Jongensnaam: Chris

Alles over de naam Chris

De jongensnaam Chris staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 268 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 65 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Christen (volgeling Jezus Christus), Gezalfde.

Herkomst en betekenis van de naam Chris

Chris is een mooie jongens- en meisjesnaam. Chris is een veelgebruikte en langlevende bijnaam, een verkorte vorm van het populaire Christian, Christian, Christopher of Christel, Christina en Christine. Christa is ook een afkorting van deze namen. In bijna alle landen is Chris een jongensnaam. Vooral in het laatste decennium is Chris echter vaker een meisjesnaam geworden in de Verenigde Staten en Nederland. Als percentage, lijkt het ongeveer acht op de tien keer aan jongens te worden gegeven. De naam Christiane is afgeleid van het Latijnse Christianus. De naam betekent Christen. Of ‘Christusdrager’.
In de Bijbelse Handelingen, hoofdstukken 11 en 26, “… De discipelen werden voor het eerst christenen genoemd in Antiochië”, het woord christen wordt voor het eerst gebruikt. In Nederland worden meer mannen christen genoemd dan Chris, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. De trend van korte, hippe namen is al een decennium aan de gang en zal voorlopig waarschijnlijk niet stoppen. Als uw toekomstige zoon of dochter acteertalent heeft, is Chris de perfecte naam. De lijst van acteurs met deze naam is lang. Chris Colfer, Chris Evans, Chris Hemsworth, Chris Pine, Chris O’Donnell, Chris Penn, Chris Tucker, Chris Rock, te veel om op te noemen. Verder is Chris Christie een beroemd politicus en Chris Martin een beroemd muzikant. Chris Martin is een bekende muzikant. In Nederland, Chris Zegers, ook een acteur, en Chris Burger, een atleet.

Opbouw van de naam Chris

De naam Chris bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Chris is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Chris zijn .

Spelling van de naam Chris

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
H Havanna
R Roma
I Italia
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
H Hendrik
R Rudolf
I Izak
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
H Hotel
R Romeo
I India
S Sierra