Hoeveel mensen heten maan?

Aantallen en varianten Maan Er zijn op dit moment ongeveer 85 vrouwen in Nederland die de naam Maan dragen. De naam wordt ook gebruikt voor jongens, momenteel zo’n 55 keer.

Hoeveel kinderen heten maan?

Antwoord: 171 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Maan genoemd. Bron SVB. In 2021 kregen 36 meisjes de naam Maan. Maan is het afgelopen jaar minder populair geworden.

Welke naam betekend maan?

Een naam die niet mag missen in dit rijtje is Luna! De betekenis van Luna is ‘maan’, wat voor ons een van de bekendste hemellichamen is. Naast Luna zijn Maan en Maen ook mooie namen om aan je dochter te geven.1

Welke naam betekent mooi?

Deze 12 babynamen staan voor mooiRosalind. Komt van ‘pretty rose’, en is bekend geworden door Shakespeare’s karakter uit As You Like It. … Mei. Mei doet ons wellicht denken aan de maand, maar in China en Hawaii betekent ’t echt ‘mooi’. … Romeo. … Jamila. … Adonis. … Callista. … Jolie. … Beau.•

Welke naam betekent licht?

Nora en Noor Nora en Noor zijn verkorte varianten van de naam Eleonora. Deze naam stamt ofwel van het Griekse ‘eleos’ met ‘medelijden’ als betekenis, of van het Arabische ‘ellinor’, dat ‘God is mijn licht’ betekent. Noor kan ook een variant zijn op de Arabische meisjesnaam Nur, dat ‘licht’ betekent.

Hoeveel mensen heten Lune?

Aantallen en varianten Lune De meisjesnaam Lune komt pas vanaf het eind van de jaren ’90 voor in Nederland en stijgt vooral de laatste jaren in gebruik. Er zijn ongeveer 500 meisjes en vrouwen die zo heten.

Wat betekent de naam elara?

Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje.

Welke naam betekent geluk?

Babynamen met geluk als betekenisBliss. De eerste op de lijst van babynamen met geluk als betekenis is de naam Bliss. … Joy. Nog een naam die simpelweg ‘geluk, blijdschap, betekent in het Engels is Joy. … Kay. De betekenis van de naam Kay is ‘puur geluk’. … Felix. … Féline. … Nara. … Dex. … Asher.•15 mei 2019

Welke naam betekent kracht?

Namen met ‘kracht’ als betekenis: meisjesMaud. Een Maud kan de hele wereld aan: de naam betekent namelijk ‘sterk in strijd’.Lotta. Deze Latijnse naam wordt het vaakst gegeven aan Noorse meisjes. … Rixt. Een stoere naam met een stoere betekenis: ‘sterk, machtig’.Imara. … Millie. … Carlijne. … Liena. … Valerie.

Welke naam betekent de sterke?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent geschenk van God?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent schoonheid?

Welke naam betekenis Zonnestraal?

Anshul betekent zonnestraal. Topnaam dus voor een stralend kind!

Welke naam betekent liefde?

Babynamen die ‘Liefde’ betekenenAmor (liefde in het Spaans)Valentijn.David (betekent ‘geliefd’ in het Hebreeuws)Prem (betekent liefde in het Hindi)Romeo.Eros (god van de liefde)Amaru (onsterfelijke liefde)Lennan (geliefde)

Welke naam betekent wonder?

Jullie baby is jullie ‘wonder’….Namen met de betekenis ‘wonder’ of ‘geluk’ voor jongensDjarro. Deze naam wordt zover bekend alleen aan Nederlandse jongens gegeven.Nisan. … Kai. … Caio. … Ilar. … Asher. … Dex. … Zorion.