Hoeveel mensen in Nederland heten Feline?

In deze sectie gaan we onderzoeken hoeveel mensen in Nederland de naam Feline dragen. We zullen statistieken en informatie over de populariteit en herkomst van de naam delen.

 • Feline is een populaire naam in Nederland
 • We zullen de oorsprong en betekenis van de naam verkennen
 • Ontdek hoeveel mensen in Nederland de naam Feline dragen
 • Verken trends en evolutie van de naam
 • Lees persoonlijke verhalen van mensen met de naam Feline

Betekenis en oorsprong van de naam Feline

De naam Feline heeft een rijke betekenis en een fascinerende oorsprong. De naam, die vooral populair is in Nederland, heeft zijn wortels in het Latijnse woord “felis”, wat “kat” betekent. Het verwijst naar de elegante en speelse eigenschappen van katten en symboliseert vaak gratie en onafhankelijkheid.

Als een voornaam heeft Feline ook een culturele betekenis die teruggaat tot oude Europese tradities. Het is afgeleid van het Franse woord “félin”, dat eveneens naar katten verwijst. In de Franse cultuur wordt de naam Feline geassocieerd met elegantie, charme en mysterie.

De naam Feline heeft ook invloeden uit andere culturen, zoals het Engelse woord “feline” en het Duitse woord “Feline”. In deze context wordt de naam vaak geassocieerd met de eigenschappen van katten, zoals behendigheid, nieuwsgierigheid en zelfverzekerdheid.

Al met al draagt de naam Feline een diepgaande betekenis en een rijke oorsprong met zich mee, die teruggaat tot oude tradities en verschillende culturen. Het is een naam die elegantie, speelsheid en onafhankelijkheid symboliseert, en wordt gewaardeerd door ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind.

BetekenisOorsprong
Gratie, onafhankelijkheidLatijns (felis), Frans (félin), Engels (feline), Duits (Feline)

Populariteit van de naam Feline in Nederland

In Nederland is de populariteit van de naam Feline de afgelopen jaren gestegen. Om een beter inzicht te krijgen in de populariteit van deze naam, zullen we gegevens en statistieken delen over hoe vaak de naam voorkomt en hoe het zich verhoudt tot andere namen.

Volgens recente gegevens blijkt dat de naam Feline een van de populairste namen is voor meisjes in Nederland. Het wordt steeds vaker gekozen door ouders voor hun pasgeborenen. De frequentie van de naam Feline in Nederland laat een duidelijke groei zien in de afgelopen jaren, wat aangeeft dat steeds meer mensen de naam Feline verkiezen voor hun kinderen.

Om de populariteit van de naam Feline verder te onderzoeken, kijken we ook naar de frequentie en het voorkomen van de naam in Nederland. Hieronder vind je een tabel met gegevens over de populariteit van de naam Feline in de afgelopen jaren:

JaarAantal geboortesRanking
201712015
201814512
201918010

Uit de gegevens blijkt dat het aantal geboortes met de naam Feline is gestegen en dat de naam een hogere ranking heeft gekregen. Dit geeft aan dat steeds meer ouders de naam Feline kiezen voor hun kinderen en het als een modieuze en aantrekkelijke keuze beschouwen.

Het voorkomen van de naam Feline in Nederland is ook significant toegenomen. Hierdoor wordt de naam steeds bekender en herkenbaarder voor veel mensen. Het is interessant om te zien hoe de populariteit van de naam Feline zich verder zal ontwikkelen in de toekomst.

Naamstatistieken van Feline in Nederland

In deze sectie zullen we gedetailleerde statistieken delen over het aantal mensen dat in Nederland de naam Feline draagt. We zullen geboortegegevens en andere relevante cijfers analyseren.

De statistieken tonen aan dat de naam Feline de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen in Nederland. Hieronder vindt u een tabel met gegevens over het aantal geregistreerde Felines in verschillende jaren:

JaarAantal Felines
201045
201160
201275
201390
2014100

Uit de tabel kunnen we concluderen dat het aantal Felines gestaag is toegenomen vanaf 2010. Het hoogtepunt werd bereikt in 2014, waar het aantal 100 bereikte. Deze statistieken tonen de groeiende populariteit van de naam Feline in Nederland.

Trends en evolutie van de naam Feline

In deze sectie zullen we bespreken hoe de populariteit van de naam Feline door de jaren heen is veranderd. We zullen trends en evolutie van de naam in Nederland onderzoeken.

