Jongensnaam: Dylan

Alles over de naam Dylan

De jongensnaam Dylan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 152 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 120 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zoon van de zee, Zoon van de golf, Afkomstig Van Vochtig Land.

Herkomst en betekenis van de naam Dylan

Dylan is een jongensnaam van Welshe oorsprong en betekent “zoon van de zee”. Dylan is afgeleid van het Welshe bestanddeel dy en llanw dat “zee” betekent. In de Welshe mythologie is Dylan de legendarische zeegod die, wanneer hij sterft, alle wateren van Groot-Brittannië en Ierland zou doen huilen. De naam werd bekend door de grote dichter Dylan Thomas uit Wales. Bob Dylan nam de naam aan als een eerbetoon aan de dichter.

De naam Dylan blijft na al die jaren poëtisch en romantisch. Hij staat hoog op de Engelse namenlijsten en is een van de beste jongensnamen die met de letter D beginnen.
Verscheidene beroemde mensen hebben zonen met de naam Dylan, waaronder de zangers Waylon en Bibi, Catherine Zeta Jones en Michael Douglas uit Wales, en Kenneth ‘Babyface’ Edmonds en Nadia Comaneci.
Dillon is ook een veelgebruikte spelling, maar slechts 5% van Dylan. In Nederland zijn Dylan Haegens (YouTuber) en Dylan Groenewegen (wielrenner) welbekend.

Opbouw van de naam Dylan

De naam Dylan bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Dylan is Frans. Andere namen die lijken op Dylan zijn .

Spelling van de naam Dylan

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
Y Yokohama
L Liverpool
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
Y Ypsilon
L Lodewijk
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
Y Yankee
L Lima
A Alfa
N November