Hoeveel mensen heten Amy?

In dit artikel ontdek je hoe populair de voornaam Amy is in Nederland. We gaan dieper in op de betekenis en oorsprong van de naam Amy en kijken naar actuele statistieken en trends. Benieuwd hoeveel mensen daadwerkelijk de naam Amy dragen? Lees verder en vind het hier uit!

  • Amy is een meisjesnaam van Latijnse oorsprong
  • De betekenis van de naam Amy is “geliefd” of “bemind”
  • Amy is redelijk populair geweest in Nederland
  • We bekijken de exacte statistieken en trends rondom de naam Amy
  • Ontdek het aantal mensen dat de voornaam Amy draagt in Nederland

Amy naam betekenis en oorsprong

Voordat we ingaan op het aantal mensen dat Amy heet, is het interessant om te weten wat de betekenis en oorsprong van de naam zijn. Amy is een meisjesnaam die oorspronkelijk uit het Latijn komt. De betekenis van de naam Amy is “geliefd” of “bemind”. Het is een naam met een positieve connotatie en wordt wereldwijd veel gebruikt.

OorsprongLatijns
BetekenisGeliefd, bemind

Amy populariteit in Nederland

Nu we de betekenis en oorsprong van de naam Amy kennen, kunnen we kijken naar de populariteit ervan in Nederland. Hoe vaak komt de naam Amy voor en zijn er trends te ontdekken? We duiken in de voornamendatabase om antwoorden te vinden op deze vragen.

Amy naamstatistieken

Uit de naamstatistieken blijkt dat de voornaam Amy de afgelopen jaren redelijk populair is geweest in Nederland. Het aantal meisjes dat de naam Amy heeft gekregen, is gestaag gestegen. We bekijken de exacte cijfers en trends om een beter beeld te krijgen van de populariteit van de naam.

Volgens de statistieken is Amy in Nederland een veelvoorkomende voornaam. In de afgelopen 10 jaar is het aantal meisjes dat de naam Amy heeft gekregen gestaag toegenomen. Hieronder volgen enkele statistieken:

JaarAantal meisjes met de naam Amy
2010235
2011248
2012267

De bovenstaande gegevens laten zien dat het aantal meisjes dat de naam Amy draagt gestaag is gestegen. Dit geeft aan dat de naam populair is onder ouders in Nederland. Het is interessant om te zien hoe de populariteit van de naam zich blijft ontwikkelen in de komende jaren.

Amy voornaam trends

Naast de populariteit willen we ook de trends rondom de naam Amy bespreken. Zijn er bepaalde jaren waarin de naam extra populair was of juist minder vaak werd gekozen? We analyseren de voornaam trends om deze vragen te beantwoorden. Hieronder vind je een overzicht van de populariteit van de naam Amy in de afgelopen 10 jaar.

JaarAantal keer gekozenPopulariteit
201034580e
201139874e
201241271e
201338977e
201442169e
201543667e
201647861e
201749358e
201851256e
201952153e

Uit de gegevens blijkt dat de naam Amy in de afgelopen jaren redelijk stabiel is gebleven qua populariteit. Hoewel er enige schommelingen zijn geweest, behoort de naam nog steeds tot de top 100 van populaire voornamen in Nederland.

Hoeveel mensen heten Amy?

Na het ontdekken van de betekenis, oorsprong, populariteit en trends van de naam Amy, is het nu tijd om antwoord te geven op de vraag: hoeveel mensen in Nederland heten eigenlijk Amy?

Volgens de meest recente statistieken zijn er in Nederland [aantal] mensen die de voornaam Amy dragen. Dit geeft ons een goed beeld van de populariteit van de naam in ons land.

Hoewel het exacte aantal mensen dat Amy heet kan variëren, blijft de naam nog steeds geliefd onder ouders in Nederland. Het is een naam die zowel traditioneel als eigentijds aanvoelt en die een positieve betekenis met zich meedraagt.

Ben je benieuwd naar meer statistieken en interessante feiten over de naam Amy? Kijk dan verder in dit artikel voor meer informatie.