Hoeveel mensen heten Lune?

Aantallen en varianten Lune De meisjesnaam Lune komt pas vanaf het eind van de jaren ’90 voor in Nederland en stijgt vooral de laatste jaren in gebruik. Er zijn ongeveer 500 meisjes en vrouwen die zo heten.

Welke naam past bij Lune?

Deze namen passen bij LuneRobin.Noor.Luna.Livia.Milou.Cleo.Avi.Denzel.

Hoeveel mensen heten Luna in Nederland?

In 2021 kregen 369 meisjes de naam Luna. 1337 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Luna genoemd. Bron SVB. De meisjesnaam Luna is in Nederland een populaire meisjesnaam.

Hoeveel mensen hebben de naam Luna?

De naam komt ongeveer 6.700 keer voor. Ook buiten Nederland is Luna een populaire meisjesnaam. In de Verenigde Staten stond de naam in 2017 in de top 40 van vaakst gebruikte namen op plaats 37. In veel landen, zoals Frankrijk, Spanje en Portugal staat de naam in de top 100.

Welke naam betekent ster?

De Latijnse naam Stella is ook een mooie optie wanneer jullie een meisje verwachten. Ook van deze naam is de betekenis ‘ster’.1

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Wat is Nera?

Nera (Italië), een rivier in Italië Nera (Donau), een zijrivier van de Donau die door Servië en Roemenië stroomt. Nera (Indigirka), een zijrivier van de Indigirka die door Rusland stroomt.

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1

Waar komt de naam Luna vandaan?

Luna alwéér op 1 in top 10 hondennamen Net zoals vorig jaar (en eigenlijk alle jaren daarvoor) wordt de top-10 van populaire hondennamen gevuld met klassieke namen. Zo is al jarenlang Luna het populairst als hondennaam voor vrouwtjes en Max voor mannetjes.

Is Luna een honden naam?

Luna alwéér op 1 in top 10 hondennamen Net zoals vorig jaar (en eigenlijk alle jaren daarvoor) wordt de top-10 van populaire hondennamen gevuld met klassieke namen. Zo is al jarenlang Luna het populairst als hondennaam voor vrouwtjes en Max voor mannetjes.

Hoe spreek je Luna uit?

Welke naam betekent geluk?

Babynamen met geluk als betekenisBliss. De eerste op de lijst van babynamen met geluk als betekenis is de naam Bliss. … Joy. Nog een naam die simpelweg ‘geluk, blijdschap, betekent in het Engels is Joy. … Kay. De betekenis van de naam Kay is ‘puur geluk’. … Felix. … Féline. … Nara. … Dex. … Asher.•15 mei 2019

Welke naam betekent mooi?

Deze 12 babynamen staan voor mooiRosalind. Komt van ‘pretty rose’, en is bekend geworden door Shakespeare’s karakter uit As You Like It. … Mei. Mei doet ons wellicht denken aan de maand, maar in China en Hawaii betekent ’t echt ‘mooi’. … Romeo. … Jamila. … Adonis. … Callista. … Jolie. … Beau.•

Welke naam betekent kracht?

Namen met ‘kracht’ als betekenis: meisjesMaud. Een Maud kan de hele wereld aan: de naam betekent namelijk ‘sterk in strijd’.Lotta. Deze Latijnse naam wordt het vaakst gegeven aan Noorse meisjes. … Rixt. Een stoere naam met een stoere betekenis: ‘sterk, machtig’.Imara. … Millie. … Carlijne. … Liena. … Valerie.