkom dubbeling. … Maak je bedrijfsnaam niet te lollig. … Maak je naam niet te specifiek. … Test je naam. … Check je naam.26 mei 2021

Hoe bedenk je een goede naam voor je bedrijf?

In dit artikel geven we je achttien tips voor het bedenken van een geweldige bedrijfsnaam.Gebruik letterwoorden.Maak mash-ups.Haal inspiratie uit de mythologie of de literatuur.Gebruik buitenlandse woorden.Gebruik je eigen naam.Pak de kaart erbij.Gooi het door elkaar.Werk samen met een ander bedrijf.

Welke naam voor mijn bedrijf?

Check deze regels voor bedrijfsnamen. … Bedenk een bedrijfsnaam die bij jou past. … Controleer of je bedrijfsnaam al voorkomt in het Handelsregister. … Beoordeel of je bedrijfsnaam uniek genoeg is. … Controleer of je bedrijfsnaam al een merknaam of domeinnaam is.2

Wat is een pakkende bedrijfsnaam?

Een pakkende bedrijfsnaam die gemakkelijk te onthouden is, of het nu grappig of ongebruikelijk is, een verwijzing naar iets of iemand populair is, of gewoon eigenzinnig, kan een grote bijdrage leveren aan het vestigen van uw bedrijf en u zichtbaarheid geven zonder er extra werk in te steken.

Hoe noem ik mijn eenmanszaak?

Een eenmanszaak een naam geven. Voor uw zaak (als natuurlijke persoon), kiest u eventueel een andere naam dan uw familienaam. In plaats van uw bloemenzaak te openen onder de naam “Jansen”, geeft u er bijvoorbeeld de voorkeur aan haar “De gouden lelie” te noemen. In dat geval opteert u voor een handelsnaam.

Hoe verzin je een teamnaam?

Een naam verzinnen kan op heel veel verschillende manieren. Wil je een gewoon ‘normale’ teamnaam? Kijk dan eens naar een voetbalclub, volleybalclub namen in de internationale competities. Daarnaast kunnen teamnamen waar je bij sport ook een inspiratiebron zijn voor een teamnaam.1

Wat is een goede naam?

Verzin de naam niet pas als je je bedrijf gaat inschrijven, maar denk er al vroeg over na. Een goede bedrijfsnaam is kort maar krachtig, duidelijk, enthousiast, simpel, relevant maar verrassend, uniek, lang houdbaar en niet té grappig. Schakel hulp van je omgeving in voor een brainstorm.1

Wat is het verschil tussen een handelsnaam en bedrijfsnaam?

De bedrijfsnaam (handelsnaam) is de naam die u gebruikt bij het ondernemen. Het handelsnaamrecht ontstaat door het gebruik van de bedrijfsnaam. U moet uw bedrijfsnaam actief gebruiken om bescherming te krijgen van de Handelsnaamwet. Bijvoorbeeld in uw reclame, op uw gebouw, website en facturen.

Kunnen twee bedrijven dezelfde naam hebben?

Als je een handelsnaam hebt, mag een ander in dezelfde branche niet dezelfde of sterk gelijkende naam gebruiken, als er door dit gebruik verwarring kan ontstaan. Dit kan er immers toe leiden dat potentiële klanten jouw naam en die van je concurrent niet goed uit elkaar kunnen houden.

Hoe verzin je een creatieve naam?

Handelsnaambescherming. Het antwoord op de eerste vraag staat in artikel 1 van de Handelsnaamwet: “Onder handelsnaam verstaat deze wet de naam waaronder een onderneming wordt gedreven.” Kortom: zodra een onderneming een handelsnaam drijft, is de Handelsnaamwet van toepassing.

Waar staat de Handelsnaamwet?

Handelsnaambescherming. Het antwoord op de eerste vraag staat in artikel 1 van de Handelsnaamwet: “Onder handelsnaam verstaat deze wet de naam waaronder een onderneming wordt gedreven.” Kortom: zodra een onderneming een handelsnaam drijft, is de Handelsnaamwet van toepassing.

Wat is een goede naam voor een winkel?

Welke naam als ZZP er?

Om te checken of je bedrijfsnaam al bestaat, ga je naar de website van de officiële instantie, het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Hier check je of de naam die je in gedachte hebt voor je bedrijf al bestaat of niet.