Jongensnaam: Abe

Alles over de naam Abe

De jongensnaam Abe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 284 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 60 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Door Adel Schitterend, Vader van naties.

Herkomst en betekenis van de naam Abe

Abe is een populaire jongensnaam. Het was oorspronkelijk een voornaam in het noorden van Nederland (voornamelijk Friesland en Groningen). De naam Abe is afgeleid van Adelbert, een Germaanse naam die “edel en schitterend” betekent; “Adel” of “adal” betekent “edel, erfenis” en “bert” of “brecht” betekent “stralend, glanzend, schitterend”.
Vermoedelijk is de naam Abe ook een afkorting van Adelbert, maar het zou ook een afkorting van Abraham kunnen zijn. De naam Albrecht werd in de Middeleeuwen veel gebruikt. De naam Abe is ook een mannelijke naam van Engelse oorsprong, en betekent vader van de natie. Het is een afkorting van Abraham. Abe is ook bekend als achternaam in Japan en elders. Shinzo Abe is een aantal malen premier van Japan geweest. De volgende namen zijn (onder meer) varianten of afleidingen van Abe.
Abe, Abo, Abel, Abele, Abeke, Abo, Aebe, Aebel, Aebel, Ibe, Ibele, Ipke, Oavel In Nederland zijn Abe Lenstra en Abe Bonnema (architect) zeer bekend.

Opbouw van de naam Abe

De naam Abe bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Abe is Duits. Andere namen die lijken op Abe zijn .

Spelling van de naam Abe

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
B Baltimore
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
B Bernard
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
B Bravo
E Echo