Jongensnaam: Casper

Alles over de naam Casper

De jongensnaam Casper staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 126 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 139 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schatbewaarder.

Herkomst en betekenis van de naam Casper

De jongensnaam Casper of Kasper is afgeleid van de naam Caspar of Gaspar. De betekenis is onbekend, maar men verklaart dat het komt van het Perzische kandschwar dat “schatbewaarder” betekent, waarvan ook Jasper of Jasperina is afgeleid. De vrouwelijke versie is Casperina.
Kasper komt in legenden uit de 8e eeuw voor als een van de Drie Wijzen uit het Oosten, samen met Balthasar en Melchior. De naam is niet alleen in Nederland populair, maar bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten. Caspar is onder meer Caspar Weinberger (bekend als Cap), die minister van Defensie was, en acteur Caspar Van Dien (zijn zoon is Caspar Robert Van Dien III). Claudia Schiffer en Jenny Frost gebruikten deze naam voor hun jongens, terwijl Jason Lee zijn dochter Casper noemde (zus van Pilot Inspector) en een geslachtsverandering onderging. Casper de Nole is een Belgisch voetballer.

Casper Goodwood is de obsessieve minnaar van Isabel Archer, de hoofdpersoon van Henry James’ roman A Portrait of a Lady. In Nederland is Casper, die bekend is in strips en films, eigenlijk een Amerikaan. Zo ook het stripboek Casper en Hobbes. En wist je dat Casper ook beroemd is om zijn moeilijke skateboard truc?

Opbouw van de naam Casper

De naam Casper bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Casper is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Casper zijn .

Spelling van de naam Casper

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
A Amsterdam
S Santiago
P Paris
E Edison
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
A Anna
S Simon
P Pieter
E Eduard
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
A Alfa
S Sierra
P Papa
E Echo
R Romeo