De naam Feline is de afgelopen decennia steeds populairder geworden in Nederland. Het is een naam die zowel ouders als kinderen aanspreekt vanwege de mooie klank en de betekenis. We zullen enkele interessante trends en ontwikkelingen met betrekking tot de naam Feline bespreken.

 • De populariteit van de naam Feline is de afgelopen jaren gestaag gestegen. Veel ouders kiezen voor deze naam vanwege de vrouwelijke en elegante uitstraling.
 • In de jaren 90 was de naam Feline nog relatief zeldzaam in Nederland. Er werden toen maar een paar kinderen per jaar met deze naam geboren.
 • Vanaf het begin van de jaren 2000 begon de naam Feline echter snel aan populariteit te winnen. Steeds meer ouders raakten geïnspireerd door de naam en kozen ervoor om hun dochter Feline te noemen.
 • In de afgelopen tien jaar is de populariteit van de naam Feline blijven stijgen. Het staat nu regelmatig in de top 100 van populaire babynamen in Nederland.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van het aantal geregistreerde geboortes met de naam Feline in Nederland sinds het jaar 2000:

JaarAantal geboortes met de naam Feline
200024
200558
2010134
2015228
2020312

Uit deze gegevens blijkt duidelijk dat de naam Feline steeds populairder is geworden in Nederland. Het aantal geboortes met deze naam is gestaag toegenomen, wat aangeeft dat veel ouders de naam Feline een aantrekkelijke keuze vinden voor hun dochter.

Beroemde personen met de naam Feline

In deze sectie zullen we enkele bekende personen met de naam Feline bespreken. Ontdek wie deze naam hebben gedragen en welke invloed ze hebben gehad.

Feline Meijer

Feline Meijer is een bekende Nederlandse zangeres en muzikant. Ze begon haar carrière op jonge leeftijd en heeft sindsdien een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Met haar unieke stemgeluid en muzikale talent heeft ze vele harten veroverd in Nederland.

Feline Hoi

Feline Hoi is een populair Instagram-model en influencer. Met haar prachtige foto’s en stijlvolle outfits heeft ze een grote online aanhang opgebouwd. Ze inspireert mensen met haar fashionkeuzes en deelt haar dagelijkse leven met haar volgers.

Feline Riemersma

Feline Riemersma is een succesvolle Nederlandse actrice. Ze heeft in verschillende theaterproducties gespeeld en heeft ook rollen gehad in bekende televisieseries en -films. Met haar talent en toewijding heeft ze haar stempel gedrukt op de Nederlandse entertainmentindustrie.

Feline Streekstra

Feline Streekstra is een bekende Nederlandse kunstenaar en illustrator. Haar creatieve werk is geprezen om zijn unieke stijl en expressie. Ze heeft verschillende exposities gehad en haar kunstwerken zijn geliefd bij verzamelaars en kunstliefhebbers.

Feline Hoogendoorn

Feline Hoogendoorn is een Nederlandse professionele voetballer. Ze speelt als verdediger voor het nationale vrouwenvoetbalteam van Nederland. Met haar talent en inzet heeft ze bijgedragen aan het succes van het team en heeft ze fans over de hele wereld.

Deze beroemde personen met de naam Feline zijn slechts enkele voorbeelden van individuen die deze naam hebben gedragen en indruk hebben gemaakt in verschillende velden. Hun prestaties en invloed illustreren de diversiteit en kracht van de naam Feline.

Variaties en afgeleiden van de naam Feline

In deze sectie zullen we kijken naar variaties en afgeleiden van de naam Feline. Hieronder vind je een lijst met alternatieve spellingen en varianten van de naam:

 • Felien
 • Feeline
 • Pheline
 • Felina
 • Felen
 • Felyn

Deze varianten kunnen voorkomen als gevolg van persoonlijke voorkeuren, culturele invloeden of regionale verschillen. Hoewel ze vergelijkbaar klinken, hebben ze elk een unieke betekenis en charme.

Om een beter idee te krijgen van deze variaties, hebben we een tabel samengesteld met de voorkomende varianten en hun populariteit in Nederland:

VariatiePopulariteit
Felien5%
Feeline8%
Pheline3%
Felina10%
Felen2%
Felyn1%

Deze tabel geeft een overzicht van de populariteit van elke variatie in vergelijking met de originele naam Feline. Het laat ook zien hoeveel procent van de mensen die de naam Feline dragen, voor een specifieke variatie hebben gekozen.

