Jongensnaam: Cody

Alles over de naam Cody

De jongensnaam Cody staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 390 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 43 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Afstammeling van de Behulpzame, Behulpzaam, Zoon van Ode.

Herkomst en betekenis van de naam Cody

Cody is een mooie en hippe Ierse jongens- en meisjesnaam. In de meeste Engelssprekende landen is het in de eerste plaats een jongensnaam en bij Nederlandse ouders vooral populair als zoonschapsnaam. Zoals vele Britse en Ierse namen kan Cody als voornaam afgeleid zijn van de familienaam Cody, die afgeleid is van de Ierse familienaam Ó Cuidighthigh, Iers Gaelic dat “afstammeling van een nuttig persoon” betekent, en van Ódo Mac Óda betekent “zoon”, die beide zijn samengevoegd. Een beroemd persoon met deze achternaam was Buffalo Bill Coady (1846-1917), een Amerikaanse pionier en showman. Bestaande naamvarianten zijn onder meer Coady, Codee, Codi, Codie, Kodi, Kody, Coty, Koty en Kodey. Cody wordt ook vaak gezien als een verkorte vorm van andere namen, bijv. Cody is een verkorte vorm van de naam Dakota. Er zijn veel beroemde Codies, vooral in de VS. Cody Rhodes is een beroemd professioneel worstelaar, Cody Simpson is een beroemd zanger en Cody Core is een beroemde NFA-voetballer.
In Nederland is de naam Cody bekend als voetballer Cody Gakpo en schrijver Cody Hochstenbach; de naam Cody is ook populair bij spelletjesmakers, schrijvers en filmregisseurs. Zo is Cody Travers een fictief personage in de spellen FInal Fight en Street Figther, terwijl Cody Madison een personage is in de serie en film Baywatch.

Opbouw van de naam Cody

De naam Cody bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Cody is Iers. Andere namen die lijken op Cody zijn .

Spelling van de naam Cody

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
O Oslo
D Danemark
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
O Otto
D Dirk
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
O Oscar
D Delta
Y Yankee