Hoeveel mensen hebben de naam Sophie?

Aantallen en varianten Sophie Sophie is een populaire meisjesnaam. In 2021 stond de naam op de vijfde plaats van de populairste meisjesnamen. 621 meisjes kregen dat jaar de naam Sophie. Ruim 20.000 vrouwen en meisjes hebben de naam Sophie als voornaam en nog eens ruim 15.000 als tweede naam.

Hoeveel mensen hebben de naam Sofie?

In totaal zijn er zo’n 35.000 vrouwen en meisjes met de naam Sophie. Sofie is afgeleid van Sophia. 34.500 vrouwen en 800 mannen heten Sophia. Deze naam kan dus ook als jongensnaam gebruikt worden.

Is Sophie een Franse naam?

Sophie is een meisjesnaam. De naam Sophie is van Franse herkomst en betekent “wijsheid”. Sophie is de Franse vorm van de Griekse Sophia, waarvoor het ook vaak als bijnaam wordt gebruikt.

Hoe schrijf je Sophie?

Sophie of Sofie is een meisjesnaam en is een variant van Sophia. Deze naam komt van het Griekse woord sophia (σοφια), dat “wijsheid” betekent. De naam wordt soms afgekort tot Soof, Fie en Fietje. In sommige culturen wordt ook Saf of Safke gebruikt.

Hoeveel Sophie zijn er in Nederland?

Sophie is een populaire meisjesnaam. In 2021 stond de naam op de vijfde plaats van de populairste meisjesnamen. 621 meisjes kregen dat jaar de naam Sophie. Ruim 20.000 vrouwen en meisjes hebben de naam Sophie als voornaam en nog eens ruim 15.000 als tweede naam.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoe populair is mijn naam 2022?

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia.

Hoe zeldzaam is mijn naam?

Dit is Nouchine, 25 jaar (Gent, België). Nouchine heeft een buitenlandse voornaam, dat komt omdat haar vader uit Marokko afkomstig is.

Waar komt de naam Nouchine vandaan?

Dit is Nouchine, 25 jaar (Gent, België). Nouchine heeft een buitenlandse voornaam, dat komt omdat haar vader uit Marokko afkomstig is.

Wat betekent de naam Nouchine?