Hoeveel mensen in Nederland heten Jan?

In Nederland dragen ongeveer 200.000 mensen de voornaam Jan. Jan is een van de meest voorkomende en traditionele Nederlandse voornamen, wat de populariteit door de jaren heen verklaart. Deze naam wordt vaak geassocieerd met een tijdloze en vertrouwde keuze in veel Nederlandse families. De naam Jan heeft een rijke geschiedenis en blijft populair, hoewel de populariteit onder nieuwgeborenen tegenwoordig afneemt. Dit komt door de veranderende trends in voornamen, waarbij ouders vaker kiezen voor inte

nationale of modernere namen. Toch blijft Jan een van de meest iconische namen in Nederland, en de huidige aantallen weerspiegelen de blijvende invloed van deze klassieke naam in de Nederlandse samenleving.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiële voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Wat is de betekenis van de naam Jan?

De naam komt van Johannes, een naam die in het Nieuwe Testament van de Bijbel vaak voorkomt. De naam Johannes is op zijn beurt de Griekse vorm van het Hebreeuwse Jochanan, wat “God is barmhartig” betekent.

Wat past bij Jan?

Welke namen passen bij Jan? Anna & Jan Erik-jan & Jan Sofien & Jan Emma & Jan Sofie & Jan Marieke & Jan Lennard & Jan Fien & Jan Fleur & Jan Bobbie & Jan Willem & Jan Femke & Jan Madelief & Jan Kees & Jan Koen & Jan …

Hoeveel mensen met dezelfde naam in Nederland?

De Nederlandse Voornamenbank geeft informatie over 608.289 verschillende officiële enkelvoudige voornamen die in Nederland voorkomen.

Hoe vaak komt de achternaam voor in Nederland?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam. Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.

Hoe vaak komt je naam voor in Nederland?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1

Wat is de betekenis van Jantje?

Herkomst en betekenis Jantje Jantje is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent.

Waar komt die naam vandaan?

Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa. Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem.

Wat is de betekenis van Cornelis?

Ongeveer 458.500 mannen en jongens heten zo. Sinds de jaren ’70 is de naam wel steeds minder geliefd. In 1989 werden voor het eerst minder dan duizend kinderen geboren die de naam Jan kregen. Toch blijft het een geliefde naam, die jaarlijks aan honderden kinderen wordt gegeven.

Is Jan een mooie naam?

Ongeveer 458.500 mannen en jongens heten zo. Sinds de jaren ’70 is de naam wel steeds minder geliefd. In 1989 werden voor het eerst minder dan duizend kinderen geboren die de naam Jan kregen. Toch blijft het een geliefde naam, die jaarlijks aan honderden kinderen wordt gegeven.

Wat betekent de naam Arie?

Hoeveel mensen hebben dezelfde naam als ik?

Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.1

Hoe vaak is een naam gegeven in 2020?

In 2020 zijn in Nederland (tot en met november 2020) 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes. De naam Noah verstevigt zijn koppositie in 2020. Vergeleken met 2019 kregen 22 meer baby’s deze naam. Ondanks dat Emma weer op nummer 1 staat, is de naam wel minder vaak gegeven dan in 2019, namelijk 685 keer.

Hoeveel mensen met de naam Adolf?

VoornaammNL totaal (2014)%als eerste naam:16410.0223%als volgnaam:23130.0326%vals eerste naam:—-Nog 2 rijen