Jongensnaam: Eden

Alles over de naam Eden

De jongensnaam Eden staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 246 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 71 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Plaats van Plezier en verrukking, Adel, Plezier, Muziek.

Herkomst en betekenis van de naam Eden

Eden (Hebreeuws: עֵן) is een Hebreeuwse naam. Eden is een naam voor zowel jongens als meisjes. De naam Eden werd voor het eerst gebruikt in het Boek Genesis in het oude Israël. De naam Eden betekent ‘een plaats van vreugde en plezier’. Het is een magische, vredelievende naam met bijbelse oorsprong.
Volgens de Bijbel werd de Hof van Eden door God gegeven aan de eerste mensen, Adam en Eva. De Hof van Eden was een weelderige tuin die God bestemd had voor Adam en Eva om in vrede, tevredenheid en onschuld te leven en met gemak de vruchten van het paradijs te plukken.
In de hof van Eden stond een speciale boom, de Boom van Kennis van Goed en Kwaad, en Adam en Eva werd door God verboden van de vruchten daarvan te eten. Zij werden echter uit de Hof van Eden verdreven omdat zij van de vrucht van de verboden boom hadden gegeten.
In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is Eden overwegend een meisjesnaam; ongeveer een op de zes namen is een jongensnaam. In Frankrijk, België en Brazilië daarentegen, wordt Eden vaak aan jongens gegeven.

Opbouw van de naam Eden

De naam Eden bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Eden is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Eden zijn .

Spelling van de naam Eden

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
D Danemark
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
D Dirk
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
D Delta
E Echo
N November