Jongensnaam: Djayden

Alles over de naam Djayden

De jongensnaam Djayden staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 511 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 30 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dankbaar, Hij zal oordelen.

Herkomst en betekenis van de naam Djayden

Djayden is een jongensnaam. De oorsprong van de naam is moeilijk te achterhalen en de betekenis is niet precies bekend; mogelijk is de naam Djayden afgeleid van het Hebreeuwse woord Jadon. Het betekent ‘dank u’ of ‘Hij oordeelt’.
Yadon komt voor in het oudtestamentische boek Nehemia. Dit boek gaat over de herbouw van de muren van Jeruzalem. Jadon is een van de mensen die helpen om de muur te repareren.
Djayden kan afgeleid zijn van Jayden; Jayden is een Engelse naam zonder duidelijke oorsprong. Het kan een naam zijn die is ontstaan als variatie op namen als Aidan of Hayden, die in de jaren negentig in de tv-serie Star Trek begonnen voor te komen en sindsdien geleidelijk aan steeds populairder werden.

De naam kan een variant zijn van de Hebreeuwse naam Jadon. De betekenis is “dankbaar” of “Hij oordeelt”. In het Engels wordt het hetzelfde uitgesproken als Jayden. Jadon komt voor in het oudtestamentische boek Nehemia.
Naamvarianten zijn onder andere. Jayan, Jaidon en Jaylan.
De naam Djayden is gemiddeld over de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Behalve in Nederland is de naam ook in opkomst in Frankrijk en België.

Opbouw van de naam Djayden

De naam Djayden bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Djayden is Engels. Andere namen die lijken op Djayden zijn .

Spelling van de naam Djayden

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
J Jérusalem
A Amsterdam
Y Yokohama
D Danemark
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
J Jan
A Anna
Y Ypsilon
D Dirk
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
J Juliett
A Alfa
Y Yankee
D Delta
E Echo
N November