Jongensnaam: Charlie

Alles over de naam Charlie

De jongensnaam Charlie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 138 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 133 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vrije Man (niet Van Adel).

Herkomst en betekenis van de naam Charlie

Charlie is een erg leuke en grappige genderneutrale naam. Er is veel te zeggen voor de naam Charlie. In Nederland wordt de naam Charlie door ouders bijna even vaak aan jongens als aan meisjes gegeven. In de Verenigde Staten wordt hij sinds enkele decennia vooral als jongensnaam gebruikt. De laatste drie jaar wordt het echter vaker aan meisjes dan aan jongens gegeven in de VS. De naam Charlie is afgeleid van de naam Charles. En Charles is een variant van het Engelse Charles. En de betekenis van Charles is ‘vrije man’. Charlie wordt ook vaak gebruikt als troetelnaam of bijnaam, zoals Charlotta, Charlotte of Charlene. Charlie Chaplin en Charlie Sheen zijn bekende voorbeelden. In Nederland is Charlie Daggett een bekende actrice. Charlie Fischer is een personage in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden.
Checkpoint Charlie was een van de negen controleposten aan de Amerikaans-Russische grens in de periode dat Berlijn verdeeld was door de West- en Oost-Duitse muren. Charlie en de chocoladefabriek is een van de bekendste kinderboeken van Roald Dahl.
Voorbeelden zijn Charlie Calvin in de Father Christmas-films en Charlotte “Charlie” Duncan in de TV-serie Good Luck Charlie.

Opbouw van de naam Charlie

De naam Charlie bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Charlie is Germaans. Andere namen die lijken op Charlie zijn .

Spelling van de naam Charlie

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
H Havanna
A Amsterdam
R Roma
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
H Hendrik
A Anna
R Rudolf
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
H Hotel
A Alfa
R Romeo
L Lima
I India
E Echo