Hoeveel mensen heten Er Alex?

Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die de naam Alex dragen. Deze naam is een afkorting van Alexander of Alexandra en komt in veel verschillende culturen voor. In Nederland bijvoorbeeld, zijn er volgens de meest recente gegevens van het Meertens Instituut ongeveer 20.000 mensen die officieel Alex heten. De populariteit van de naam Alex varieert per land en per decennium.

In Engelssprekende landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is de naam Alex ook zeer populair en wordt vaak gebruikt als zowel voornaam als bijnaam. In Duitsland en Frankrijk komt de naam eveneens veel voor. Wereldwijd gezien is Alex een van de meer universele namen, die zowel door mannen als vrouwen gedragen wordt, hoewel het iets vaker voorkomt als een mannennaam.

In landen met grote bevolkingsaantallen zoals India en China, zijn er ook talloze mensen met de naam Alex, vaak als gevolg van de globalisering en de invloed van westerse culturen. Hierdoor kan het exacte aantal mensen dat Alex heet, moeilijk precies vastgesteld worden, maar het is duidelijk dat het een zeer veel voorkomende naam is.

Is de naam Alex meisjes of jongens?

Alex wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Wat is de betekenis van de naam Alex?

Alex is een Engelse meisjesnaam. Het betekent `beschermer van de mensheid`.

Hoeveel mensen zijn er in Belgie met mijn voornaam?

Ben je benieuwd hoeveel naamgenoten jij hebt? Check het met de VRT-namenzoeker. In 2018 kozen ouders uit 19.218 verschillende voornamen voor hun kinderen, blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.1

Welke naam past bij Axel?

Deze namen passen bij AxelLotte.Emma.Sophie.Luuk.Yara.Liam.Julia.Lars.

Hoeveel mensen zijn er met de naam?

De Nederlandse Voornamenbank geeft informatie over 608.289 verschillende officiële enkelvoudige voornamen die in Nederland voorkomen.

Hoe vaak is mijn naam gegeven in 2020?

In 2020 zijn in Nederland (tot en met november 2020) 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes. De naam Noah verstevigt zijn koppositie in 2020. Vergeleken met 2019 kregen 22 meer baby’s deze naam. Ondanks dat Emma weer op nummer 1 staat, is de naam wel minder vaak gegeven dan in 2019, namelijk 685 keer.

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1