Jongensnaam: Beau

Alles over de naam Beau

De jongensnaam Beau staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 164 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 115 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Knap, Mooi, Speerpunt, Beer.

Herkomst en betekenis van de naam Beau

Beau is een mooie Franse jongens- en meisjesnaam. In de VS is het bijna uitsluitend een jongensnaam. In het VK, België en Nederland is de verhouding bijna 50-50. De naam Beau is dus een Franse naam en betekent “knap”.
Beau beschrijft iemand duivels knap en vol met zuidelijke charme. Het werd vroeger gebruikt als een term van vertedering, maar is nu een begrip geworden.
In Nederland kennen we natuurlijk ook Beau van Elvens Doorens – Beau Schneider is een Nederlandse acteur. Beau Rijks is een Nederlands voetballer. En Beau Garrett is een Amerikaanse actrice. Overigens schijnt Beau in de VS een keurig imago te hebben, want de modieuze Beau Brummel (van George) heeft ertoe geleid dat de modieuze burgemeester van New York, Jimmy Walker, Beau James wordt genoemd. Beau Bridges en Biden werden geboren als de derde zoon van de familie, die zijn vaders naam aannam. Lloyd Barnett Bridges III en Joseph Robinette Biden III.

P.C. Rens’ roman Bo Jest was destijds een enorme bestseller en werd gepopulariseerd door de film, waarin Michael de geboortenaam van het personage was. Velen herinneren zich wellicht dat het kind van Ashley en Melanie Wilkes in Gone with the Wind Bo heette, en er was een Bo in de oude tv-western Maverick.

Je kunt ook Beauregard proberen als je een substantiëlere naam op je geboorteakte wilt.

In de VS en zelfs in Nederland is Beau een populaire naam voor kinderen – Art Garfunkel, Emma Bunton, Wendy Wilson, Jamie-Lynn Sigler en nu ook Tori Spelling hebben allemaal zonen met de naam Beau! Juist.

Opbouw van de naam Beau

De naam Beau bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Beau is Frans. Andere namen die lijken op Beau zijn .

Spelling van de naam Beau

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
E Edison
A Amsterdam
U Uppsala

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
E Eduard
A Anna
U Utrecht

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
E Echo
A Alfa
U Uniform