Jongensnaam: Colin

Alles over de naam Colin

De jongensnaam Colin staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 272 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 64 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Heilige Columba/duifje, Overwinnaar Van/met Het Volk, Pup.

Herkomst en betekenis van de naam Colin

Colin is een jongensnaam; Colin heeft verschillende betekenissen: het is een middeleeuwse samentrekking van Col, een verkorte vorm van Nicholas. En Nicholas betekent veroveraar van het volk. Colin wordt nu beschouwd als een onafhankelijke naam. De naam is van Schotse, Griekse en Ierse oorsprong en betekent “puppy”. De naam is overweldigend populair bij Engelssprekende ouders in de VS, het VK en Ierland. Het doet het echter ook goed in Frankrijk, Zwitserland en Zweden. In Nederland en België is de naam echt in opkomst, samen met ‘Collin’.
Mede dankzij Colins Firth en Farrell, het rauwe Anglo-Ierse imago en de tweelettergrepige klank met de beginletter c maakten Colin en zijn neef Colin lang populair Colin Farrell is een bekend acteur Colin Farrell is een bekend acteur.
Bekend is ook generaal Colin Powell, de eerste Afro-Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten. Hij is vernoemd naar de Tweede Wereldoorlog-held Colin Kelly, die ook een beroemde Amerikaan (BA) is. Kevin James en Paul Stanley van Kiss hebben een zoontje dat Colin heet, en Tom Hanks heeft een volwassen zoon.
Colin heeft ook een literaire achtergrond. Colin Craven is een personage in The Secret Garden en Colin Creevey komt voor in Harry Potter. Colin had ook een tekenfilmserie van V-Pro en een leuk Frans automerk.

Opbouw van de naam Colin

De naam Colin bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Colin is Engels. Andere namen die lijken op Colin zijn .

Spelling van de naam Colin

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
O Oslo
L Liverpool
I Italia
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
O Otto
L Lodewijk
I Izak
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
O Oscar
L Lima
I India
N November