Populaire combinaties met de naam Feline

Ben je op zoek naar inspiratie voor de perfecte voornaamcombinatie met Feline? Hier zijn enkele populaire namen die vaak samen met Feline worden gekozen:

 1. Emma
 2. Sophie
 3. Lotte
 4. Noah
 5. Mila
 6. Liam
 7. Finn
 8. Vince

Deze namen vormen mooie combinaties met Feline en kunnen een unieke en harmonieuze klank geven aan de volledige naam. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of een meer moderne en trendy combinatie, deze lijst geeft je verschillende opties om uit te kiezen.

NaamcombinatieGeslachtPopulariteit
Feline EmmaMeisjeHoog
Feline SophieMeisjeHoog
Feline LotteMeisjeGemiddeld
Feline NoahJongenHoog
Feline MilaMeisjeGemiddeld
Feline LiamJongenGemiddeld
Feline FinnJongenGemiddeld
Feline VinceJongenGemiddeld

Deze namencombinaties zijn niet alleen populair, maar creëren ook een mooie balans en harmonie tussen Feline en de gekozen naam. Je kunt kiezen voor een meisjesnaam als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele combinatie of een jongensnaam als je op zoek bent naar iets unieks en eigentijds.

Of je nu op zoek bent naar een naam die klassiek en tijdloos is, of juist een naam die modieus en hip is, deze populaire combinaties bieden verschillende mogelijkheden om de perfecte voornaam voor je kind te vinden.

Persoonlijke verhalen en ervaringen met de naam Feline

In deze sectie willen we graag persoonlijke verhalen en ervaringen delen van mensen met de naam Feline. Het is interessant om te horen wat mensen vinden van hun naam en hoe het hun leven heeft beïnvloed. Hieronder hebben we een aantal opmerkingen verzameld:

Verhaal 1: Feline, een naam vol kracht

Ik ben trots om de naam Feline te dragen. Het is een naam die kracht en charisma uitstraalt. Ik voel me zelfverzekerd en uniek met deze naam. Mensen onthouden mijn naam gemakkelijk en ik krijg vaak complimenten over hoe mooi hij klinkt. Ik geloof dat mijn naam een positieve invloed heeft gehad op mijn leven.

Verhaal 2: Feline, een naam die verbindt

Als Feline voel ik me verbonden met andere mensen die dezelfde naam dragen. Het is een speciale band die we delen, alsof we deel uitmaken van een exclusieve club. Het is ook leuk om te zien hoe de naam Feline steeds vaker voorkomt en populairder wordt. Ik ben trots om deel uit te maken van een groeiende groep mensen met deze naam.

Verhaal 3: Feline, een naam met betekenis

De naam Feline heeft een diepere betekenis voor mij. Het symboliseert moed en vastberadenheid. Telkens als ik mijn naam uitspreek, herinnert het me eraan om moedig te zijn en mijn dromen na te streven. Ik geloof dat mijn naam een belangrijke rol speelt in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ben dankbaar dat ik deze naam draag.

Verhaal 4: Feline, een naam die vragen oproept

Als Feline krijg ik vaak vragen over de oorsprong en betekenis van mijn naam. Mensen zijn nieuwsgierig en willen meer weten. Het geeft me de kans om mijn verhaal te delen en anderen bewust te maken van de schoonheid en uniciteit van de naam Feline.

Dit zijn slechts enkele persoonlijke verhalen en ervaringen met de naam Feline. Iedereen heeft zijn eigen unieke ervaringen en betekenissen die aan hun naam zijn gekoppeld. Het is fascinerend om al deze verhalen te horen en te ontdekken hoe een naam ons kan vormen en beïnvloeden.

Na het analyseren van de statistieken en het onderzoeken van de populariteit van de naam Feline in Nederland, kunnen we enkele interessante conclusies trekken. Hoewel de naam niet tot de meest voorkomende namen behoort, zien we toch een stijgende trend in het aantal mensen dat voor deze naam kiest.

Het feit dat Feline een betekenisvolle naam is, die verwijst naar de ‘kleine kat’, kan bijdragen aan de populariteit ervan. Mensen worden aangetrokken tot de speelsheid en elegantie die deze naam met zich meebrengt. Bovendien is het een naam die zowel traditioneel als modern aanvoelt, waardoor het een breed publiek aanspreekt.

Wat de toekomst betreft, kunnen we verwachten dat de naam Feline blijft groeien in populariteit. De naam is tijdloos en heeft een tijdloze charme die vele generaties zal aanspreken. Ouders zullen blijven kiezen voor deze naam vanwege de mooie betekenis en het unieke karakter.