Jongensnaam: Bodi

Alles over de naam Bodi

De jongensnaam Bodi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 179 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 101 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Beschut, Beschermd, God beschermt de koning, Opperste kennis, Bewustwording, De verlichte.

Herkomst en betekenis van de naam Bodi

Bodi is een internationaal mooie en populaire jongensnaam. Bodi’s naam stamt uit Scandinavië, Hongarije en het Sanskriet.
Bodi is een variant van Bode (Scandinavisch), Boden, wat beschut, beschermd betekent. De naam Bodi is ook een Hongaarse jongensnaam en betekent “God beschermt de koning”.
Bodi kan ook worden gezien als een variant van Bodhi. De naam is afgeleid van het Sanskriet woord budh, wat ‘ontwaken’ betekent. Het betekent ook ‘weten’ of ‘spiritueel ontwaken’ en is de naam van een bevrijde yogi. Het verwijst ook naar de Boeddha.
Bodhi, in het boeddhisme, verwijst naar het inzicht van de Boeddha in de aard der dingen. Het kan ook worden vertaald als “inzicht in de essentie”. Andere mogelijke schrijfwijzen van deze naam zijn Bodey en Bodie. Andere inspirerende namen zijn Beaudean, Bodea, Bodee, Bodey, Bodi, Bodin, Bodine, Body, Bodyn, Bodyne, Boe, Bowden, Bowdin en Bowdyn De naam Bodi is populair in Nederland. Ouders kiezen nog steeds vaker voor “Bodi”, maar de kloof wordt niet meer gedicht. Bodi is een inhaalslag; Bodi Kapita en Bodie Olmos zijn beroemde acteurs met deze naam; Bodi Brusselers is een voetballer; Bodi Rapp is een voetballer. En Bodi Rapp is een beroemde zangeres. Bodi Grogan is een personage uit de film Marley & Me. Bodi is ook de gekke hond in de Rock Dog serie.

Opbouw van de naam Bodi

De naam Bodi bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Bodi is Scandinavisch. Andere namen die lijken op Bodi zijn .

Spelling van de naam Bodi

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
O Oslo
D Danemark
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
O Otto
D Dirk
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
O Oscar
D Delta
I India