Jongensnaam: Dion

Alles over de naam Dion

De jongensnaam Dion staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 458 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Tot Dionysos Behorende, Kind van hemel en aarde..

Herkomst en betekenis van de naam Dion

Dion is een Griekse jongensnaam. In Engelssprekende landen wordt het soms aan meisjes gegeven. De betekenis is niet helemaal duidelijk. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Griekse “Dionysos”, wat “behorend tot Dionysos” betekent. Dionysos is de Griekse god van de wijn (Bacchus in het Latijn). De naam kwam de christelijke wereld binnen via Dionysus de Areopagiet, die door Paulus werd bekeerd (Handelingen 17, 34). Later werd het de naam van verschillende heiligen, waarvan de bekendste de Gallische apostel en eerste bisschop van Parijs, Dionysius, was, die rond 250 de marteldood stierf. Men denkt dat het de woonnaam is van een van de verschillende plaatsen die Dion of Dionne heten. Afgeleid van het Gallische diven dat ‘(heilige) bron’ betekent of het Keltische dēwos dat ‘god, god’ betekent; Dion kan ook afgeleid zijn van Didon, dat afgeleid is van het Germaanse element theud dat ‘volk’ betekent; de naam Dion is ook afgeleid van Dennis, een verwant aan de naam en is er ook een variant van. Die varianten zijn Denes, Dennis, Dennis, Deniz, Denis, Deonisius, Dion, Dionisius, Dionis, Dionis, Nis, Nisius en Nisius. dennis is een Italiaanse naam zoals Dionigi.
Een andere verklaring is dat Dion “kind van hemel en aarde” betekent. In Nederland komen tenminste de volgende spellingsvarianten voor: Dión , Díon , Diòn , Diön , Dïon , Diôn De naam Dion komt ook voor als familienaam. Een prominente draagster van deze naam is de Canadese zangeres Celine Dion (1968-) Dion is een plaatsnaam in Griekenland, ……………………… Ook verkrijgbaar in. België Er zijn verschillende dragers van deze naam bekend. De mooiste is Dion DiMucci (18 juli 1939, New York), een Amerikaanse zangeres en componiste die in 1961 een nummer één hit had met Run Around Sue.

Opbouw van de naam Dion

De naam Dion bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Dion is Grieks. Andere namen die lijken op Dion zijn .

Spelling van de naam Dion

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
I Italia
O Oslo
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
I Izak
O Otto
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
I India
O Oscar
N November