Welke naam betekent dapper?

Isamu = Isamu is een Japanse jongensnaam. Het betekent `dapper`.

Welke naam betekent Zonnestraal?

Anshul betekent zonnestraal. Topnaam dus voor een stralend kind!

Welke naam betekent krachtig?

Dan is Mink een perfecte stoere jongensnaam. Deze aparte Friese naam betekent namelijk ‘kracht’ en ‘sterk’. Kort, krachtig en lekker alternatief.

Welke naam betekent doorzetter?

Darragh. Deze naam wordt voor zowel jongens als meisjes gebruikt. De naam betekent “kracht, doorzettingsvermogen” en is ook de naam van de God van Onderwereld in de Keltische mythologie. Het is ook een naam die door veel oude koningen gedragen werd.

Welke naam betekent geluk?

Babynamen met geluk als betekenisBliss. De eerste op de lijst van babynamen met geluk als betekenis is de naam Bliss. … Joy. Nog een naam die simpelweg ‘geluk, blijdschap, betekent in het Engels is Joy. … Kay. De betekenis van de naam Kay is ‘puur geluk’. … Felix. … Féline. … Nara. … Dex. … Asher.•15 mei 2019

Welke naam betekend zon?

Elio is een Griekse naam en betekent: ‘zon’.19 mei 2020

Welke namen betekenen zon?

Jongens babynamenRavi (betekenis: zonnegod)Elio (betekenis: zon)Ciro (betekenis: zon)Synn (betekenis: zon)Tripp (betekenis: reiziger)Ramses (betekenis: zonnegod)Kiran (betekenis: zonnestraal)Florent (betekenis: bloeiend)•26 mei 2020

Welke naam betekent liefde?

Babynamen die ‘Liefde’ betekenenAmor (liefde in het Spaans)Valentijn.David (betekent ‘geliefd’ in het Hebreeuws)Prem (betekent liefde in het Hindi)Romeo.Eros (god van de liefde)Amaru (onsterfelijke liefde)Lennan (geliefde)

Welke naam betekent geschenk van God?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent vertrouwen?

Garron = Garron is een Engelse jongensnaam. Het betekent `beschermer`.

Welke naam betekent beschermer?

Garron = Garron is een Engelse jongensnaam. Het betekent `beschermer`.

Wat is de betekenis van de naam Maeve?

Maeve is een meisjesnaam. Maeve vindt zijn oorsprong in de Keltische taal en wordt grotendeels in het Engels en Iers gebruikt. Maeve’s betekenis is ‘betoverend, zij die betovert’. Het is afgeleid van het element meadhbh dat ‘betoverend, bedwelmend’ betekent.

Welke naam betekent vreugde?

De naam Kye wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens. Het betekent ‘geluk, vreugde’.

Welke naam betekent gezegend?

Asher vindt zijn roots in de Bijbel. De jongensnaam betekent ‘gelukkig’ of ‘gezegend’. Nog een verbastering van het Latijnse ‘Felix’, en een prachtige naam voor een meisje.8 mei 2020

Welke naam betekent licht?

Nora en Noor Nora en Noor zijn verkorte varianten van de naam Eleonora. Deze naam stamt ofwel van het Griekse ‘eleos’ met ‘medelijden’ als betekenis, of van het Arabische ‘ellinor’, dat ‘God is mijn licht’ betekent. Noor kan ook een variant zijn op de Arabische meisjesnaam Nur, dat ‘licht’ betekent.