Jongensnaam: Abel

Alles over de naam Abel

De jongensnaam Abel staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 45 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 284 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Adem, Door Adel Schitterend, Ijdelheid, de Vergankelijke.

Herkomst en betekenis van de naam Abel

Abel is een populaire en mooie jongensnaam. Abel is een bijbelse naam, die in het Hebreeuws “adem”, “ijdelheid” of “vergaan” betekent. Kaïn en Abel waren de twee oudste zonen van Adam en Eva, volgens Genesis 4 in de Hebreeuwse Bijbel. Volgens dit verhaal was Kaïn de eerstgeborene en de eerste die stierf, de eerste moordenaar, omdat hij zijn broer Abel doodde. Eigenlijk dacht ik dat Abel nogal een Nederlandse naam was, maar hij komt over de hele wereld voor. Abel heeft literaire connecties met de romans van Dickens en Trollope, en is een van de weinige bekende namen in het Oude Testament die niet lijdt onder overmatig gebruik; gekozen als tweede zoon van Amy Pohler en Will Arnett, kan hij populair blijken.

De naam Abel komt van twee filmregisseurs, Abel Gans en Abel Ferrara, en van popzanger Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd. In Nederland is Abel ook de titel van de meest succesvolle film. En Abel is ook een Nederlandse band.

Opbouw van de naam Abel

De naam Abel bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Abel is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Abel zijn .

Spelling van de naam Abel

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
B Baltimore
E Edison
L Liverpool

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
B Bernard
E Eduard
L Lodewijk

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
B Bravo
E Echo
L Lima