Jongensnaam: Ben

Alles over de naam Ben

De jongensnaam Ben staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 214 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 83 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zoon van, Zoon Van Mijn Rechter Zijde (van Benjamin), Beer (van Bern) , De Gezegende (van Benedict en Benicio), Geluk,.

Herkomst en betekenis van de naam Ben

Ben is een populaire jongensnaam omdat hij kort is; Ben is een Hebreeuwse jongensnaam die “zoon van” betekent. Het Arabische “Bin” (بن) of “Ibn” (ابن) en “Ben” (dialect-Arabisch) betekent ook “zoon van”.
Ben is vaak een verkorte vorm van de naam Benjamin, maar Ben (Hebreeuws voor “zoon”) kan ook een op zichzelf staande naam zijn.
Er zijn verschillende andere namen die met Ben beginnen, waaronder Benedict, Benicio, Benito, Bennett, Benson en Benvolio. Ben is dus vaak een verkorte vorm van een andere naam, maar kan ook op zichzelf staan. De naam Ben zou ook een verkorting zijn van een naam met Bern- ‘beer’ tot een enkele letter door de r te verminderen, zoals in Bernhard. Ben is ook een zeer populaire naam voor jongens en meisjes in Duitsland. In Nederland en België is het eigenlijk altijd een jongensnaam. Bekende voorbeelden zijn Ben Affleck (acteur), Ben Bernanke (voormalig directeur van de FED) en Benny Goodman (muzikant). Ben is een bekend personage in boeken en films, waaronder Ben Hur, Ben Warren in Grey’s Anatomy en Ben Solo in Star Wars. Ben is ook de beroemdste persoon ter wereld, om nog maar te zwijgen van Michael Jackson’s beroemde liedje… Grain of Rice, van Uncle Ben’s!

Opbouw van de naam Ben

De naam Ben bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Ben is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Ben zijn .

Spelling van de naam Ben

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
E Echo
N November