Hoeveel kinderen heten Lou?

De jongensnaam Lou is in Nederland een zeldzame jongensnaam. In 2021 kregen 87 jongens de naam Lou.

Hoeveel meisjes heten Lou?

De naam Lou wordt door zowel jongens als meisjes gedragen. Er zijn in totaal 630 vrouwen en 432 mannen die deze unisexnaam hebben gekregen. Een Nederlandse verkorting van deze naam is Loes. Vooral de afgelopen veertig jaar was die naam populair.

Welke naam past bij Lou?

Deze namen passen bij LouLotte.Emma.Luuk.Julia.Lars.Lynn.Sam.Max.

Wat betekent de naam Lou?

Lou is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent `beroemde krijger`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Lou wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoe schrijf je Lou?

Is het ‘de Lou’ of ‘het Lou’? Het is ‘het Lou’, want Lou is onzijdig. Als je het aanwijst is het ‘dat Lou’.

Wat is een leuke naam?

Leuke jongensnamen zoals Sem, Noah en Lucas en leuke meisjesnamen als Tess, Sophie en Emma zijn erg populair en staan niet voor niets bovenaan in de top 100 babynamen. In 2021 zijn korte, stoere namen erg populair. Maar ook unisex babynamen, denk aan Sam, Kris, Robin of Max zijn steeds meer in trek.

Is Alex een jongens naam?

Alex is een meisjesnaam (3%) en Alex is een jongensnaam (97%).

Wat is de betekenis van Jimmy?

Lou loene wordt meestal gebruikt om aan te geven dat iets verkeerd liep of tevergeefs werd gedaan. Bijvoorbeeld in een zin als: ‘Ik ging nog even de stad in om laarzen te kopen, maar lou loene, het was veel te druk. ‘ Lou(w) loene (soms ook lau(w) loene) is aan het begin van de twintigste eeuw in gebruik gekomen.11 mei 2011

Wat betekent Lou Loene?

Lou loene wordt meestal gebruikt om aan te geven dat iets verkeerd liep of tevergeefs werd gedaan. Bijvoorbeeld in een zin als: ‘Ik ging nog even de stad in om laarzen te kopen, maar lou loene, het was veel te druk. ‘ Lou(w) loene (soms ook lau(w) loene) is aan het begin van de twintigste eeuw in gebruik gekomen.11 mei 2011

Waar komt de naam Loe vandaan?

Wat betekent de naam Louen?

Deze naam is afgeleid van het Welsh (golau) / Bretons (gouloù) dat op zijn beurt is afgeleid van het Keltische “*wo-lou”, gekoppeld aan het Pre Latin (*lou-c-s) > (lūx). Vanuit deze herkomst betekent de naam “licht, goed licht”. De naam Louen kan ook afkomstig zijn uit het oud Engels, en betekent dan ‘Beste vriend’.

Hoe vaak komt de achternaam voor in Nederland?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam. Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.

Hoe vaak komt je naam voor in Nederland?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1

Hoeveel keer komt mijn naam voor?

Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de Meertens-website in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is. Daarnaast kun je ook zien in welk gedeelte van Nederland jouw naam het meest voorkomt.